Kizárt dolog egy kisebb hotelben, kisebb városban nyelvtudás nélkül recepciósként elhelyezkedni?
meg se pályázzam szerintetek? úgy érzem, nekem való feladat lenn, kedves vagyok a vendégekkel, lenne türelmem hozzájuk, szeretném ezt csinálni ezért kezdtem tanulni a nyelveket... angol még elmegy, megértem, makogok vmit, de a német azt ki nem állhatom sajna... :(
***-os kis hotel/ apartman is
Próbáld meg, de minimális sajnos az esély. Rendelet is előírja, hogy hol, hány idegen nyelven kell tudnia a recepciósnak.
Esetleg saját jogkörben eltekinthet ettől a tulajdonos, de nem tartom valószínűnek :(
Hát nem tudom, én furának tartanám, ha egy szálloda recepciósa nem beszélne legalább két gyakori idegen nyelvet. :s Bocsi, tényleg nem ellened mondom, nehogy félre értsd!
Az persze igaz, hogy "ki fog magyarul megszólalni", de hát azért lássuk be, hogy ezzel a megállapítással még nem vagyunk előrébb, aki bejön a hotelbe nem fog magyarul megszólalni, mint ahogy írtad is, és akkor nem adsz neki szobát? :s
Szóval az angol szerintem alap, és még legalább német/francia/spanyol/olasz stb. közül egy. Bár szerintem Magyarországon a német a második legfontosabb. Sőt, szállodában lehet, hogy az első legfontosabb.
De ettől függetlenül azt gondolom, hogy az álmod feladása helyett gyúrj rá inkább a nyelvekre, és akkor menni fog!! :)
Egy dolog az elvárás.
Én idén májusig 2 éven át dolgoztam ***-os kisvárosi szállodában,érettségivel,nyelvvizsga nélkül
(beszélni alap dolgokat tudok,emailezni kellett,de volt sablon,meg sztakiszótár).
Ha nem próbálod ki, sose tudod meg!!!
Ha vhol, vkinek szimpi leszel, és "téged akar", akkor vágjál bele! Lehet, hogy kapásból nem te leszel a nagybetűs recepciós, hanem úgymond kisegítő és lehet, hogy a főnökség beruház néhány nyelvtanfolyamra és nyelvvizsgára.
Te jó ég, nagyon buta voltál, h nem vállaltad el a munkát!!! Bocsi, de most tényleg!!
Hogy akarsz megtanulni idegen nyelven, ha nem gyakorlod a nyelvet???
Ott lett volna a lehetőség, h az angolt megtanuld!
Legyen több önbizalmad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!