Miért van ennyi lestrapált 30 feletti nő Magyarországon?
Ahhoz képest, hogy engem nevezel frusztráltnak, mégis te ekézel engem, te kötöttél belém.. akkor ki is a frusztrált? Előbb nézz tükörbe, utána szólalj meg.
Miért is velem foglalkozol? Bántottalak én téged? Szóltam én hozzád? Talán irigyelsz engem valami miatt?
Azért valljuk be, az emberek jól élnek, hisz telik kocsira, lakásra, cigire, drága telefonra, az már ugye mellékes, hogy a sokadik hitelt is nyögik, mert pl. autóra és telefonra is vesznek fel hitelt a lakás mellett.
A gyorséttermi kajáldák állandóan tele vannak, a plázák kajáldái is úgyszintén. A cigi, pia is fontos sokaknak.
A ruházkodásra, műkörömre, fodrászra is telik.
Hol van itt szegénység? Ja igen, valahol ott a Nyírségben a pár száz főt számláló cigány faluban.
Ne legyünk azért ennyire álszentek, oké?
"Nem kell összeveszni."
Én nem veszekszem :) Csak beszélgettünk.
Valaki tud adni egy tükröt? :D
Egyfelől itt nagyon alacsonyak a bérek a megélhetéshez és a lakhatáshoz képest.
Ha az ember stresszel, hogy miből fizeti holnap a számláit, akkor az meg fog látszani rajta. Ezen kívül kell a pénz sok dologra. A legtöbb sport sincs ingyen (talán az otthoni torna igen, ami amúgy kontraproduktív, ha sohasem lát edző, szakember), a jó fogorvosok sincsenek ingyen, egy jó fodrász sincs ingyen, egy jó pszichoterápia sincs ingyen. Egyéb lelki, testi egészséget javító dolgok sincsenek ingyen. Én például eukaliptusz olajat használok a légutaim miatt, van két párásítóm a száraz levegő miatt, azokba tonnaszám hozatom az ioncserélt vizet, gyógyteákat iszom.
Tehát a pénzen stresszelnek, mialatt nincs pénz az egészségre sem.
Időhiányosak vagyunk.
Egy mosogatógép, egy robotporszívó, egy takarítónő, az ebéd rendelése vagy készen megvétele mind-mind pénz.
Emellett a magyar ember olyan, mint a magyar politika. Jó adag tanult tehetetlenség van sokakban.
Ő nem él egészségesen, mert nem számít, Józsi egészségesen élt és 50 évesen halt rákban, Pista nem élt egészségesen és 95 évesen halt végelgyengülésben.
Ő nem válik, mert akkor mi lesz vele.
Ő nem tanul új szakmát, mert minek meg különben is.
Így nem is lesz jobb az életük.
14-es, viszont nekem is az ugrott be, hogy majd amikor lesz gyereked, meglátod, hogy átrendeződnek azok a prioritások és elmarad az a sport (vagy szinte vagy teljesen).
28N
Soha nem jártam kondiba, szakember se látott soha. Itthon tornázok, meg lemegyek futni. Apától kaptam egy 10 kg-s súlyzót. Szép formás, enyhén izmos vagyok.
A sportoláshoz tényleg nem kell pénz csupán akarat és elhatározás. Az eredmény akkor is látszódik fog, nekem elhiheted. Nem kell a kifogás, hogy "ami amúgy kontraproduktív, ha sohasem lát edző, szakember".
"Egyéb lelki, testi egészséget javító dolgok sincsenek ingyen."
Hát igen, mivel havi szinten fizeted az internetszámlát úgy igen, igazad van. Egyébként pedig az interneten INGYEN vannak fent a lelki egészségedet segítő anyagok, előadások, videók, könyvek. De ha ez kevés, akkor iratkozz be a könyvtárba és jobbnál jobb, most megjelent önfejlesztő, ezoterikus, lelki egészségmegőrző könyvet tudsz kikölcsönözni. És ez csak töredéke annak, mintha megvennéd a könyvet.
Viszont igen, a vitaminokért és egyéb testi egészséget megőrző dolgokért fizetni kell.
Viszont a megelőzés még mindig olcsóbb, mint a gyógyszer és az orvoshoz járás.
"Tehát a pénzen stresszelnek, mialatt nincs pénz az egészségre sem."
De van pénz benzinre, cigire, Mekire..stb. Lenne pénz, ha nem füstölnének, mint a kémény pl. Ezzel rengeteg pénzt meg lehet spórolni. A kocsiról meg ne is beszéljünk, ami inkább csak viszi úgyszintén a pénzt, hacsak nem munkaeszköz.
"14-es, viszont nekem is az ugrott be, hogy majd amikor lesz gyereked, meglátod, hogy átrendeződnek azok a prioritások és elmarad az a sport (vagy szinte vagy teljesen)."
Jaj, már megint ez a "Ha majd odakerülsz, majd meglátod.." típusú szöveg. 😒 Ez a magyaroknál valami betegség? Igen, mit látok majd meg? Azt, hogy szülés után nem fog rajtam maradni 20-30 kg zsír felesleg, mint a legtöbb mostani anyukán? Vagy azt, hogy a gyereknek van apja is, aki tud vele foglalkozni, míg én sportolok 30-40 percet? Vagy azt, hogy az itt mindenre negatívan reagálókból pont az irigység szól, mert nekik pont nem fog az sikerülni, amit szeretnének, de a másiknak meg igen?
Még egyszer leírom, anyukám 20 kg-t adott le szülés után egy év alatt. Utána is szeretett mozogni, otthon tornázott.
Nem a kifogásokat kell gyártani, bár ez nagyon megy a magyar emberek többségének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!