Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek/kezdjek az életemme...

Mit tegyek/kezdjek az életemmel, ha azt érzem, hogy mindenki jobb/tehetségesebb tőlem?

Figyelt kérdés

Erről a videóról jutott eszembe. Döbbenetes, hogy 50€-ért ilyen elképesztő műalkotást készített a fickó.

https://www.youtube.com/shorts/-2ltHQNQS-w

Most belegondoltam, hogy én 30-on felül egy vidéki kommersz IT-s diplomával, de kb nulla szakmai tapasztalattal (adminisztrációból áll inkább a munkám) és nyelvtudás nélkül, ha valamikor kirúgnak (mert simán előfordulhat ugyanis képtelen vagyok fejlődni) mihez fogok kezdeni a jövőben?

Lesz egy kamu szakmám amihez nincs semmi kvalitásom.

Fizikailag krónikus betegségem van így a gyári/építőipari munkát se bírnám. Amiben úgyse tudnék helytállni, hiszen a vendégmunkások feleannyiért dolgoznak sokkal nagyobb hatékonysággal.

Lásd.: https://www.youtube.com/watch?v=OXRRULLwd8Q

Van gyakorlatilag 2-3 milliárd ázsiai akit már gond nélkül ránk szabadíthatnak, de még őket leszámítva is kilógok a magyar munkaerőpiacról a fiatal, jól képzett, extrovertált/ambiciózus és nyelveket beszélő fiatalok mellett.

Őszintén megmondom nagyon félek a jövőtől.

Mert ha úgy is gondolkozom, hogy tanulok valami másik szakmát abban se leszek kiemelkedő, főleg, hogy a felsőoktatás színvonala is katasztrófa.

Mit tudnátok tanácsolni Neked, hogy miként és mivel tudnám a biztos jövőmet biztosítani?

tegnap 23:58
 1/8 anonim ***** válasza:
59%
Nagyon sokan félnek a jövőtől. A lecsúszás elkerülhetetlen. A békeidő nem tér vissza. Az IT diploma viszont sokáig jó lesz még, hogy meg tudj élni. Figyelj oda az egészségedre, fejleszd magad és növeld az önbizalmad.
ma 06:37
 2/8 anonim válasza:
Szia. Rettentően pesszimistán állsz a dologhoz, és nagyon negatívan állsz magadhoz is. A jövőtől nem kell félni, mert az bizony eljön akár mit csinálunk. Egy esetleges munkahely elvesztése nagy szakadékot tud megnyitni a lábunk alatt, de nem lehet ennyire fekete/fehér a világ, hogy ha elveszítjük a jelenlegi munkánkat akkor megáll a világ. Végtelen szakma és munkalehetőség van, és sose késő tanulni. Az adminisztrációs munkahelyen szerzett tapasztalat nem eldobandó! Nagyobb cégeknél elég sok ilyen jellegű munka van és ilyen nevű munkahely is van. Szerintem a diplomáddal ne gyári és építőipari munkahelyeken gondolkozz mert az értelmetlen ha eddig nem dolgoztál ilyen helyen.
ma 06:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Miért nem képzed magad it területen tovább. Akár ingyen is elvállalhatsz munkát tapasztalatért cserébe. Plusz nyelvet is tanulhatsz, ha akarsz.Ezek a dolgok mind rajtad múlnak.
ma 06:59
 4/8 anonim ***** válasza:

Ne máshoz hasonlítsd önmagadat! Amíg nem indulsz el valamerre, addig azt érzed, hogy az a jó: a változatlanság. Valójában ez azért lehet, mert félsz: félsz, ha elindulsz, és nem sikerül, akkor nem lesz kit hibáztatni érte.

Úgyhogy indulj el a saját utadon: keress hobbit, sportolj, stb.

ma 07:11
 5/8 anonim ***** válasza:

Sajnos én is ebben a helyzetben vagyok, bàr én nem vagyok diplomàs van egy elektortechnikusim amihez nem értek. A jelenlegi cégemnél minimàlisan kell a szakmàm amolyan betanìtott meló inkàbb, ha kirúgnak kezdhetem a 0-ról.

Szerintem nyugi ìgy hogy van diplomàd van és lesz lehetőséged pl bölcsész diplomával nàlunk egy csajszi műszaki területen mérnök. Nem érthozzà de ő a főnök egy egy projektben.

ma 08:23
 6/8 anonim ***** válasza:
Hat akkor huzz bele ne sirankozz
ma 10:26
 7/8 A kérdező kommentje:

"pl bölcsész diplomával nàlunk egy csajszi műszaki területen mérnök. Nem érthozzà de ő a főnök egy egy projektben."

Na az jó munkahely lehet... Gondolom az elől medicinlabda, hátul barack kvalitása miatt került abba a pozícióba netalán időnként még örömet is okoz valakinek az asztal alatt...

ma 10:28
 8/8 anonim ***** válasza:

Kérdező egy átlagos csaj nem nézki ki rosszul de annyira jól sem, nem tudom hogy sikerült neki. Viszont igen van olyan nő is aki csak azért van ott 0 szakmai tudással mert az egyik kis főni felesége.

Ill van egy környezet mérnök aki szintén műszaki területen főnök. Szóval szerintem ha van diplomád màr rohadt sok lehetőséed van, legyen önbizalmad képezd kicsit magad akár a saját területeden és minden okés lesz.

ma 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!