Más is úgy érzi, hogy kimaradt a gyerekkora? 25/F
Valamiért mindig az volt az érzésem, hogy nekem sose volt megengedve igazán, hogy gyerek legyek. Mert mindig voltak kisebb feszültségek, gondok, betegségek a családban, idegeskedés. Problémák voltak. És emiatt nem igazán éreztem sose gyerekként magamat.
Iskolásként sokat bullyingoltak engem ok nélkül. Nem volt sose önfeledt gyerekkorom, valahogy nem is néztem olyan sok rajzfilmet, nem játszottam sokat. Ha meglátok egy játszóterét, olyan szívesen lecsúsznék a csúszdán, vagy libikókáznék, de ezt nem tehetem meg, 25 éves vagyok, még elmebetegnek titulálnának engem, pedig nem vagyok az!
Vidámparkokba járnék, felülnék a hullámvasútra, szórakoznék gőzerővel. Az ember gyerekként csinál hülyeségeket, azt érzem ezekből kimaradtam. Vagyis rajtam röhögtek az emberek, nem velem. Nagy különbség! Olyan jó lenne haverokkal hülyülni, hülyéskedni, csínyt tenni. Ez nekem úgy érzem kimaradt. Úgy igazából jó lenne nevetni, kacagni, röhögni. Kezdek öregedni, úgy, hogy nem éltem ki igazán a gyerekkoromat.
Szerintetek elmebeteg vagyok?
Semmi gond veled.
Én még most is szoktam hintázni, és lecsúszok a csúszdán is. Na nem gyerekek között de szoktam :)
És láttam már nem éppen fiatalokat, akik szintén ott voltak :)
Néha olyan jó volna ökörködni is,mert nekem pl anyámék cseszték el a gyerekkorom az idióta féltésukkel...
Ötvenes férfi
Nekem se volt gyerekkorom.
2 alkesz szülő
1 nemierőszakos papa
...
de inkább nem sorolom
Már megtanultam elengedni ezt a dolgot. Arra törekszem, hogy most boldog legyek.
És jelentem, én is hintázok, amikor nincsenek lent gyerekek! :D
"Ha meglátok egy játszóterét, olyan szívesen lecsúsznék a csúszdán, vagy libikókáznék, de ezt nem tehetem meg, 25 éves vagyok, még elmebetegnek titulálnának engem, pedig nem vagyok az!"
Ilyen hülyeséget se hallottam még.
40 évesen is simán bemegyek a játszótérre. Miért ne tenném?
Nem attól vagy felnőtt, hogy egy besavanyodott fapofa vagy.
Az ember egész életében játszik. Jó esetben.
Ezt a játszóterezést szerintem is kicsit túldimenzionálod. 28 éves vagyok, és ha a ráérős perceimben elsétálok egy üres játszótér mellett, akkor nem szoktam kihagyni az alkalmat, hogy mondjuk hintázzak egy kicsit. Még senki sem zárt ezért elmegyógyintézetbe 😀 De nyilván ha tele lenne a játszótér, akkor nem állnék le ott produkálni magamat mindenki előtt.
Egyébként valamennyire átérzem a problémádat. Nekem ugyan elég jó gyerekkorom volt, rengeteget játszottunk a tesóimmal és összességében örülök, hogy egy összetartó, komplex család tagja lehettem.
Viszont ahogy egy korábbi válaszolóét is, úgy az én gyerekkorom egy részét is elcseszték a szüleim (főleg az anyám) a folyamatos túlféltéssel és ellenőrizgetéssel. Így amikor már nagyobb lettem és kezdtem volna függetlenedni a tesóméktól, sajnos nem nagyon volt hova, mert a haverokkal bandázós, egymáshoz átjárkálós, a városban csavargós időszak nekem is nagyrészt kimaradt. Nem engedték, mert "úristen, mi lesz ha bajom esik vagy elrabolnak?". Kábé sehová sem mehettem egyedül, ha meg mégis mentem, akkor az az ő tudtuk nélkül történt, sok hazudozás és folyamatos feszkózás kíséretében.
Nagyon igyekeztek csírájában elfojtani bennem a "züllés" lehetőségét, ezzel viszont sok szép élménytől megfosztottak.
28/F
7: Ne értsetek félre, én kiélés alatt nem arra gondolok, hogy részegre iszom magam, a hányásomban fetrengek és összehugyozom-szarom magam. Hanem gyermeki módon szórakozni, pia és drogok nélkül.
Tehát nem elzülleni, hanem normális módon szórakozni, moziba járni, vidámparkba járni, bohóckodni, ugratni a haverokat, nevetni, nevetni és nevetni. És megint nevetni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!