Mi az a tudás, képesség, skill, ami szerintete szükséges egy önálló, életrevaló ember számára?
Ne kössük élethelyzethez, olyan praktikus skillekre vagyok kíváncsi, ami által az ember önállóbb tud lenni, sokféle helyzetben fel tudja tlaálni magát.
Pl amik nekem így elsőre eszembe jutottak: idegen nyelv (plv ismerete, autóvezetés, tűzgyújtás, villanyszerelés.... két ujjal való fütyülés is akár:D
Egészséges ételeket tud készíteni magának, rendszeresen sportol, képes megszervezni a mindennapjait.
29/F
1es, 3as, igen, de ez egy elég általános dolog, ennél konkrétabb, gyakorlatiasan elsajátítható képességekre, tudásra gondoltam. Mint pl a felsoroltak.
Pl az, hogy "legyen jó a tájékozódási képességed" az elég általános, nehezen megfogható, de pl az, hogy "a csillagok vagy a Nap állásából meg tudod határozni merre van észak" az már egy konkrétum. Ilyesmikre vagoyk kíváncsi.
2es, vakként percenként 200 karaktert leütve gépelni is egy képesség. Az, hogy becsúszik 1-2 typo, az előfordul. Mindenesetre köszönöm kedves kötekedését.
Azért lehet csak ilyen általánosságokat mondani, mert általában ennyi a lényeg, hogy ezekre valami módon képes legyél, nem pedig a konkrét módszer maga.
A tájékozódási képességnél maradva, az nem lényeg hogy az irányérzéked a jó, térképet tudsz hibátlanul olvasni, fotpgrafikus memóriával jegyzed meg az útvonalat bárhonnan bárhova, vagy épp a kommunikációs készségeid segítségével kapsz bárhol megfelelő útbaigazítást. A lényeg, hogy valami módon képes vagy tenni ellene, hogy ha bármiért is új helyre jutsz, csak úgy bármikor eltévedj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!