Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen az aki pszichopata ?...

Milyen az aki pszichopata ? Mit követ el és mit érez ?

Figyelt kérdés
2022. febr. 21. 20:20
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
20%
Az pedig hülyeség, hogy minden pszichopata árt a társadalomnak. A pszichopátia bizonyos tulajdonságok összessége, ami megfelelő tudatosság mellett tökéletesen "kiélhető" szociálisan hasznos módon. Például kutatóként.
2022. febr. 21. 21:05
 12/56 anonim ***** válasza:
90%
A pszichopata nem szorong, nem tanul a hibáiból és nem érez bűntudatot. Röviden. Egy érzések nélküli manipulatív robot, ami rombolásra van beprogramozva. Nincsen lelke és semmi emberi nincs benne.
2022. febr. 21. 21:09
 13/56 anonim ***** válasza:
96%
11-es de nem ám! Akiben van pszichopata/narcisztikus vonás/hajlam, azok mindenhol károkat okoznak! Kivétel nélkül, és hatalomra törekednek, törtetnek, kivétel nélkül. 8-as válaszoló voltam.
2022. febr. 21. 21:09
 14/56 anonim ***** válasza:
14%
13 Szakmabeli vagyok, fáj ez a fajta laikus okoskodás, kímélj meg tőle.
2022. febr. 21. 21:22
 15/56 anonim ***** válasza:
100%
Egyik ismerős bizonyítottan az. Haverom legjobb haverja, lelkiismeret furdalás nélkül lefeküdt mégis a barátnőjével, és mikor kiderült, bocsánatot se kért, csak nevetett. Meg még jó pár komoly dolgot hallottam róla. Embereket vert meg részegen szórakozásból. Ilyen aki pszichopata
2022. febr. 21. 21:23
 16/56 anonim ***** válasza:
100%

TLDR:

Ezek a pszichopátia Cleckley által meghatározott jellemzői:

"Felületes báj, amit fel is használ ahhoz, hogy elérje céljait

Téveszmék hiánya és a patológiás gondolkodás más jeleinek hiánya

Idegeskedés hiánya

Megbízhatatlanság

Őszinteség hiánya

A megbánás és szégyenérzet hiánya

A szociális normák szándékos megszegése

Gyenge ítélőképesség és a saját hibáiból való tanulás hiánya

Kóros egocentrikusság, szeretetképtelenség

Öngyilkos szándékok, bár ritkán valósítja meg

Empátia teljes hiánya

Személytelen, unalmas szexuális élet

Felelőtlenség

Megjegyzés: egyes szakemberek szerint ha ebből 3 jellemző illik egy egyénre, az pszichopatának nevezhető, ami meglehetősen téves, mert egyrészt három személyiségvonásból nem lehet felállítani semmiféle diagnózist, nemhogy olyan súlyosságúét, mint a pszichopátia (ami egyébként nagyon közel van a nárcisztikus személyiségzavarhoz), másrészt pl. a géniusz sok tekintetben hasonlít egy pszichopatára, de csak vonásokban. A pszichopata mindig pusztítani akar - másokat, szinte soha nem önmagát, és mások elért eredményeit; a géniusz ellenben mindig épít, a pusztítása legtöbbször maga ellen forduló (autoagresszió, önsorsrontás), nem mások ellen irányul."

2022. febr. 21. 21:25
 17/56 anonim ***** válasza:
95%

15: Nem igaz. Az ismerősöd kisstílű, pitiáner kis szociopata. A szociopata szokott agresszív lenni és dühöngeni. A pszichopata manipulatív, báránybőrbe bújt farkas.

Hátulról szövi a hálóját, mint a pók és a belesétált áldozatát hosszú kínzás után elfogyasztja. "Maszkot visel", sosem mutatja ki az igazi arcát, manipulatív, számító, aljas, hidegvérű, hihetetlenül intelligens és végtelenül kegyetlen. Maga az ördög.

2022. febr. 21. 21:28
 18/56 anonim ***** válasza:
100%
17. Pszichopata és a szociopata ugyan az, csak a pszicho vele születik, utóbbi meg ahogy a nevében is van az emberek teszik azzá. Szóval mind1 melyiket használjuk, de nem hiszem hogy 15 évesen úgy kicsinálta volna a társadalom, mert már akkor bolond volt
2022. febr. 21. 21:29
 19/56 anonim ***** válasza:
100%
Az hülyeség, hogy minden pszichopata pusztítani akar, vagy sorozatgyilkos. A pszichopátia egy veleszületett idegrendszeri zavar, lényegében nem éreznek "gyengítő" emberi érzelmeket. Nem lelkiznek, nem szoronganak, stb. Egy időben anhedóniám volt, ez nagyon hasonlít ahhoz amit a pszichopaták éreznek, vagyis nem éreznek. Eltompultak az érzelmeim, de nem lettem gonosz vagy ilyesmi. Annyi, hogy nem éreztem szeretetet, sem sajnálatot, semmi ilyesmit. De pozitív dolgokat se, örömöt, boldogságot, stb se. A vígjátékokat, és a belezős horrort ugyanolyan fapofával néztem. A szemem se rebbent volna egy olyan videón, amiben kölyökkutyákat vernek agyon baseball ütővel, de egy igazán vidám jelenet is totál hidegen hagyott volna. Szóval az ember kb robotként működik, és egyáltalán nem kellemes állapot.
2022. febr. 21. 21:36
 20/56 anonim ***** válasza:
100%

Én azt olvastam, hogy a pszichopatáknak az érzelmekért felelős agyi területe (prefrontális kortex) rendkívül alulfejlett, tehát vagy egyáltalán nincsenek érzelmeik, vagy nagyon minimális.

Általában az ösztöneik vezérlik őket, céljuk a manipulálás és az intrika. Ezzel pedig a saját státuszukat, pozíciójukat szilárdítják meg. Gyógyszerrel nem lehet kezelni, mert a pszichológia ezt személyiségzavarnak nevezi, nem betegségnek. A mai orvostudomány nem tudja kezelni ezt a mentális torzulást, hiszen ahhoz regenerálni kellene ezt az agyi területet. Meg azt hiszem genetika is.

Ha elég fejlett lesz az orvostudomány, lehet ezt is fogják tudni kezelni. Egyébként a pszichopata vagy nem tudja, hogy az, vagy nem érdekli. Változásra alkalmatlan, önbelátásra és empátiára totálisan alkalmatlan. Lényegében olyanok, mint a zombik.

2022. febr. 21. 21:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!