Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy kerékpáros még akkor is...

Egy kerékpáros még akkor is példásabb életmódot folytat egy autósnál, ha néha szabálytalankodik?

Figyelt kérdés
2021. okt. 2. 21:31
 81/131 A kérdező kommentje:
Megmondtam, hogy nem vagytok hajlandók az autók környezeti káráról beszélni (többek közt). Pedig a kérdés erről szólna.
2021. okt. 7. 19:26
 82/131 anonim ***** válasza:
91%

De ha a kérdés erről szól, akkor miért nem úgy tetted fel? Mert itt igazából a fő kérdésedre csakis nemmel lehet válaszolni. Mi az, hogy példásabb életmód? Ez szerintem az egész életmódra vonatkozik (extrém példa: ha embert öl, és kerékpárral menekül, akkor az szerinted példás? Hiszen csak egyszer szegett törvényt...).

Ha az a kérdésed, hogy melyik szennyezi a kettő közül a környezetet, akkor egyértelműen az autós. De ha erre vagy kíváncsi, akkor úgy tedd fel a kérdést.

2021. okt. 7. 19:36
 83/131 A kérdező kommentje:

"Mi az, hogy példásabb életmód?"

A példás életmódot sokféleképpen lehet értelmezni, de egyféleképpen biztos nem: hogy valaki egyszemélyben beül az autóba, végigpöfög a lakók ablakától három méterre, majd kibérel magának (hol ingyen, hol nem) 10 négyzetméter helyet a közös területből. Összehasonlításként, ha egy hajléktalan bérel ki magának 10 négyzetméter helyet akárhol az országban, akkor a karhatalom száll rá.

2021. okt. 7. 20:24
 84/131 Koplárovics Béci ***** válasza:
Sztereotípiákkal élni az példás életmód? A csőlátás az példás életmód? Nos... Szerintem egyik sem. Nálad mindkettő megvan. Mitől élnél tehát példásabb életet, mint bármelyik autós?
2021. okt. 9. 10:16
 85/131 A kérdező kommentje:

"Mitől élnél tehát példásabb életet, mint bármelyik autós?"

Mintha éppen az utolsó kommentben írtam volna le, de nálatok szemmel láthatóan a szelektív olvasás dominál akkor, ha valamire nem tudtok érvelni.

2021. okt. 9. 10:19
 86/131 A kérdező kommentje:
Most is gondolom jön majd két nap szünet, mire valaki rájön, hogy írni kéne valamit.
2021. okt. 9. 10:19
 87/131 Koplárovics Béci ***** válasza:

Egy, azaz egy szempont miatt nem fog valaki példás életmódot folytatni. Legfeljebb abból az egy szempontból. De az egészet le is tudod rombolni - ahogyan teszed is - azzal, hogy buta vagy, mint egy marék föld :)

"Most is gondolom jön majd két nap szünet, mire valaki rájön, hogy írni kéne valamit."

Én kérek elnézést, hogy nekem nem az a munkám, hogy itt osszam az észt... Látod, már megint a butaságod...

2021. okt. 9. 10:37
 88/131 A kérdező kommentje:

"Egy, azaz egy szempont miatt nem fog valaki példás életmódot folytatni."

Mert a szempontokat darabszámra mérik, nem pedig súlyosságra? Ti direktben hozzájárultok más emberek megbetegedéséhez, illetve a bolygó szétbarmolásához. Te tudsz ilyen súlyos bűnt mondani tőlem?

2021. okt. 9. 10:45
 89/131 Koplárovics Béci ***** válasza:

"Te tudsz ilyen súlyos bűnt mondani tőlem?"

Egyetlen ember általad megmutatott butasága többet árt a bolygónak, mint az autósok összessége.

2021. okt. 9. 11:43
 90/131 A kérdező kommentje:
Aha, bizonyára a butaságom összemérhető azzal, hogy többmillió ember lakóhelyét fenyegeti a tenger elöntése.
2021. okt. 9. 11:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!