Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy befolyásolja a válaszadás...

Hogy befolyásolja a válaszadásokat, hogy azt mások értékelhetik, lepontozhatják, felpontozhatják?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 9. 09:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Értelmes ember esetében sehogy, mert az ilyen "értékeléseknek" semmi jelentösége, illetve a legtöbbször semmi köze a tényleges hasznos/helytálló véleményhez.
2022. ápr. 9. 09:51
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Akkor is leírom a véleményem, ha tudom hogy ezért nullára leszek pontozva és többen belém fognak kötni.

Mások nevében nem tudok nyilatkozni, de gondolom működik a csordaszellem.

Volt valami kísérlet régen, ahol mindenkinek mutattak egy képet egy labdáról egyenként. Többször eljátszották, minden esetben kék labdát mutattak a többségnek, kivéve csoportonként egy embernek, akinek pirosat. Utána bevezették az egész csoportot egy terembe és mindenkinek fel kellett tennie egy táblára egymás szeme láttára olyan színű matricát, amilyen labdát látott. Az emberek elkezdték feltenni a kék matricát. Azt az embert direkt az utolsók között hívták a táblához, aki piros labdát látott. Extrém ritka esetben tett pirosat. Inkább feltették a kéket, mert a többiek is azt rakták, és féltek hogy konfliktusuk lesz belőle ha ők mást raknak. Kiderült hogy a csordaszellem nagyon erős az embernél, a többség nem meri felvállalni a véleményét vagy a tapasztalatát, ha eltér a többiekétől, mert fél a kiközösítéstől, vagy magában kezd kételkedni ha mindenki más a saját meggyőződésétől eltérő dolgot állít.

2022. ápr. 9. 10:06
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
sehogy
2022. ápr. 9. 10:19
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy
2022. ápr. 9. 10:21
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Alapból sehogy, de volt mikor kísérleteztem, létrehoztam egy profilt, amivel magas értékelésre mentem, egyet meg amivel alacsonyra. Előbbi nagyon egyszerű, kerülni kell a megosztó kérdéseket, és azt kell válaszolni, amit tudod, hogy hallani akarnak. Utóbbinál is a megosztó kérdéseket kell kerülni, és mindig kötekedni a népszerű állásponttal szemben.
2022. ápr. 9. 10:38
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy pillanatra rosszulesik, mert biztos nem ment át a mondanivalóm, vagy ennyire másképpen látok dolgokat talán az itteni átlagéletkor okán is, nem tudom. Ha meg 100% az is gyanús :D olyankor azt sejtem, hogy hasonló ízlésű, gondolkodású emberek olvastak pont.
2022. ápr. 9. 10:44
 7/11 Katona Dius ***** válasza:
100%
Alapjáraton semmiben sem befolyásolja nálam. Az jobban zavar,mikor utána rakommentelnek és úgy írnak,hogy tisztán látszik, a kommentem, a kérdés vagy más kommantjenek csak egy minimális részét fogta fel az illető, és azon kezd el frocsogni. Olyankor elgondolkozom, hogy van ennyi okos személy,akinek az olvasott szövegértés sem megy.
2022. ápr. 9. 11:55
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
#7 Igen ez utóbbit én is szeretem. Kedvencem amikor mindig akad valami érzékeny lelkű, aki bármiről írsz hosszabban, kiemeli egy modnatodat amin ő vérig sértődött, ezért azonnal támadásba lendült elburolt aggyal.
2022. ápr. 9. 17:30
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk én ott engedtem el a dolgot, hogy sok esetben látszólag értelmes kérdésnél is kiderül, hogy csak a szokásos kamukérdezőkkel van dolgunk, vagy teljesen lealacsonyodik a kérdező. Miközben te alapvetően teljesen korrekt, csak éppen neki nem tetsző választ adtál.

Főleg amikor nekiáll valaki a 2-3 felhasználójűval válaszolni a maga kérdésére, meg lepontozgatni... :D

2022. ápr. 9. 17:33
 10/11 anonim ***** válasza:
Amúgy egyszer én is csináltam egy felhasználót csak arra, hogy troll válaszokat adjak, de gyakorlatilag jobb értékeléseket kaptam mint amikor normális választ próbáltam adni... :D
2022. ápr. 9. 17:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!