Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha szerintetek egy két kisebb...

Ha szerintetek egy két kisebb dolog kimaradt gyerekkorból/kamaszkorból, később még bepótolható?

Figyelt kérdés

Ha szerintetek egy két kisebb dolog kimaradt gyerekkorból/kamaszkorból, később még bepótolható?

Pl. 21 éves korig nem buliztam (nem volt kivel), most 28 évesen meg majdnem minden hétvégén. Tehát mostmár ilyen maradok, vagy énis lenyugszom, és "családcentrikus" leszek egyszer?

Vagy: középiskolában nem voltak lányok az osztályomban, ez 18 évesen, és később is lelki bajokkal jártak nálam ("TV-ben, mindenhol szép lányok vannak, csak ott nem, ahol vagyok"), de most tánciskolánál vagyok. Tehát ez a "kimaradt" érzés is be tud pótlódni?

2012. okt. 6. 00:00
 1/5 anonim ***** válasza:
szerintem be. Egyszer megunod és nem ez lesz a fontos hanem a nyugi és egy rendes társ.
2012. okt. 6. 07:46
 2/5 anonim ***** válasza:

Én suliban sohasem tesizhettem. Most meg sokat sportolok és kényszert is érzek rá. Tudom, hogy amiatt szeretek annyira mozogni, mert sokáig tilos volt. De én inkább élvezem. Bár nem tudom, szerintetek ez baj? Legszívesebben minden sportot kipróbálnék. Csak elég ügyetlen vagyok és semmiben sincs gyakorlatom, mert olyan 16 éves koromban kezdtem el úgy sztem fokozatosan mozogni és figyelni magamra. Most 22 vagyok és azt mondják, hogy nem is látszik rajtam, hogy beteg voltam vagy vagyok.

Szóval most amikor már mindenki lefele épül és bulizik vagy gépezik, én mozogni szeretek. Sulitársaim ilyen 8 órát is képesek egy helyben leülni felállás nélkül, utána meg hazamennek gépezni, én meg ha szünet van, legszívesebben játszanék valamit, csak nincs kivel és nem lehet, mert már "felnőtt"-ek vagyunk ...

2012. okt. 18. 16:03
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát én azt mondom, a legjobb mindent a maga idejében.És ha valami nem történik meg időben,utólag pótolni már nem ugyan olyan.Az életben is minden egymásra épül, mint egy háznál például, nem tehetjük meg, hogy előbb megcsináljuk a tetőt, mert most épp nincs az alaphoz semmink, majd ha lesz, akkor pótoljuk később....

Például nálam különféle okok miatt úgy alakult, hogy 5 éves koromig, csak 1-2 hetet voltam közösségben a többi időt mind felnőttek között, szűk családi körben töltöttem,Azt az időszakot, amit elvileg épp a többi hasonló korú kicsi között kellett volna töltenem, hogy idejében megszokjam a közösséget és a hasonló korúak között kipróbáljam képességeimet.Később persze volt időm ezt pótolni, de akárhogy próbálkoztam, a mai napig nem érzem igazán jól magam közösségekben és nem találom azokban a helyem, mert valami valahol pótolhatatlanul kimaradt.

Ha a szórakozásra gondolok, arról az a véleményem, hogy ami tinikorban még elnézhető, az egy 35-40 évestől már visszatetsző.Pedig nem vagyok konzervatív, de ha látok egy tizenévest "furcsa " öltözetben, vihogva, illuminált állapotban ugrabugrálni, azon nem háborodok fel annyira, mert azt mondom, fiatalság bolondság, majd kinövi!De ha egy harminc felé közeledő, vagy idősebb ember még csak a bulinál tart,az szerintem nem a legjobb, annak mikorra nő be a feje lágya?Akár férfi, akár nő, 40 fele már kissé későinek tartom lenyugodni és gyereken gondolkozni, túl nagy lehet majd a korkülönbség a szülő és gyerek között.

2012. okt. 19. 07:37
 4/5 anonim ***** válasza:

# 3

szerintem nem amiatt vagy ilyen, mert 3-5 éves korodig nem nagyon voltál közöégben

2012. nov. 14. 10:44
 5/5 anonim ***** válasza:
nincs egy egysége protokoll ezekre, járj sokat vegyes közösségbe a szocializációhoz
2012. nov. 14. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!