Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az az LSD trip? Milyen az,...

Mi az az LSD trip? Milyen az, amikor valaki be van gombázva?

Figyelt kérdés

Nem célom semmi reklám, vagy promó. Mindig is érdekeltek a pszichedelikumok működése és hatásmechanizmusaik. Természetesen NEM próbáltam még sose és NEM célom bárkit is arra ösztökélni, hogy kipróbálja! Csupán edukatív jellegű az egész. Csak videókat, illetve beszámolókat néztem.

Hogy kell egy ilyen tripet elképzelni? Csak beszámolókat olvastam, de szerintem ez nem adja vissza ugyanazt, mintha kipróbálná valaki. Annyit tudok, hogy más tudatállapotba kerül az illető, egységélményt tapasztalhat meg, eggyé válhat az Univerzummal, megvilágosodásszerű élményekre tehet szert. Esetleg van valaki, aki tudja, hogy kell ezt elképzelni? Mert én csak arra tudok hagyatkozni, amit olvastam/hallottam róla, de ez valószínű nem adja vissza a teljes igazságot.

Azt tudom, hogy van a varázsgomba, ayahuasca, LSD. Ezek mennyiben különböznek egymástól?

2022. febr. 14. 11:58
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
100%
Persze, de kicsit más a realitása a kettőnek egy átlag magyar ember számára. :D
2022. febr. 14. 21:07
 22/47 A kérdező kommentje:
Magyarul aki ilyen élményt átél, az nagyjából totális kontrollvesztést él át? Ilyen agyeldobásost?
2022. febr. 15. 14:07
 23/47 anonim ***** válasza:
100%
Ez valahol kontrollvesztésnek is tűnhet, hiszen egy pont felett az élmény irányíthatatlan. Viszont más szemszögből a pszichonauták tanításnak élik meg. Végül is ugyanez a világ van, csak másképp érzékeljük. Olyan mintha eddig egy kék napszemüvegen át láttuk volna a világot (normál állapot), majd az LSD bevétele után ugyanezt a világot piros napszemüvegen át látjuk. Ebből pedig tanulságokat lehet leszűrni. Pl hogy amit fixnek vettük, az lehet valósában nem úgy van. Arra is rá lehet jönni hogy sok esetben az LSD okozta hallucináció is kamu. Csakhogy a valóság is kamu, mivel az is egy szerotonin hallucináció. Az agy nem tesz különbséget hogy alapból szerotonint vesz fel, vagy pl LSD-t ami beleillik a receptorokba. Aki pedig nagy dózisban használja annak valóban halálközeli élményt okoz, pl a teljes megszűnést. Ám ez nem feltétlen ijesztő dolog, és aki átmegy rajta utána nem tud egy ideig félelmet érezni. Nekem mikor ilyet adott elgondolkodtam hogy kiugrok az ablakon. Egyáltalán nem féltem már semmitől, csak nem akartam a környezetemnek szenvedést okozni. De én is azért gondolkodtam azon hogy meg akarok halni, mert amúgy egy rakás 💩 az életem (mivel más drogoktól súlyos függő is vagyok). Tehát akinek nincs rendben az élete annak nem szabad kipróbálni, mert lehet csak úgy végez majd magával, ha nem lesz képes félelmet érezni. Tehát vannak veszélyei. Ilyet mondjuk a gomba nekem extra hard (4g) dózisban sem adott. Az LSD keményebb a gombánál, és egy pont felett irányíthatatlan. Aki viszont bevállalja, az jobb ha rábízza magát. Az utazás mindig más, és más. Hagyni kell hogy csak történjen. Nem szabad ellenkezni vele :)
2022. febr. 15. 15:27
 24/47 anonim ***** válasza:
100%

Láttátok már a régi pszichonauták c dok filmet?

https://www.youtube.com/watch?v=v0buewkzdlU

2022. febr. 15. 15:28
 25/47 A kérdező kommentje:

23: Hmmm érdekes, köszönöm a tapasztalataidat. Tehát magyarul szerinted a valóság is kamu, meg az is, amit az LSD mutat? Akkor ezek szerint ezt az életet is hallucináljuk?Viszont olvastam, hogy az LSD az agyban nagyobb területeket visz működésbe, mint ami normál tudatállapotban van.

