Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek, ha nem találom a...

Mit tegyek, ha nem találom a közös hangot a korombeliekkel?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok, egyetemista, így leginkább korombeliek vesznek körül és alapvetően a magam korosztályában szeretnék barátokat, illetve párt keresni. Viszont egyáltalán nem megy, sokan vagy túl öregesnek és unalmasnak, vagy túl gyerekesnek és bénának tartanak.

Sokszor tapasztaltam már, hogy például engem nem ugyanazok a dolgok érdekelnek, más tartalmat fogyasztok (pl. filmek, sorozatok, zenék, könyvek) mint a velem egyidős lányok és alapból teljesen máshogyan viselkedek, más a személyiségem, a temperamentumom. Nem tudom felvenni a korosztályom "ritmusát", én nem tudok velük együtt rihegni-röhögni, ugrándozni, hülyéskedni, drámázni, sikongatni stb., vagy nem szeretem azt sem, hogy például mindig mindenhol fotózkodni kell. A szabadidőmet is mással szeretem tölteni és pl. nem szeretek bulizni, ami egyből egy nagy hátrány. Kevés barátom van és velük is kevés időt tudok együtt tölteni, nincsen és nem is volt még párkapcsolatom, nem vagyok eleresztve anyagilag (szóval nem tudom megengedni magamnak a márkás holmikat, a mindennapi bruncholást, az ide-oda utazgatást stb.), illetve a külsőm is átlagos vagy átlag alatti, ezek miatt többször tapasztaltam már lenézést is irányomba.

Jól érezném magam egy olyan társaságban például, akik összejárnak beszélgetni, társasozni, főzni, iszogatni stb. vagy mondjuk akikkel el lehet menni együtt kirándulni, kempingezni, túrázni vagy akikkel lehet együtt sportolni, esetleg van valami közös hobbink. Ilyen emberekkel viszont eddig még soha nem találkoztam.

Szóval egyszerre érzem magam túl öregesnek, túl unalmasnak, túl lassúnak, túl bénának, túl tapasztalatlannak stb., emiatt nem nagyon tudok kapcsolatokat kialakítani mert senkinek sem vagyok elég jó, valahogy soha nem találkozom hozzám hasonló emberekkel.

2022. máj. 21. 13:07
 1/5 anonim ***** válasza:
33%
Írj nekem. 41/f
2022. máj. 21. 13:08
 2/5 anonim ***** válasza:
72%

Keress olyan társaságot akivel passzolnak az elképzelések.

Nekem van egy haveri társaságom akik elég vegyesek, mégis tök jókat tudunk beszélgetni, még ha nem is mindig vagyunk egy véleményen.

Szóval ne egy tökéletes társaságot keress aki mindenben is olyan, mint amilyen te, hisz olyan lehet nem is létezik. Olyat keress akik befogadnak úgy amilyen vagy és jól érzed magadat velük és nyitott vagy a véleményükre még akkor is, ha tudod eltér a tiedtől.

2022. máj. 21. 13:13
 3/5 anonim ***** válasza:
2022. máj. 21. 13:14
 4/5 A kérdező kommentje:
2# Keresem évek óta, de nem találok. Az egyetemi hallgatói élet gyakorlatilag a bulizás köré szerveződik, csak ilyen programok vannak mint pl. koncertek, fesztiválok, szakestek vagy nemes egyszerűséggel bulik. Az eddigi egyetemi éveim alatt tényleg nem volt még egyetlen egy olyan közösségi program sem, amire el tudtam volna menni. Sőt, igazából ugyanez igaz az egyetemen kívül is... én vidéken lakom és egy vidéki egyetemre járok, lehet például Budapesten több a lehetőség, de itt nem nagyon találok olyan programokat, amik nekem valóak, érdekelnek, jól érezném magam, szívesen elmennék és még arra is lehetőséget adna, hogy megismerjek másokat. Valamint itt nem arról van szó, hogy például ne tudnám elfogadni azt aki másképpen gondolkozik, mást szeret, más a véleménye stb., hanem egyszerűen a "más" emberek gyakran emberszámba sem vesznek, vagy eltaszítanak maguktól. Nem az történik, hogy találkozunk, beszélgetünk, megismerjük egymást és eldől jóban vagyunk-e vagy sem, hanem a legtöbbször le sem állnak velem beszélgetni, nem vállalnak velem közösséget mert én béna, ciki, unalmas stb. vagyok. Én nem válogatok, nem ítélkezek, nem gondolkozom rajta vajon jóban leszünk-e vagy sem, nyitott vagyok, mindenkivel beszélgetek stb., de engem a legtöbbször nem fogadnak el.
2022. máj. 21. 13:26
 5/5 anonim válasza:

Amiket leírtál, azok alapján nekem szimpatikus vagy. Egyébként nekem inkább azok a nők tetszenek, akik a szépséghibáikkal is szépek. Sokszor van, hogy mutatok egy csajt a haveromnak és azt mondja, hogy "ez nagyon ronda", de nekem tetszik. Társaságban én is unalmas vagyok, mivel nem tudok hozzászólni a beszélgetéshez, ha többen vesznek körül. Persze van egy kisebb baráti köröm, akikkel teljesen laza tudok lenni és mindig tudunk beszélni valamiről.

Nekem inkább a párkereséssel van gondom.

19f

2022. jún. 14. 21:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!