Mit tennél ha egy fiatal lány odamenne hozzád s azt mondaná két napja az utcán van és arra kér hogy segíts?
Szépen elvezetném egy szervezethez akik segítenek neki, idővel dolgoznia kell és a többi már megy magától!
26f
Aki az utcán van az tud dolgozni?
Amúgy én is lehúzástól tartottam ahogy a négyes irja
Pesten élek, mindneki ezzel jön. Volt egy fiatal csaj aki mondta, hogy kidobta a pasija a lakásból, haza akar menni a szüleihez de annyi pénz sincs nála, hogy hazavonatozzon, még 200 forint kellene neki. Két hét múlva még mindig ott kéregetett. namost vagy nem gyűlt össze ennyi idő alatt sem a 200 forint, vagy.... neeeeeem... az nem lehet, hogy kamuziiik, hiszen bajban lévő fiatal lány volt!
Az a gond, hogy az ilyenek miatt sokkal kevésbé van hajlandóság segíteni azokon, akik tényleg rászorulnak.
Régen, mikor suliba jártam és ovlt nálam uzsonnára vlaó szendvics, szívesen odaadtam annak, aki ételre koldult. Persze volt ott is aki elutasította, mondván neki pénz kell. Aha.. végülis a folyékony kifli is kifli, de azt hadd ne én finanszírozzam már...
Szóval nem hinnék neki. Persze ha elég meggyőző a sztorija, párszáz forintot lehet adnék, de ennél nagyobb segítséget nem hiszem, hogy nyújtanék.
Jó, nyílván, attól is függ egyátalán mit kér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!