Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Alkoholista vagyok?

Alkoholista vagyok?

Figyelt kérdés
Vannak időszakok, mikor elég sokat iszok. Általában ha csinálom akkor 5-6 napig. Elkezdem délután 14 körül, majd 22 ig megállás nélkül. Majd 5 nap ivás után leállok, olyan 1-1,5 hónapra, egyáltalán nem kívánom. Akkor van kattogás, mikor elkezdek inni első nap, másnap nagyon kívánom, ez eltart kb addig amíg iszok. Meg miután leálltam, még 1-2 napig van ez a sóvárgás, de utána megszűnik, mintha soha nem is ittam volna egy kortyot sem, lazán kibírom 1,5 hónapig ha kell. Mikor elsőre iszok ilyen nagy kihagyás után akkor sem azért teszem, mert annyira kell, hanem mert úgymond ez ilyen hobbi nekem, kikapcsolódás, jó elszakadni napokig a külvilágtól. Viszont másnap meg egyfolytában ihatnékom van, de ahogy előbb is írtam, elmúlik pár napon belül, utána meg semmi.

2022. szept. 16. 15:22
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
63%

34 vagyok,

persze a magyar nem ismeri a mértéket. Egyébként sem vagyunk túl szabálykövető és fegyelmezett társadalom. És ne aggódj a nulla tolerancia mellett is rengetegen ülnek a volán mögé ittasan.

2022. okt. 22. 17:00
 42/46 anonim ***** válasza:
77%

neghogy azt hidd, hogy a mai fiatalok nem tolják. A covid alatt engem a Nyírőbe vezényeltek ki. Eltöltöttem pár hónapot a józanítóba. A behozott emberek 70-80% 15-25 közti... hát konkrétan nem tudok számokat mondani, de a jó két haramada lány, nő.

2022. okt. 22. 17:02
 43/46 anonim ***** válasza:
63%
22 és a többi vagyok... Most azt figyeltük meg, hogy kb.heti 2x iszom és régen nem volt meg mindig ez a kontroll vesztés hanem sokszor elég volt 1-1sör... aztán most azt beszéltük Vőlegényemmel, hogy mondjuk egy normális szint lenne a heti 2-ből havi 1-2-t csinálni és akkor se ennyire. Szerintetek hogy lesz ezt a legjobb kivitelezni, mit csináljak amikor sűrűbben jönne az ihlet, akár mert tényleg problémám van, vagy akár mert olyan alkalom vagy megkínálnak vagy bármi. Nyilván akarat kérdése és úgy érzem menni is fog, de esetleg ha valaki tud tanácsot adni szívesen fogadom, köszönöm!
2022. okt. 23. 09:57
 44/46 anonim ***** válasza:
63%
#43 Egy hétig ne szervezz magadnak a barátokkal ilyen programot, helyette töltsd a szabadidődet a vőlegényeddel, kiránduljatok, romantikázzatok, ha egyedül vagy, olvass, vagy csinálj valami olyan hobbit, ami nem fér össze az ivással, pl. valami kézműves dolog, vagy sudoku vagy akármilyen rejtvény. Tehát egy hét szesztilalom, amit megkönnyítesz magadnak azzal, hogy okosan foglalod el magad. Az egy hét után gondold át (vagy még jobb, ha a hét folyamán naplót vezetsz), hogy mikor hogy érezted magad, volt-e, hogy nagyon-nagyon kívántad a piát egy teljesen átlagos héten amikor semmi logikus indok nem lett volna az ivásra, és értékeld magadban a dolgokat. Ha ez az egy hét kínszenvedés, akkor eléggé függesz a cucctól, és lehet, jobb külső segítség után nézni, nyilván nem elvonó, de pl. heti egyszer egy kognitív viselkedésterápiás pszichológussal elbeszélgetni az érzéseidről és kicsit újraorientálni a gondolatokat-motivációkat az ivással kapcsolatban nem árt (ilyet egyedül is lehet, vannak rá jó könyvek, de a többség, én is, lusták vagyunk önakaratból az ilyenre). Ne járj úgy, mint én, tönkretette a kapcsolatomat és néhány barátságomat a pia, akkor változtattam, amikor a munkámon és néhány jó baráton kívül már minden összedőlt körülöttem, és már bocsánatot kérni sincs lehetőségem azoktól, akikre hatással volt az ivásom (meg egyébként akiknek a köcsög viselkedése mindig jó kifogás volt az ivásra).
2022. okt. 23. 15:01
 45/46 anonim ***** válasza:
63%
Nagyon nagyon köszönöm, hogy újra írsz! Nekem egyébként ajánlhatsz könyvet nem vagyok lusta ilyen formán sokat és tartósan önfejlesztettem régen. Különben a múltkor pont egy egész napig kreatívkodtam részegen, úgyhogy sajnos megfőzök és mindent is megcsinálok úgy. Még jobban is megy mert nem filózom annyit. Viszont tényleg érzem, hogy normális mederbe kell terelni az alkohollal való kapcsolatom és most pont ez az egy hét volt a terv. Lehet itt lesz a naplóm mert úgyis eszembe jutsz, ha indokolatlanul elfogna a vágy. A kérdést már úgyis szétoffoltam bocsi!
2022. okt. 23. 15:12
 46/46 anonim ***** válasza:
63%
Kezdj el edzeni vagy valami hasonlót amibe nem fér bele az alkohol pl. vezess minden este és akkor tudod, hogy
2022. nov. 6. 21:32
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!