A 90-es években is volt ekkora visszhangja a petárdázásnak, tűzijátékozásnak?
Emlékeim szerint akkor nem nagyon foglalkoztak vele, maximum a szülők csóválták a fejüket, vagy anyázott valaki a környéken, de nem nagyon foglalkoztak vele.
A szilveszteri kocsmai bulin simán bevágták a tömeg közepébe a zöld petárdát.
Természetesen nekem sem hiányzik a durrogtatás!
De akkoriban miért volt ez átlagos dolog, amivel nem foglalkoztak ennyire?
Mert azóta bejött a "tiltsunk és szankcionáljunk mindent" kora.
90-es években voltam gyerek, a kutya nem szólt ránk ha petárdáztunk/tűzijátékoztunk...sőt összegyűlt este az utca nagyja hogy együtt nézzék, lőjék fel.
A kutyákat kutyáknak tartottuk és nem gyerekként kezeltük, nem babusgattuk, nem öltöztettük bohócnak különféle maskarákba.
Igaz nem is volt ennyi "p.na nyaló, szőnyegcirkáló, ideggyenge szobakutya".
Mindenkinek kinti kutyája volt a faluba, nem voltak elszökések,stb. Akkor is beengedték őket garázsba, egyéb zárt helyre és ott átvészelték az estét...vagy simán elvonultak a kutyaházukba.
Minden más volt, még sem volt ennyi probléma mint mostanság amikor mindent kontrollálni akarunk...
2000-ben kb. majdnem a kezünkben robbant fel a petárda, meg az aluljárókban durrantottuk el, akkorát szólt hogy csuda!
Meg a jegyellenőr lőtte fel munka közben a tűzijátékot a megállóban! :)
Én olyat is láttam hogy a rendőrök szolgálat közben petárdáztak :)
Aztán odagurultak hozzánk, kérdezték hogy petárdázunk-e...próbáltuk tagadni, de úgyis tudták mi a helyzet :)
Aztán csak annyit mondtak hogy óvatosan, ésszel szórakozzunk és tovább álltak. Nem ám minden sz-rért büntettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!