A férfiak döntő többségének miért szükséges minden áldott nap valamennyit innia, ha mást nem legalább sört?
17: Akkor a kávéval mi a helyzet? Az is egyfajta függőséget okozó dolog, ha túlzásba viszed a koffeint az is jó hatással tud lenni a szívedre és az érrendszeredre (sőt bele is halhatsz és abból sem litereket fogsz inni egyszerre..). Mégis megvan a maga kultúrája, akár csak a bornak, mikor, mihez, milyen alkalomra.
21: Ha elmegyek étterembe és rendelek egy steak-et ott sem egy pohár vizet vagy kólát fog mellé ajánlani a pincér, hanem egy karakteres cabernet sauvignont mondjuk (silány minőségű éttermekben nem tudom, de ott lehet kólát fognak). Vagy, ha lazacot kérsz az mellé is egy száraz fehér bort fognak ajánlani.
Nincs szükségem rá minden nap, nem is azért iszom, hogy berúgjak, de akkor (ismét) a kávét is miért isszátok minden nap, azt se kötelező mégis kell egy kis dopping, hogy meglegyen a darabszám/norma, ha már túl monoton a munka ugye?😅 Párom is ugyan úgy megiszik néha egy kicsit mégsem alkoholista és rám sem mondja soha senki.
Menjetek el egy kicsit nívósabb helyre, (ha tehetitek) nem vizet fognak szürcsölgetni ott sem a népek. (Tudom most hirtelen mindenki milliomos lessz és én leszek a proli csöves.)
Na mind egy is nem magyarázkodom itt senkinek, aki az miatt alkoholistának titulál mert ki merek élvezni egy jó minőségű bort (nem, nem azt a fajtát amit te leveszel a tesco felső polcáról) annál nem okés valami a fejben.
21es vagyok
31, nem kell a sznob duma, főleg ha nem a kérdésre válaszolsz. Azt állítottad, hogy mindne héten veszel egy üveg bort amit a hét napjain esténként megiszol. Erre most éttermezésről beszélsz. A kettő nem ugyanaz.
Mert prolik,igénytelenek.
Én soha nem iszok alkoholt.
Már a szaga is undorító.
A kávé amúgy önmagában nem káros, mértékkel fogyasztva, ha nem függ tőle az ember.
Ha ráfügg az ember, az persze káros, mert bezavar az "energiaellátásba", de ezt leszámítva napi/párnapi 1 kávé nem káros, sőt.
Az alkhol már neccesebb, mert ugyan vannak rövidtávon pozitív hatásai, de a szervezet ettől függetlenül méregként kezeli, a bontása során acet-aldehid szabadul fel, ami kimondottan káros. Kutatások már kimutatták, hogy a rövidtávú előnyei ellenére az agyra a legkisebb alkohol dózis is károsan hat, azaz az agy szempontjából nem létezik határérték meddig okés és honnantól káros.
Persze vérképzésben, emésztésben, érrendszeri hatásaiban rövid távon jó hatással van, ez taadhatatlan.
Dohányzás meg pff, gondolom nem kell különösebben ecsetelni, hogy semmilyen pozitív hatása nincs, nettó önpusztítás, nem létezi a szervezet számára olyna érték ami még inkább előnyös hatással bírna.
Én nem iszok minden nap bort mert nem kívánom, de amúgy milyen komoly kárt okozz EGY DECI bor? Sokak szerint még egészséges is.
37, aki iszik, annak a fő programja az ivás?
Mm ül egy asztalnál, néz maga elé csöndben és néha meghúzza a poharat/sörösdobozt?
Gondolom nem, csinál közben valamit. Na, aki nem izik, nagy eséllyel hasonló dolgokat cisnál, csak alkohol nélkül.
Utolso. Ja...miert ,nem ördögtól való az sem...:)Vagy filmezek.Miert is kellene inni??
Amugy en se iszok, csak nagy ritkan,a tarsasag kedveert.Utalom a részegeket.
Egyebkent Mo. on rengeteg alkoholista van, vajon miert? A magyar filmekben is allandoan isznak.Jon egy vendeg, rogton piaval kinaljak.Akármi buli van folyik a pia..a mai fiatal nok egyre tobben isznak, meg a ferfiakat is tulisszak sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!