Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az az LSD trip? Milyen az,...

Mi az az LSD trip? Milyen az, amikor valaki be van gombázva?

Figyelt kérdés

Nem célom semmi reklám, vagy promó. Mindig is érdekeltek a pszichedelikumok működése és hatásmechanizmusaik. Természetesen NEM próbáltam még sose és NEM célom bárkit is arra ösztökélni, hogy kipróbálja! Csupán edukatív jellegű az egész. Csak videókat, illetve beszámolókat néztem.

Hogy kell egy ilyen tripet elképzelni? Csak beszámolókat olvastam, de szerintem ez nem adja vissza ugyanazt, mintha kipróbálná valaki. Annyit tudok, hogy más tudatállapotba kerül az illető, egységélményt tapasztalhat meg, eggyé válhat az Univerzummal, megvilágosodásszerű élményekre tehet szert. Esetleg van valaki, aki tudja, hogy kell ezt elképzelni? Mert én csak arra tudok hagyatkozni, amit olvastam/hallottam róla, de ez valószínű nem adja vissza a teljes igazságot.

Azt tudom, hogy van a varázsgomba, ayahuasca, LSD. Ezek mennyiben különböznek egymástól?

2022. febr. 14. 11:58
1 2 3 4 5
 41/47 anonim válasza:
100%
Igazából K. .... Jó a bélyeg is meg a gomba is. Viszont nem mindenkinek való. Van aki hatalmasat fejlődik, de van aki hatalmasat zuhan. Egy kétélű kard. Bár nagyobb esély van rá hogy használ. Megmutat dolgokat amiket nem lehet vissza csinálni :)
2022. ápr. 10. 20:50
 42/47 A kérdező kommentje:
41: Miket mutat meg például?
2022. ápr. 10. 21:40
 43/47 anonim ***** válasza:

41: Hétköznapi nyelven: a pszilocibin úgy működik, hogy háttérbe szorítja az agyadnak azt a részét, amivel tudatosan gondolkodsz és előtérbe kerül az a része az agyadnak, ami az érzelmekkel kapcsolatos. Az a része kerül háttérbe az agyadnak amit felnőttként állandóan használsz, de gyerekkorodban ez a része az agynak még nincs kifejlődve, tehát igazából egy olyan tudatállapotba kerülsz, ami nagyon különbözik a mindennapi élettől. Az érzelmeid kerülnek előtérbe és nem tudod ezeket elhesegetni vagy msra gondolni stb, hanem felnagyítja azt az érzelmet amit éppen érzel, 100x olyan intenzíven érzed az érzéseidet mint a mindennapokban. Ennek van jó oldala is, pl. empatikusabb leszel az emberek felé, a szeretetet, a csodálatot stb sokkal intenzívebben érzed, viszont ha éppen rossz kedved van, vagy olyan gondolatok vannak a fejedben amik negatívak (pl. ha éppen rossz dolgok történnek az életedben, nem vagy megelégedve magaddal stb) akkor ezeket is 100x olyan intenzíven érzed mint a mindennapokban. És ilyenkor nem tudsz ezekre a dolgokra nem gondolni, mint pl. a mindennapjaidban. A mindennapi életben sok mindent, pl. traumákat a háttérbe szorítunk tudatos gondolkodással, különben nem tudnánk funkcionlni, stb, de a pszilocibin alatt nem te irányítod a gondolataidat és az érzelmeidet és ilyenkor mindezek a felszínre törnek, csak sokkal intenzívebben mintha a pszilocibin nélkül próbálnál ezeken a dolgokon tudatosan gondolkodni.

Mélyebben megértesz mindent körülötted, a körülötted lévő embereket jobban megérted, empatikusabb leszel velük, és rájössz, hogy nem csak ez a valóság létezik ami most körülvesz. Olyan érzés, hogy kitárul előtted egy új dimenzió - mintha az egész univerzumot éreznéd magadban. Teljesen érzékeled a mindennapi valóságot is, ez nem olyan mint pl. az alkokol, hogy szédülsz/okádsz/nem tudsz járni/nem tudod hol vagy stb, hanem megnyílik benned egy másik világ. Rájössz egy csomó dologra, de ezt szavakkal nem lehet megmagyarázni, nincsenek rá emberi szavak.

Az egész röviden megfogalmazva olyan érzés, hogy beveszed a pszilocibint, aztán általában egy kicsit elkezdesz valamit érezni a testedben, valami energia kezd el mozgolódni benned, majd elkezdesz nevetni mindenen, hirtelen minden viccessé válik, majd teljesen megvltozik körülötted az atmoszféra, úgy érzed, hogy te most egy másik dimenzióban a fejedben, miközben a tested ott van a valóságban, mintha egy utazó lennél ebben a világban. Saját magadat is képes vagy külső szemlélőként tekinteni, mintha külső szemlélőként látnád az életedet. Ilyen játékos atmoszféra vesz körül, mintha egy csomó "lélek" venne körül és ők csinálnák neked ezt a műsort.

