Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért baj, ha valakinek a...

Miért baj, ha valakinek a testmozgás, sport legnagyobbrészt szükséges rossz?

Figyelt kérdés
2022. jan. 23. 20:04
1 2 3 4 5 6
 21/60 A kérdező kommentje:

Huhú, a fokozatosság bőven megvolt. A COVID előtt jó, ha heti 1 órányit sportoltam, időm se volt és nem tudtam rászorítani magam. A COVID alatt szorítottam rá magam (nem kellett utazni, lett időm), először heti 3 órányira, aztán most heti 3-5 van meg.

Eléggé enyhének mondanám sajnos, amiket csinálok, van, hogy meg se érzem utána 10 perccel. Mármint jó érzés utána, de nem vagyok olyan fáradt, hogy 1 órán át csak bolyongjak a lakásban, pedig az kellene.

Az a baj, hogy eleve gyenge vagyok, részben mert gyerekkorban nem mozogtam komolyabban, részben egészségügyi okokból. Nekem élmény (lenne), ha látom, hogy fejlődök, ha 3 emelet megtétele után meg tudok szólalni (kezdek ott tartani), ha le bírok tolni egy bicajtúrát.

Nem tudom, miért lyukadunk ki oda, hogy lebeszéltek a sportról.

Az pedig nem egy tevékenység, hogy másokkal hasonlítjuk magunkat, hanem ez automatikus, látjuk, hogy mit csinál a másik. Az lenne megerőltetés, ha látjuk, mit csinál, de erőnek erejével ignorálni akarnánk. Viszont bármilyen fejlődés záloga az összehasonlítás, enélkül még csak irányvonalunk sincs, hol kellene tartanunk.

Nálam annyiról van szó, hogy annyi alkalommal, amennyiszer kell, egy kipipálandó dolog, egy kötelesség, mint a munka, tanulás, házimunka.

A séta továbbra se sport. Vagy ha nektek fél óra séta a tömb körül sport, akkor őszintén javaslom a futást, úszást, erősítő gyakorlatokat, bicajozást, elliptikus trénert, steppert, érezni fogjátok utána, hogy mennyivel jobb érzés utána és fejlődést is fogtok tapasztalni.

2022. jan. 24. 07:20
 22/60 anonim ***** válasza:
40%

"A séta továbbra se sport. Vagy ha nektek fél óra séta a tömb körül sport, akkor őszintén javaslom a futást, úszást, erősítő gyakorlatokat, bicajozást, elliptikus trénert, steppert, érezni fogjátok utána, hogy mennyivel jobb érzés utána és fejlődést is fogtok tapasztalni."

"amennyiszer kell"

Hú, te akarsz itt okoskodni, aki kényszerből, meg kell-ből veszi rá magát a sportra? És még ilyen osztogat itt tanácsokat? :D Semmit se kell csinálni. Vagy hol van törvénybe leírva, hogy mennyit kell sportolni?

Nem vagy hiteles ember. Az ilyen embert, mint te levegőnek nézem.

Ha valamit nem szeretetből csinálsz, a saját magad szórakozására, vagy mert tudod, hogy ez milyen jót tesz az egészségednek, inkább akkor maradj csendben a sok KELLEDDEL, és a megfelelési kényszereddel, kötelességtudatoddal és ne akarj még te észt osztani itt nekünk, akik imádnak mozogni és sportolni.

Nem vagy velünk egy szinten, pszichésen meg pláne.

2022. jan. 24. 09:05
 23/60 A kérdező kommentje:
Pont azért kell sportolni, mert nagyon jót tesz a szervezetnek... Amúgy nyugodj meg, mitől vagy ennyire ideges?
2022. jan. 24. 10:06
 24/60 anonim ***** válasza:
73%

Nagyon nem jó úton jársz, kérdező, és így nem is fogod másképp érezni. Nem kell, és nem is szabad másokkal összehasonlítani magadat, a fejlődést magadhoz kell mérned. Ha kell, menj el sportorvoshoz, kérj tanácsot személyi edzőtől, kérj táplálkozási tanácsot, de ne azt nézd, hogy mások hol tartanak és te hol tartasz hozzájuk képest. Nagyon demotiváló, ha olyanokkal méred össze magad, akik teljesen máshonnan indultak, más a testösszetételük, és másképp működik az immunrendszerük, bár ezt te nem tudod, és azt látod, hogy fényévekre vagy tőlük. Magadra koncentrálj, és azt nézd, hogy magadhoz képest hogyan haladsz.

Egyébként tudomásul veszem, hogy szerinted a séta nem sport, de nem értek veled egyet, nem tudsz meggyőzni, viszont nem is kell egyetértenünk, én tudom, hogy miért gondolom másképp, és nekem ez pont elég, nem akarlak meggyőzni, mert te nem látod azt, amit én, ez egyértelmű, és amíg nem érzed a saját bőrödön, addig nem is fogod másképp gondolni. :-)

2022. jan. 24. 11:15
 25/60 anonim ***** válasza:
95%

"Na meg az, hogy hasonlítják magukat másokhoz, az is tipikus hiba. Mindenkinek más a teste, nem ugyanúgy működik, a fejlődés akadálya sem ugyanaz mindenkinél."

De jó lett volna, ha ezt tesiórán is figyelembe veszik, akkor nem ment volna el a kedvem mindenféle mozgástól hosszú időre.

2022. jan. 24. 11:24
 26/60 anonim ***** válasza:
94%
Ezzel egyetértek, a tesiórákat én sem szerettem, felnőttként viszont bekerültem egy aktív munkahelyi közösségbe, ahol pár kolléga tart munka után edzést (pandémia alatt online), és tőlük sokat tanultam. Elkezdtem futós cikkeket olvasni, és ott is felhívják ezekre a figyelmet, a sulis tesiórákkal ellentétben. Nem tudom, változott-e valami gyerekkorom óta az iskolai tornaórák terén, de engem már nem érint.
2022. jan. 24. 11:29
 27/60 anonim ***** válasza:
33%
Már engem sem. Csak mély nyomott hagyott bennem, hogy akármit csinálok, nem számít a fejlődés. Ha 80 kilóról 70 leszek, nem számít, mert van, aki 45. Nem az hiányzik, hogy körbetáncoljanak, csak olyat ne mondjanak, hogy ne örüljek még, mert messze a cél.
2022. jan. 24. 11:46
 28/60 anonim ***** válasza:
22%

Kérdező, teljesen nyugodt vagyok, a pökhendiséged az, ami irritáló és úgy mersz itt észt osztani, hogy közben te csak kell-ből mozogsz.

Egyébként pedig tényleg semmi se kell, választásaink és döntéseink vannak. A hozzáállás a nem mindegy. Aki rengeteget használja a kell kifejezést, annak megfelelési kényszere van.

Olvass Csernus Imre könyveket.

2022. jan. 24. 13:08
 29/60 A kérdező kommentje:

28

Attól, hogy "kell"-ből mozgok, még képben lehetek a dolgokkal.

Egyébként kellből ne is mozogjak? Nem ez a hobbim, ne is akarjak egészséges lenni?

2022. jan. 24. 14:24
 30/60 A kérdező kommentje:

Összehasonlítás márpedig kell. Ha ugyanannyiszor futsz, ugyanannyit, mint más és ugyanonnan indulsz, akkor akár egészségügyi problémát is jelezhet, ha sokkal lassabban fejlődsz.

Vagy rendszeresen sportolóként jobban lihegsz a Gellért-hegyen, mint aki nem sportol.

2022. jan. 24. 14:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!