Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az a tudás, képesség,...

Mi az a tudás, képesség, skill, ami szerintete szükséges egy önálló, életrevaló ember számára?

Figyelt kérdés

Ne kössük élethelyzethez, olyan praktikus skillekre vagyok kíváncsi, ami által az ember önállóbb tud lenni, sokféle helyzetben fel tudja tlaálni magát.

Pl amik nekem így elsőre eszembe jutottak: idegen nyelv (plv ismerete, autóvezetés, tűzgyújtás, villanyszerelés.... két ujjal való fütyülés is akár:D

2022. ápr. 19. 13:36
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Joh, látom máshogy kell feltennem a kérdést, vagy jobban ki kéne emelni a leírásban lévő példákat. Mindegy, köszi a válaszokat.
2022. ápr. 19. 14:05
 12/20 anonim ***** válasza:
Akkor tedd fel máshogy, hogy segíthessünk
2022. ápr. 19. 14:07
 13/20 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem két dolog kell, hogy ne legyél tök hülye, meg segg lusta. Onnantól hogy ezek megvannak képes vagy elsajátítani a számodra fontos "skilleket".
2022. ápr. 19. 14:11
 14/20 A kérdező kommentje:

13, ezzel azért a GYk legtöbb kérdése megválaszolható:D

A "skill" szón meg nem tudom mit kell lovagolni, pont azért használtam, hogy egyértelműbb legyen. Angolul az ability és a skill mást jelent, előbbi mondjuk a túlélésre nézve úgy értelmezhető, hogy "képes túlélni" míg utóbbi egy konkrét cselekvés ami a túlélési képesség része, pl tűzgyújtás, nyomolvasás, hajléképítés erdőbne található anyagokból. Magyarban viszont mindkettő "képesség"ként fordítható. És ti abilityket soroltatok, én meg skillekre vagyok kíváncsi:D

2022. ápr. 19. 14:26
 15/20 anonim ***** válasza:

#14 Megválaszolható persze, mivel a feltett kérdések nagy része azért van mert a kérdező vagy hülye vagy lusta.

A kérdések nagyja konkrétan Google első találat, vagy minimális utánaolvasás után megválaszolható lenne.

2022. ápr. 19. 15:50
 16/20 anonim ***** válasza:

A vadonban, vagy a civilizált világban? Mert nagyon nem mindegy!

A civilázált világban a legfontosabb szerintem, az alapos pénzügyi ismeretek, hogy ne menj csődbe, gyarapodni tudj. Ugye itt a tűzgyújtás képessége nem annyira fontos, míg a vadonban az életed múlhat rajta.

2022. ápr. 19. 16:00
 17/20 A kérdező kommentje:
Hát ez a kérdés viszont nem olyan, mert én azt keresem, hogy mik azok a hétköznapi dolgok amik zömében nem iskolai tanulással sajátíthatóak el és az emberek úgy gondolják érdemes/praktikus lehet megtanulni csinálni. Ez nem egy tudományos dolog, a válaszok száma is meghatározhatatlan, és sokat nyom a latba az emberek véleménye, tapasztalata.
2022. ápr. 19. 16:02
 18/20 anonim ***** válasza:
Önbizalom.
2022. ápr. 19. 22:00
 19/20 anonim ***** válasza:
Ahogy a 18-as mondja: önbizalom, de erre pluszban reális önkép. Mert ismerek olyat, akinek akkor az önbizalma, hogy olyanokba is belefog, amikhez nem ért, aztán sorozatban hlyeséget csinál.
2022. máj. 31. 13:02
 20/20 rendesjoember ***** válasza:
Testi és lelki erő, nyelvtudás, logika, talpraesettség, kiváló rögtönző képesség, a szakmája szeretete és sikerélmény benne, jó humor (ne vegyen semmit véresen komolyan), céltudatosság a szakmai és a magánéleti dolgok terén, a pillanat élvezetének képessége, kudarctűrő képesség (hibákból tanulás), alapműveltség és lexikális tudás, magas érzelmi intelligencia és magasfokú önismeret, szociális skillek és empátia, ne használjon ki senkit de önmagát se hagyja kihasználni.
2024. márc. 7. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!