Mi az a tudás, képesség, skill, ami szerintete szükséges egy önálló, életrevaló ember számára?
Ne kössük élethelyzethez, olyan praktikus skillekre vagyok kíváncsi, ami által az ember önállóbb tud lenni, sokféle helyzetben fel tudja tlaálni magát.
Pl amik nekem így elsőre eszembe jutottak: idegen nyelv (plv ismerete, autóvezetés, tűzgyújtás, villanyszerelés.... két ujjal való fütyülés is akár:D
13, ezzel azért a GYk legtöbb kérdése megválaszolható:D
A "skill" szón meg nem tudom mit kell lovagolni, pont azért használtam, hogy egyértelműbb legyen. Angolul az ability és a skill mást jelent, előbbi mondjuk a túlélésre nézve úgy értelmezhető, hogy "képes túlélni" míg utóbbi egy konkrét cselekvés ami a túlélési képesség része, pl tűzgyújtás, nyomolvasás, hajléképítés erdőbne található anyagokból. Magyarban viszont mindkettő "képesség"ként fordítható. És ti abilityket soroltatok, én meg skillekre vagyok kíváncsi:D
#14 Megválaszolható persze, mivel a feltett kérdések nagy része azért van mert a kérdező vagy hülye vagy lusta.
A kérdések nagyja konkrétan Google első találat, vagy minimális utánaolvasás után megválaszolható lenne.
A vadonban, vagy a civilizált világban? Mert nagyon nem mindegy!
A civilázált világban a legfontosabb szerintem, az alapos pénzügyi ismeretek, hogy ne menj csődbe, gyarapodni tudj. Ugye itt a tűzgyújtás képessége nem annyira fontos, míg a vadonban az életed múlhat rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!