Milyen az aki pszichopata ? Mit követ el és mit érez ?
50 - Megmondom őszintén, hogy az utolsó mondatodat olvasva hangosan felnevettem :D
Egyébként igaz, amit írsz, nagyon sokan tévesen dobálják a pszichopata és a nárcisztikus jelzőket és szerintem is jogos, de talán kissé irreális elvárás az, hogy mindenki olyan szinten tudjon tájékozódni, mint amit leírsz, tudományos eredményekkel, forrásmegjelöléssel. Ha erre az emberek képesek lennének, már teljesen más világot élnénk...
Hopsz, javítás:
"azt mondod, hogy tini magazinokból tájékozódjon" =
"azt mondod, hogy ne tini magazinokból tájékozódjon"
Hidegvérrel megöli az áldozatait.
Azt hiszem/sőt, biztos vagyok benne, hogy a legtöbb gyilkos valami trauma miatt lett ilyen, de vannak akik csal egyszerűen megőrültek vagy alapból kattantak voltak (pl. Jeffrey Dahmer)
Vagy valami késztette őket erre (pl. Ronald DeFeo)
A bérgyilkosokról nem tudom véleményt mondani, hogy éreznek e valamit. Biztosan, de a pénz fontosabb.
Aki pszichopata pedig nem érez, tulajdonképpen mikor te csak el vagy magadba és mézed a tvt, mert egy normális dolog. Ők úgy éreznem mikro gyilkolnak, vagy max hisztérikusan röhögnek.
Red flagek, amiket én megfigyeltem (nem biztos, hogy pszichopata, mert ezeket senki nem diagnosztizálja, de valószínű):
📌nagy köztetek az iskolai végzettség, pl. ő egy egyetemi docens, már tíz éve PhD-val rendelkezik, cégvezető, te pedig mondjuk egy MA diplomával rendelkezel és hozzá képest egy normál munkahelyed van a diplomádnak megfelelő, ő meg külföldi egyetemen is tanít, külföldi cégnek a vezetője
📌az első két hónap alatt meghív többször moziba, elvisz csakúgy a saját pénzéből Brüsszelből Párizsba vonattal oda-vissza egy irtó drága vonattal és úgy tűnik, hogy szeret téged, meghív vacsorázni, éttermekbe, amiket ha megköszönsz tiszta szívből, semmibe veszi, ügyet sem vet rá
📌egyik napról a másikra le akar feküdni, azt mondja minden kapcsolatában első találkozáskor már lefeküdt a nővel
📌nem érti, hogy miért kelt bizalmatlanságot azzal a mondatával, hogy az egyik exével kéthavonta összejár lefeküdni
📌azt mondja szerinte be kell invesztálni jó sok pénzt a nőbe ahhoz, hogy sikeres csajozás legyen
📌azt mondja neked, hogy körülötte mindenki retardált, hülye, és csak ő az okos
📌bármi, amivel kedves szeretnél vele lenni, nem elég neki
📌semmiért nem kér bocsánatot és te se tudsz tőle bocsánatot kérni, még a legnagyobb őszinteséggel sem
📌nem érti az érzéseidet, nem ért alapvető emberi érzéseket, sőt, képes őt hidegen hagyni olyan érzés, hogy: fáj
📌azt mondja vele mindent meg lehet beszélni, majd nyolc héttel később csak leordítja a fejed, degradál, ha felteszel neki egy kérdést a kapcsolatotokat illetően vagy csupán annyi apró kérésed van a kapcsolatotokban: beszélgessetek
📌azt mondja, hogy ő empatikus, de ha leírod neki a fájdalmadat, nem fogja fel és hidegen hagyja
📌mindenért téged hibáztat, meggyanúsít alaptalan dolgokkat, amiknek ha utánajársz és bebizonyítod, hogy hazudott, te vagy betegnek nyilvánítva, holott ő hazudott
📌nem fogja fel, hogy ha mond valamit, azzal a másikban érzést és tettet vált ki, ezáltal nem lehet vele beszélni, mert nem érti, hogy az érzés, amit ő benned kiváltott, azt az ő mondandója váltotta ki
📌olyanokat tagad, amiket ő maga mondott és te vagy a hülye ha visszaidézed szó szerint
📌ha adsz neki valami apróságot, mert pl a névnapja van vagy karácsony van, akkor szó szerint lesz*rja, érzéketlenül figyelmen kívül hagyja, sőt később le is tilt amiatt, ha figyelmes próbáltál lenni vele
📌ha időközben rájössz, hogy valójában csak ki akart használni, és megpróbálod vele tisztázni, mindenképpen te vagy a hülye, bolond, zaklató, és ha ennek fényében te idézel tőle, hogy végülis azt mondta neked, hogy „jól szórakozik veled, még néhányszor jól fog szórakozni”, akkor te vagy a bolond, hogy szó szerint idézel tőle, meg hogy megjegyezted azt, amit mondott neked
📌előadja, hogy micsoda megbocsátó lélek, ő még a megcsalásokat is elnézi egy darabig, vele csoda egy kapcsolat, mert empatikus, mindent is meg lehet vele beszélni, de ha bocsánatot kérsz tőle és megpróbálod neki elmagyarázni az érzéseidet, te vagy a beteg és hülye
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!