Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem tudok spórolni, sok...

Nem tudok spórolni, sok felesleges dolgot veszek. Erről le lehet szokni?

Figyelt kérdés
Nagyon sok pénzt elköltök magamra, ruhákat veszek általában vagy hasonló dolgokat ami lehet smink,cipő, ékszer bármi. Egyszerűen folyamatosan vásárolok online, heti szinten többször is jön hozzám a futár és most kezdem belátni,hogy mit is művelek. Elszégyelltem magam, idáig nem foglalkoztam vele de most már szeretnék megváltozni, ez lehetséges? Valójában a saját fizetésem arra költöm amire akarom, a férjem nem szól bele és mivel ő jól keres ezért ő fizeti a ház dolgait. Soha nem vett el tőlem pénzt semmire, hiába szeretném ha én is hozzájárulhatnék de soha nem hagyta. Még nincs gyermekünk, két éven belül viszont tervezünk. Szeretnék normális lenni aki nem költ ennyit felesleges dolgokra mert nem is használom ki, biztos kompenzálok mert régen nem engedhettük meg mivel anyukám özvegyként nevelt minket. Nem azt mondom,hogy néha-néha ne vegyek meg valamit magamnak de ez túlzás amit csináltam az elmúlt években. Van aki hasonló,mint én? Hogyan tudok erről leszokni? Észre sem veszem és állandóan az applikációkban vagyok a telefonomon és már adom is le a rendelést, ha nem addig piszkál a dolog amíg meg nem rendeltem ... Hogyan spóroljak?

2022. júl. 28. 18:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

10es, már ne is haragudj, de ez tipikusan az az egógép, kapd össze magad a saját grabancodnál fogva attitűd, ami miatt egy csomó mentális betegséget nem diagnosztizálnak.

Ha nem tudsz, vagy nem is akarsz segíteni, igazán befoghatnád.

És igen, nyilván komy probléma ez, és pont ez az a segítség kérés, amit írsz a végén.

Na mesélj, kihez forduljon?

Ki ebben a szakember?

Ameddig a várólistán van, hogyan éljen túl addig?

Ja, hogy praktikus tanács nincs, csak hencegni jöttél. Na jó.

2022. aug. 4. 16:39
 12/13 anonim válasza:
#11, aha. Nincsenek anyagi gondok a kérdezőnél, szóval milyen várólistáról beszélsz? Megkeresi a megfelelő szakember, kifizeti és eljár hozzá. Vagy felnőttként ez olyan elképzelhetetlen? Nem kell egógépnek lenni, hogy valaki a saját sorsa kovácsa legyen és ne nyalja be ezt a senki nem tehet semmiről maszlagot. A te válaszod pedig a tipikus magyar mentalitást tükrözi. Nincs pénzügyi kultúra meg műveltség, de jól van az úgy. Majd lesz valami, hadd rendeljen, majd a férje vállalja egyedül a terheket. Szóval ez a te praktikus tanácsod 🙂. Ahogy akarod.
2022. aug. 4. 20:20
 13/13 anonim ***** válasza:
Igen, ez abszolút fejleszthető. Volt egy idő, mikor én is plázákban, meg turkálókban lógtam és sokszor megvettem olyan akciós dolgokat, amiket utána 1-szer sem hordtam. Ahogy belecsöppentem a munka világába, egyre inkább tudatos lettem a pénzügyekkel, mert nekem kellett megdolgozni érte. Rájöttem, hogy nincs szükségem még több ruhára, ékszerre stb-re, mert azokat sem hordom, amik már vannak+nem leszek boldogabb, teljesebb általuk. Kacatokat sem veszek már, igazából helyem sincs tárolni, meg semmiféle pluszt nem ad az életemhez.
2022. aug. 30. 12:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!