Vizuálisan: Ha kisebb dózisokat veszel be, akkor csak kontrasztosabbak lesznek a színek, észreveszed a kis dolgokat, pl. ha az ajtón egy kis helyen hiányzik a festék, akkor az nagyon feltűnő lesz, azt fogod bámulni, pedig előtte valószínűleg soha nem vetted észre. Ha nagyon bámulsz valamire, akkor megjelenhetnek kisebb vizuális dolgok, esetleg azt láthatod, hogy kicsit mozog a fal, a tárgyak széle elmosódik. Ha becsukod a szemed, megjelenik egy 3D-s tér, de ez nem csak egy vizuális dolog, hanem tényleg úgy érzed, hogy ez amit ott látsz ez egy új dimenzió ami benned van, ha nagyobb dózist veszel be akkor megjelennek a színes klasszikus pszzichedelikus formák amiket a neten is lehet látni, ha kevesebbet veszel be, akkor vizuálisan kevéssé intenzívek ezek.

Az LSD elvileg abban különbözik a gombától, hogy azon nem lesznek ilyen nagy felismeréseid stb, de azt még nem próbáltam.

2022. ápr. 10. 22:43
 44/47 anonim ***** válasza:
100%

"Magyarul aki ilyen élményt átél, az nagyjából totális kontrollvesztést él át? Ilyen agyeldobásost?"

Nem. A kontrollvesztést elveszíted az érzelmeid felett, tehát pl. ha eleget veszel be, akkor pl. lehetetelen lesz visszatartani a sírást ha sírhatnékod van, de nem veszted el a kapcsolatot a valósággal mintha pl. annyira részeg lennél, hogy nem tudsz járni / nem tudod hol vagy és úgy kell téged valakinek hazavinnie a karjában.

Sokan egy nagy adag gomba utn sétálni mennek, esetleg főznek, stb, ez nem olyan, hogy nem érzékeled a valósgot, hanem a mindennapi valóság mellett megnyílik benned egy másik valóság is. Meg tudod különböztetni a kettőt.

Ami látszik ilyenkor az az, hogy ki van tágulva az illetőnek a pupillája, esetleg ki van pirosodva az arca. De nem dülöngél ilyenkor az ember, nem lassul le a beszéded, stb, lehet rajta normális mindennapi dolgokat csinálni, csak esetleg nem akarsz, mert ilyenkor be akarod csukni a szemeidet és a msik dimenzióra akarsz koncentrálni, mert úgy intenzívebb. Sokkal intenzívebb élmény pl. lefeküdni egy sötét szobába a csöndbe mintha pl. kimennél a kertbe közbe beszélgetni valakivel.

2022. ápr. 10. 22:56
 45/47 anonim ***** válasza:
90%
Most épp LSD hatása alatt vagyok. Mintha sokkal emelkedettebb lenne így gyakorizni. Nem csaj egy random guglizás vagy netezés terméke. Hanem mintha külön esemény vagy hivatalos alkalom lenne a gyakorikerdeseken olvasgatni
2022. ápr. 30. 20:59
 46/47 anonim ***** válasza:
*nem csak
2022. ápr. 30. 20:59
 47/47 Fülöp Tamás válasza:
100%
Az egység érzet amit írtál hat azt talán úgy írnám le hogy mivel súlytalannak érzed az egész tested mintha el lennél zsibbadva csak épp nem érzed a zsibbadast … egybeolvadsz a földdel amin alsz vagy mondjuk az autóval amit vezetsz ( ne csináljátok utánam nem szabad vezetni:)) arról meg hogy milyen az a tudatállapot és a hallucinációk hat 100 mikrogrammtól én eléggé homályosan láttam és néha hullámzott az egész kép de semmi komolyabb… a változott tudatállapotra meg azt mondanám úgy képzeld el hogy olyankor nem gondolsz arra hogy neked van egy emberi karaktered vagy tested csak az elmédet és a gondolataidat érzed mintha bele lennél ragadva a fejedbe es elmész egy más világba. A másnapról meg annyit hogy remekül éreztem magam… persze nem jobban mint a hatása alatt (az lsd ről beszélek egyébként) én rohadtul élveztem és jo környezetben felkészülve rá szerintem mindenkinek ki kellene próbálnia.. csak ne félj tőle engedd el magad es have a good trip! ;) persze akinek vannak komolyabb mentális betegségei az gondolja meg kétszer is
2022. máj. 7. 00:39
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!