Ebből meg az szűrődik le nekem, hogy az LSD új kapukat nyit ki, új receptorokat kezd el működtetni, agyunk nagyobb százalékát használjuk. Van is erről ilyen agytérkép azt hiszem. Ha viszont így nézzük, akkor az LSD világa valósabb, mint maga az élet, amit tapasztalunk, hiszen normál állapotban korlátozva van a tudatunk, "kapuk vannak bezárva".

2022. febr. 15. 15:34
 26/47 A kérdező kommentje:
Csak épp pont azért nem tudjuk érzékelni azt a valóságot, mert beleőrülnénk, nem lennénk képesek feldolgozni.
2022. febr. 15. 15:36
 27/47 anonim ***** válasza:
100%
25, Ez pontosan így van. A tudat egy magasabb szintre kapcsol. Én is hiába bélyegeztem 15 éve, mert már nem tudom elképzelni. Sőt utána 2 hétre sem tudtam - hiszen a tudatom normál állapotba nem képes arra a sebességre mint az LSD utazás közben. Viszont ez a gyorsulás csak egy pontig tart. Egy nagyon erős egész bélyegtől egy határ felett már nincs gondolkodás. Nekem pl jött egy fehér fény, és beszippantott, és eltűntem ÉN mint személy megszűntem létezni - de egyben egyéváltam valami sokkal nagyobbal. Rájöttem hogy bennem is ott van a teremtő. Megtértem, és rájöttem hogy valami (Isten) ezt az egészet létrehozta, és igazából ez vagyok én is, csak elfelejtettem. Láttam az univerzum kialakulását, és hogy mint föld, vagy ember mi csak porszem vagyunk a szélben - az igazi erőkhöz képest. Azonban ezt nem lehet leírni, vagy elmondani. Annyi biztos hogy nekem egy életre szóló élmény volt. Ha nem lennék full függő más drogoktól (kokain, heroin) és rendbe tudnám tenni az életem, akkor az utazásból sokat fejlődhettem volna. Lényegében a legmeghatározóbb dolog volt az életemben. Azóta is zen meditációt gyakorol (több mint 10 éve rendszeresen) de nem sikerül elérnem a nirvánát (egó szertefoszlását) amit sok-sok éve az LSD, és a DMT mutatott. A DMT mondjuk megint más tészta. Az még az LSD nél is sokkal drasztikusabban viszi el az embert :)
2022. febr. 15. 15:43
 28/47 A kérdező kommentje:
Igen, néztem videót róla. A DMT még durvább hallucinigén? Miben más az LSD-től? Nem kipróbálni akarom leszögezem előre, CSAK elméleti síkon érdekel és csak elméleti síkon érdekel a pszichedelikumok világa.
2022. febr. 15. 15:48
 29/47 anonim ***** válasza:
100%

26, Nem őrülnénk bele onnan visszanézve. Vagyis az egész tripp egy őrület is ebből a (normál) szemszögből. Az biztos hogy aki épp trippel az a normális (tiszta, józan) emberekkel nem tud kommunikálni. Viszont aki meg szintén trippen van, azzal másképp kommunikál. Nekem volt olyan hogy olvasni tudtam a haverom gondolatait. Utána megszólaltunk, de akkor tudtuk hogy telepatikusan már megbeszéltük :D

A lényeg hogy a kitágult tudatban vannak olyanok amik alapállapotban nincsenek. Viszont ezek a szuper dolgok nem kompatibilisek a normál világgal. Tehát onnan nem lehet áthozni ide semmit (max tapasztalatot). De ez így van rendjén. Aki viszont ép trippel az tehát nem tud ebben a normál világban érvényesülni. Gyakorlatilag úgy néz ki mint egy őrült, és a normál emberek elvitetnék a pszichiátriára - miközben ő a másik dimenzióban igazából egy magasabb szinten van. Vagy valami ilyesmi. Nem tudom mennyire érthető :D

2022. febr. 15. 15:52
 30/47 anonim ***** válasza:
100%

28, A DMT az nem szép lassan hullámokban viszi az embert. Ott egy hullám van. Olyan mint amikor felrobban egy atom bomba. Lehetetlen rá felkészülni.

Olvasd el ezt az élménybeszámolót. Itt szerintem nagyon jól le van írva:

[link]

2022. febr. 15. 15:54
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!