Képes volnál segíteni annak, akit szívből gyűlölsz ha az élete múlna rajta?
A kérdés elméleti szintű!
Szégyellem magam, mert ha Isten próbatétel elé állítana, elbuknék!
Természetesen rá vagy be nem segítenék, hogy az illető meghaljon.De szeretném ha látná, hogy ott vagyok, és segíthetnék...mégsem teszem.
Elégtétel volna a sok sérelemért, amit ok nélkül kaptam tőle! Majd elfordítanám a fejem, elsétálnék, hagynám meghalni!
Isten bocsássa meg!
"Aki segítségre szorul, annak segíteni kell."
Én nem egészen így érzem.
Ha szívből gyűlölnék valakit (előfordult már, szerencsére esély sincs rá, hogy valaha is viszontlássuk egymást), nem segítenék rajta, ha szüksége lenne rá.
De ha az élete múlna rajtam, megmenteném. Nem vagyok vallásos, egyszerűen az erkölcsi felfogásom diktálná így.
Én pl. próbáltam ezt az emberemnél...igaz,nem az élete múlott rajta.De pár éve a sok sérelem ellenére is tettem neki szívességet.És utána sem változott semmi, ugyanazt a viselkedést kapom! Úgyhogy nem! Rohadtul nem nem segítenék neki...tudom hogy nem helyes, és nem ezt diktálja a vallás sem, és a törvény sem.De ebben nagyon öntörvényűvé váltam.
Talán tovább gondolva a dolgot az ideális helyzet az volna, hogyha pl. egy szakadékba lógna ő és egy másik ember,úgy hogy a másik ember közömbös,vagy ismeretlen.Akkor a szeme láttára kihúznám az idegent.Ránéznék a "barátomra" és otthagyva szépen elsétálnék! És biztos bántana utólag,mert nekem van lelkiismeretem,de tisztában szoktam lenni a tetteimmel,és ezt cseppet sem bánnám.És ha kell felelősséget is vállalnék érte.Akár a törvény előtt,akár Isten színe előtt!
Egyetertek azzal, h szakemberhez kellene fordulnod.
Szombat 8 ora van es te rajta porogsz, ahelyett, h pihengetnel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!