Ha nincs érettségim de elvégeztem ilyen 2 éves tanfolyamot annak a helyére mit írjak be önéletrajzba?
Ebben az esetben úgy írnám le:
Tanulmányok
- tól -ig szakma1
- tól -ig szakma2
- tól -ig érettségi előkészítő
- tól -ig általános iskola
(azt a szakmát írd előre, ami a munkáltatót jobban érdekli)
Munkahely
itt felsorolod a munkahelyeidet, beosztásod előléptetésed ha volt. Időben visszafele
Szakmai tapasztalat
x év ez
x év az
x év amaz
(ez együttvéve több is lehet, mint amennyit összesen dolgoztál, hiszen egy munkahelyen nem csak egy dologból szerezhet az ember tapasztalatot. Itt is azt érdemes előre venni, amit a munkáltatót érdekelné
Érdeklődési kör, hobbi-ba olyasmit írj, ami szintén a munkáltatónak érdekes lehet.
pl. ha monotonitástűrés, összpontosítás, jó szem kell, akkor puzzle,
ha csapatmunka, kell, akkor valami csapatjátékot
és valami olyasmit is, amiből kiderül, hogy értelmes vagy.
Önéletrajz íráshoz kérj tanácsot szakembertől, ott adnak erre is szerintem konkrétabb választ, meg hogy hogyan formázd meg, stb.
Egyéb ismeretekbe
nyelv
jogosítvány B kategória (x év vezetési tapasztalat - ha több is van)
Word...
egyéb tulajdonságok
rugalmas időbeosztású, munkájára igényes, segítőkész, jó csapatjátékos... vagy hasonlók. De ha antiszoc vagy, akkor ne írd, hogy jó csapatjátékos vagy.
Ja, és ha van netán valami nyelvvizsgád, jogsid, azt is feltétlenül írd le.
Látszódjon, hogy valamennyire képezted magad.
További terveid közé meg olyasmit írj, amit a munkáltató értékel
A HR-es elé egy rakat életrajz kerül, és azt nézi, hogy melyik miért nem jó. Elég hátrányban vagy.
Ha egy megnyerő önéletrajzot össze bírsz kaparni, az már valami.
Ha behívnak, és kérdezik, hogy mi van az érettségivel, akkor mondhatod, hogy családi ok miatt kellett megszakítanod a tanulmányt, és utána meg dolgoznod kellett.
Megjegyzem, én a helyedben sürgősen estin vagy levelezőn továbbtanulnék, hogy az a nyamvadt érettségim meglegyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!