Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tennél ha egy fiatal lány...

Mit tennél ha egy fiatal lány odamenne hozzád s azt mondaná két napja az utcán van és arra kér hogy segíts?

Figyelt kérdés
2022. dec. 5. 19:55
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem is a legjobb ötlet valami erre szakosodott szervezethez irányítani. Meg olyat csináltam már, hogy aki a bolt előtt koldult amikor mentem be akkor magammal hívtam aztán vásároltunk pár dolgot. De biztos nem hívnám át magamhoz, vagy adnék meg elérhetőséget, vagy ilyesmik. Nekem egyik ismerősöm csinálta menekültekkel, hogy az üresen álló házát felajánlotta átmeneti szállásként nekik. Amúgy a sztori úgy teljes ha azt is elmondom a legtöbb az korrekt volt legalább annyiból, hogy tényleg csak átmeneti szállásként használta és utána lépett máshová pár héten belül (bár ők sem takarítottak csak lelakták a házat és rohadt hangosak voltak).

De volt kettő aki szabályosan berendezkedett oda élősködni, ott voltak majdnem egy évet úgy hogy nem mentek el dolgozni (többszöri felszólítás ellenére sem), nem fizettek, nem takarítottak, nem segítettek be semmiben, elmenni sem voltak hajlandóak, a házirendet rendszeresen megszegték, végül az idegenrendészet távolította el őket miután lejárt a tartózkodási engedélyük és illegális státuszba kerültek de addig is egy borzalmas nagy mizéria volt az egész.

2022. dec. 5. 22:00
 22/31 anonim ***** válasza:
93%
Semmit, elküldeném, hogy nem tudok segíteni. Volt már ilyen, amíg vonattal utaztam. Nagyobb pályaudvaron többször is odajött 2 csaj, hogy éppen segítségre van szükségük. Aztán még ők anyáztak, amikor szóltam, hogy nem átmeneti pénzzavar, ha hónapok óta ott kéregetnek (nyilván ők nem emlékeztek, hogy hetekkel korábban is megtaláltak)
2022. dec. 6. 06:58
 23/31 anonim ***** válasza:
91%

Velem nem járna jól, mert gyakorlatilag szóba sem állok idegenekkel.

Miért? Mert 99%-ban lehúznak, és erre nincs szükségem.

2022. dec. 7. 10:38
 24/31 A kérdező kommentje:

Hát igen én is ettől az aránytól féltem.

A másik ha ő tényleg bajban van akkor mit csinálok? Veszek Neki egy szendvicset a mekiben majd hazamegyek ő meg megmarad az utcán?

2022. dec. 7. 10:49
 25/31 anonim ***** válasza:

24: egyedül nem vállalhatod fel az egész világ búját-baját...

Abszolút megértem, hogy empatikus vagy, és sajnálod őt - de még ha valóban rászoruló is lenne, akkor se tudod "megmenteni". LEgfeljebb annyival, hogy a neten keresel olyan átmeneti szálláslehetőséget neki, ahová elmehet.

2022. dec. 7. 11:43
 26/31 anonim ***** válasza:
65%

“ Veszek Neki egy szendvicset a mekiben majd hazamegyek ő meg megmarad az utcán?”

Igen.

2022. dec. 7. 15:06
 27/31 anonim ***** válasza:
35%
Igazából a legjobb szándékkal sem lehetne rajta segíteni. Tegyük fel, valakinek van lakása, van hely, ahová betudná fogadni a lányt, pár honapra, amig összeszedi magát fizikailag, anyagilag. De ez nem működne, mert Magyarországon esélye sincs olyan munkát találnia, ahol egy kezdő különösebb képesítés nélkül, annyít keresen, hogy abból lakást béreljen, önáloan tudjon megélni. Legfeljebb prostituálként tudna annyít keresni. Örökké meg nyilván nem lakhat valahol sziveségből. Szóval még több hónapnyi segítséggel sem lehetne megoldani a helyzetet, ami azért igen komoly áldozat lenne a segítő részéről.
2022. dec. 7. 19:05
 28/31 anonim ***** válasza:
93%
Hát bocs, de azért egy szobát legalább tudsz bérelni 180-220 nettóból is, és akkor mégsem az utcán kell laknod meg még éhenhalni sem kell.
2022. dec. 7. 19:17
 29/31 A kérdező kommentje:
Én inkább attól tartok hogyha befogadnák utána hívná a haverjait akik kipakolják a lakást...
2022. dec. 7. 20:22
 30/31 anonim ***** válasza:

Általában meg se állok, ha megszólítanak az utcán. Forgalmas csomópont mellett lakom, minden nap többször megtörténik, elfáradok én is, nem akarom percekig hallgatni a "jó isten áldjon meg" szöveget, ha valakinek fontos, akkor sétál velem, és séta közben elmondja, plusz kis termetű nő vagyok, nem érzem biztonságosnak megállni mindenkinek.

Attól függ, milyen segítség kéne a leányzónak. Útbaigazítás? Simán. Medikális vészhelyzet, rosszul van? Tudok elsősegélyt nyújtani és mentőt hívni. Menekül az agresszív palija elől? Rá tudok keresni a legközelebbi családsegítőre.

Pénzt viszont nem szoktam adni senkinek, max. a táskámban lévő aprót (bár már semmit sem ér az infláció miatt), inkább szervezetetket támogatok, meg az ismerős hajléktalanoknak viszek időnként kaját és piát, ha megtehetem. Jó dolog amúgy, ma hirtelen ötlettől vezérelve megkívántam bevásárlás közben az unicumot, vettem két kis feles üveggel, kifelé a boltból az első hajléktalant megkérdeztem (férfi volt), hogy "jó napot, van kedve inni velem egyet?" szabadkozni kezdett, hogy hát igen, iszik, alkoholista, de máshogy nem lehet kibírni a hideget, stb., mondom semmi gond, én csak inni akartam egy unicumot valakivel, koccintottunk, lehúztuk, kicsit beszélgettünk, majd adtam neki még pár élelmiszert, minden jót kívántam és hazajöttem. Azt láttam a csávón, hogy rohadtul nem értette, mi történik.

Ezzel amúgy az a baj, hogy nem tudhatod, hogy az illető ténylegesen segítségre szorul, vagy csak át akar baszni egy szívszorító sztorival. Sokáig laktam Kelenföld vasútállomás mellett, ahol egy csajszi minden nap haza akart utazni Miskolcra (a Keletiből indulnak oda vonatok, de mindegy), hát fél éven át nem sikerült elég pénzt összegyűjtenie a jegyre. Ez csak az én tapasztalatom, és javítsatok ki nyugodtan, de általában a férfi, max. az idős női kéregetők azok, akik maguknak kunyerálnak, és elfogadnak ételt, piát, meg nem konkrét cash-t is. A fiatal lányok mögött tapasztalatom szerint mindig áll egy "strici", akinek gyűjtenek. Azt meg én nem vagyok hajlandó finanszírozni.

2022. dec. 10. 21:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!