Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Alkoholista vagyok?

Alkoholista vagyok?

Figyelt kérdés
Vannak időszakok, mikor elég sokat iszok. Általában ha csinálom akkor 5-6 napig. Elkezdem délután 14 körül, majd 22 ig megállás nélkül. Majd 5 nap ivás után leállok, olyan 1-1,5 hónapra, egyáltalán nem kívánom. Akkor van kattogás, mikor elkezdek inni első nap, másnap nagyon kívánom, ez eltart kb addig amíg iszok. Meg miután leálltam, még 1-2 napig van ez a sóvárgás, de utána megszűnik, mintha soha nem is ittam volna egy kortyot sem, lazán kibírom 1,5 hónapig ha kell. Mikor elsőre iszok ilyen nagy kihagyás után akkor sem azért teszem, mert annyira kell, hanem mert úgymond ez ilyen hobbi nekem, kikapcsolódás, jó elszakadni napokig a külvilágtól. Viszont másnap meg egyfolytában ihatnékom van, de ahogy előbb is írtam, elmúlik pár napon belül, utána meg semmi.

2022. szept. 16. 15:22
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
63%
Heti egy az nem sok, ha nem csapod durván szét magad, orvosi definíció szerint sem.
2022. okt. 11. 17:16
 32/46 anonim ***** válasza:
76%
Köszi szépen bár nem nyugodtam meg. Hétvégén lesz egy nagy partink ahol ráadásul főszereplő leszek. Igyekszem majd gyengébb piákat inni, hogy a térfogat meglegyen de hátha nem lesz "baj" végül.:) Köszi ezt a levelezést! Remélem másnak is segítséget nyújt a jövőben! Minden jót kívánok!
2022. okt. 11. 18:04
 33/46 anonim ***** válasza:
63%
Viszont. :)
2022. okt. 11. 18:24
 34/46 anonim ***** válasza:
77%
Én sem tudom megállni. Ha iszok 1 pohárral kön a 2. és a 3. Általaban itt elvesztem a kontrollt és addig iszom amíg pocsolya részeg nem leszek és felkelni sem tudok....33N
2022. okt. 11. 18:40
 35/46 anonim ***** válasza:
63%
#34 Egyébként pont emiatt nincs nálunk az, mint nyugaton, hogy egy pohárka sör vagy bor az ebédhez még engedélyezett vezetés előtt. Nálunk olyan nincs, hogy egy pohárka.
2022. okt. 11. 18:48
 36/46 anonim ***** válasza:
63%

34-re úgy látszik akkor a Mi korosztályunknak van egy ilyen átható betegsége.😅 Majdnem egy idősek vagyunk azért írom és egyébként tudom, hogy nem vicces ez a kínomban nevetés.

35-re másoknál mégis sokszor tapasztalom, hogy x pohár után behúznák a féket. Velem akkor már nem lehet bírni és sokszor erőszakosan is itatom a másikat. Nem tudom megérteni, hogy mi az, hogy nem? Pedig olyan ügyesek...lennének ha bírnának ellenállni a kérésemnek.😅

Nekem valós fék kéne...

Jaj de félek már a hétvégétől legszívesebben most lefújnám az egészet, de lehet csak a másnaposságnak kell elmúlnia és nem fogok ilyen kedvetlen lenni és újra elhiszem, hogy bírom és úgy is legyen...🙏

2022. okt. 11. 19:39
 37/46 anonim ***** válasza:
63%
Hát, a betegségre már az előző rendszerben is volt egy adoma: a modern értelmiség előtt két út áll: az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan. A Z-generációsoknál viszont csökkenő a tendencia, és testvéremen is látom, hogy simán nem látja értelmét a pénz és értelem ilyen fajtájú elherdálásának. Aztán a korosztályában meg sokakon látom, hogy azért nem isznak, mert mást tolnak.
2022. okt. 11. 19:44
 38/46 anonim ***** válasza:
63%

Persze lehet mondani, hogy még mindig jobb mint a drog, bár függőség szempontjából elvileg nincs különbség még a cigaretta függőség sem gyengébb egyiknél sem, egyik sem jó.

Esetemben alkohol függőségről szerintem még nem beszéltünk, "csak" alkohol problémáról - kulturált fogyasztási képtelenségről.😅 De aztán lehet ez is a függőség egyik ismérve, a tagadás?🤔

37 Te egyébként mióta vagy ilyen tiszta, pl.erre berendezkedve, hogy nem tartasz otthon italt? A munkád sem az már ugye?

2022. okt. 12. 09:32
 39/46 anonim ***** válasza:
63%
A munkám évet óta nem az, csak fél évig csináltam kb. hobbiból amikor kiégtem, meg utána egy darabig rendes meló mellett hétvégente. Kb. idén január-február óta nem iszom.
2022. okt. 12. 10:51
 40/46 anonim ***** válasza:
63%
Hasonlokepp vagyok en is, kerdezo. Van, mikor minden nap iszom es utana semmi honapokig. Most megint az ivos idoszakom van.. bar nalam a szorongas a fo szempont, az alkohol tud csak segiteni. Tudom, nem jo es keresni fogok mas megoldast.
2022. okt. 21. 16:04
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!