Egy kerékpáros még akkor is példásabb életmódot folytat egy autósnál, ha néha szabálytalankodik?
De ha a kérdés erről szól, akkor miért nem úgy tetted fel? Mert itt igazából a fő kérdésedre csakis nemmel lehet válaszolni. Mi az, hogy példásabb életmód? Ez szerintem az egész életmódra vonatkozik (extrém példa: ha embert öl, és kerékpárral menekül, akkor az szerinted példás? Hiszen csak egyszer szegett törvényt...).
Ha az a kérdésed, hogy melyik szennyezi a kettő közül a környezetet, akkor egyértelműen az autós. De ha erre vagy kíváncsi, akkor úgy tedd fel a kérdést.
"Mi az, hogy példásabb életmód?"
A példás életmódot sokféleképpen lehet értelmezni, de egyféleképpen biztos nem: hogy valaki egyszemélyben beül az autóba, végigpöfög a lakók ablakától három méterre, majd kibérel magának (hol ingyen, hol nem) 10 négyzetméter helyet a közös területből. Összehasonlításként, ha egy hajléktalan bérel ki magának 10 négyzetméter helyet akárhol az országban, akkor a karhatalom száll rá.
"Mitől élnél tehát példásabb életet, mint bármelyik autós?"
Mintha éppen az utolsó kommentben írtam volna le, de nálatok szemmel láthatóan a szelektív olvasás dominál akkor, ha valamire nem tudtok érvelni.
Egy, azaz egy szempont miatt nem fog valaki példás életmódot folytatni. Legfeljebb abból az egy szempontból. De az egészet le is tudod rombolni - ahogyan teszed is - azzal, hogy buta vagy, mint egy marék föld :)
"Most is gondolom jön majd két nap szünet, mire valaki rájön, hogy írni kéne valamit."
Én kérek elnézést, hogy nekem nem az a munkám, hogy itt osszam az észt... Látod, már megint a butaságod...
"Egy, azaz egy szempont miatt nem fog valaki példás életmódot folytatni."
Mert a szempontokat darabszámra mérik, nem pedig súlyosságra? Ti direktben hozzájárultok más emberek megbetegedéséhez, illetve a bolygó szétbarmolásához. Te tudsz ilyen súlyos bűnt mondani tőlem?
"Te tudsz ilyen súlyos bűnt mondani tőlem?"
Egyetlen ember általad megmutatott butasága többet árt a bolygónak, mint az autósok összessége.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!