Rengeteg diplomás ember havi 100-200 esetleg 300 ezer forintot keres amiből megélni lehet, de előrelépni nehezen.
Aztán valaki érettségivel vagy szakmával milliókat keres vállalkozóként.
Tudom hogy ezt konkrétan nem lehet megmondani, de mi a fontosabb az életben? A papírok, a végzettség, vagy az életrevalóság, bátorság, adott esetben gátlástalanság?
kihez mi illik. Az én lelkiismeretem nem bírná a gátlástalanságot, más embereken való áttaposást, de egyeseknek ez nem jelent problémát. Egyébként nem kell szélsőségekben gondolkozni. Nem árt, ha tájékozott és tanult vagy, jót tesz ha van is róla papírod. Az pedig még jobb, ha feltalálod magad, és ügyesen tudod intézni a dolgaidat
2017. aug. 21. 11:14
2/7 anonim válasza:
Az a fontos, hogy TE érezd magad megfelelően konfortosan.
Van aki elképzelni sem tudja, hogy lehet megélni havi fél milla alatt.
Van aki jól elvan 150-ből.
Döntsd el, mit szeretnél. TE. Ne tőlünk kérdezd.
Aztán töntsd el, hogy erre mit és mennyit vagy hajlandó áldozni a magánéletedből.
2017. aug. 21. 11:32
3/7 anonim válasza:
Mint írták neked kell eldöntened hogy melyiket választod. Az én véleményem az hogy többet ér az életre való,mint akinek van papírja,de nem tud vele mit kezdeni. Például van egy ismerősöm,ő szakmunkás iskolában végzett,de mivel nagyon leleményes és nagyon jól tud helyezkedni ezért magyar viszonylatban kifejezetten jól keres. Ellenben van egy másik ismerősöm akinek egyetemi végzettsége van,de nem tudott benne elhelyezkedni és kevésbé leleményes ezért gyári munkát csinál,annak ellenére hogy egyetemi diplomája van.
2017. aug. 21. 11:43
4/7 anonim válasza:
Életrevalónak születni kell, ez nem döntés kérdése. Nem csak úgy lehet valaki életrevaló, hogy másoknak keresztbe tesz. Van olyan rokonom, akinek saját cége van, jól megy, rengeteget keres, pedig nincs diplomája.. de senkit nem csap be.
2017. aug. 21. 11:48
5/7 anonim válasza:
Amit leírtál, annak se füle, se farka.
Kik, hol, melyik szegletében az országnak vagy az EU-nak keresnek pontosan ennyit, melyik cégnél, milyen szakmával?
És pontosan hány vállalkozás megy csődbe az x db sikeres mellett és milyen vállalkozások ezek?
A tanulás alap. Épeszű ember megkeresi, mit szeret, annak megleli azt a szegletét, amit meg is fizetnek, és azt csinálja, ott, ahol jól tud élni. Ennyi a nagy titok.
2017. aug. 21. 12:26
6/7 anonim válasza:
A legszerencsesebb, ha tanulsz is es eletrevalo is vagy. Ha csak az egyik van meg, akkor oda nagyon nagy szerencse is kell, hogy valaki jol eljen.
2017. aug. 21. 12:32
7/7 anonim válasza:
Életrevalóan tanulni:
Bitanggyorsan fejlődik minden, ezért ha haladni akarunk a korral, akkor mindig tanulnunk kell. Azonban résen kell lenni, mert sokan a másik leigázására törekednek, így jó taktikássá is kell válnia az embernek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!