Az elfogadást és toleranciát hírdető emberek.Ti hogyan vélekedtek a nyílvános pedofil listáról? Egyetértettek vele?
Én nem támogatom. Egyrészt van különbség pedofil és pedofil bűnelkövető között. És az ilyen tetteket többnyire nem a klinikai értelemben vett pedofilok követik el, mert az esetek többségében nem a gyerekre gerjed az erőszakoló, hanem a kiszolgáltatott helyzetre, amiben az áldozat van. Szóval én azt mondom, hogy kevésbé kéne tabunak lenni a pedofíliának, még mielőtt valaki belemagyarázná, hogy én támogatom a gyerekek megerőszakolását, nem erről van szó. Arról van szó, hogy ha valakinek ilyen hajlama van az kereshessen fel szakembert, anélkül, hogy a rendőrségtől kéne tartania, holott nem tett semmit. Ráadásul ez a tabusítás nehezíti a téma kutatását, emiatt senki nem tenné fel a kezét, hogy heló, pedofil vagyok, részt vennék a kutatásban. Na egy ilyen lista pont mégjobban nehezítené a pedofíliára való gyógymódot. Aki meg elkövette a pedofil bűncselekményt, az menjen sittre, függetlenül attól, hogy orvosi értelemben pedofil-e vagy sem.
Nemmellesleg az ilyen listák önbíráskodáshoz vezetnek. Tegyük fel, hogy valaki tévesen került rá, és megverik miatta. Vagy tegyük fel, hogy valaki gyógyult, megbánta, stb, na az utána nem tud visszailleszkedni a társadalomba a lista miatt. És mind tudjuk, hogy az ilyesmi még több bűncselekményt hoz....
Az meg hogy a melegeket a pedofilokkal egy kalap alá veszi bárki is, az meg gusztustalan, degenerált hozzáállás. Az, hogy valaki beleegyezéssel csinál valamit egy másik emberrel, aki képes beleegyezni, az nem egy fogalom azzal, hogy manipulációval, vagy erőszakkal rávesz valaki egy gyereket a szexre. Aki azt gondolja, hogy ezt lehet egy lapon említeni, az a szememben végtelenül ostoba....
20
Igen, és? Én csak kiemeltem, hogy nem azért támogatom a listát, mert nem fogadom el, ha valaki pedofil hajlamokkal vagy akármilyen más mentális betegséggel küzd önmagában, hanem mert ez ellen lehet tenni és az egy mocsok a szememben, aki a saját agybajos élvezete, szórakozása miatt mások életét teszi pokollá és semmisíti meg.
Ezzel mindenki egyetért, de azoknak nemmegy listán, hanem a börtönben a helyük.
Minden erőszaktevőnek a börtönben a helye.
24
Nem tudom én sem, miért megoldás a lista, de nem ez volt a kérdés.
Nemár. Az a görény itt él Fehérváron?
Gondolom aki fenn van ezen a listán az valamit már elkövetett, máskülönben nem került volna fel rá, mert ha most XY pedofil, tehát vannak ilyen vágyai, de nem követ el semmit, mert tudja, hogy tilos, vagy ami még inkább helyes, ha azért nem teszi, mert nem akar bántani gyerekeket, nos az ilyen ember valószínű nem lesz fenn a listán. Az ilyet tényleg segíteni kéne esetleg inkább, de ez más lapra tartozik, hogy kitől kérhetne segítséget, ha megbélyegzik azonnal.
Na de aki a listán van, az nyilván okkal van ott mert tett is valami olyasmit. De hogy mi lenne a valóban jó módszer az jobb kérdés, mert ugye ez így tényleg azért lehetőséget ad arra is, hogy akár simán " kiszivárogjanak " az adatok, aztán aki akar elmegy hozzájuk. Holott a pakliban az is benn van, hogy ha csinált is valamit, igyekszik, jó útra térni.
Szóval morálisan tényleg annyi kérdés van ebben a dologban, és annyira nem csak fekete-fehér, hogy lehetetlen igazán jó megoldást találni rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!