Miért baj, ha valakinek a testmozgás, sport legnagyobbrészt szükséges rossz?
Mozgásban az élet!
Nem is kell hosszú, egészséges életet élni, a temetők tárt karokkal fogadják az embereket.
(Csak nem te vagy az megint? https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__1156.. )
Nem baj, de lehet, hogy nem megfelelő mozgásformát választottál (gyerekek esetén a szülők szoktak beleesni abba a hibába, hogy erőltetik a gyereket valami olyan mozgásra, amit a gyerek nem élvez), és azért érzed szükséges rossznak. Gyerekkoromban sokszor mondták rám, hogy nem vagyok kitartó, hamar feladok dolgokat. Beírattak balettra, néptáncra, mindkettőt egy éven belül abbahagytam, felnőttként 5 évig hastáncoltam, amíg a munkahelyi légkondi miatt nem lett kötöttebb a mozgásom, ezt már magamtól kezdtem el, ahogy a teljesítménytúrázást is, és azt nagyon élvezem.
Ha megtalálod azt, amit szívesen csinálsz, azt nem érzed nyűgnek.
3
Én havonta egyszer szívesen eljárok úszni (az a sportom, az megy aránylag jól), 3 havonta falat mászni, 2 havonta bringás vagy gyalogos túrára. Ennél több nyűg. Persze csinálom, mert muszáj.
Egész egyszerűen nem ez a hobbim. De a legtöbb hobbimból is sok lenne annyi, amennyit sportolni kell egy héten.
Nem éltek annyira inaktív életet, mint mi.
Viszont a séta nem sport. Nagyszüleidnek az ő korukban már igen, egyébként nem. A sétánál jóval keményebb "edzéseket" tolok le otthon.
Egyébként nem az élethossz a lényeg, mert az sokmindenen múlik illetve egy-egy kiragadott példa semmit se mond. Sajnos életminőségért, krónikus betegségek könnyebb elviseléséért, szebb bőrért, hajért, mindenért KELL sportolni.
" Én havonta egyszer szívesen eljárok úszni (az a sportom, az megy aránylag jól), 3 havonta falat mászni, 2 havonta bringás vagy gyalogos túrára. Ennél több nyűg. Persze csinálom, mert muszáj."
Most szívesen csinálod vagy muszájból, kényszerből? Mivel a kettő üti egymást. Kérlek döntsd el, hogy most mi van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!