Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Képes volnál segíteni annak,...

Képes volnál segíteni annak, akit szívből gyűlölsz ha az élete múlna rajta?

Figyelt kérdés

A kérdés elméleti szintű!

Szégyellem magam, mert ha Isten próbatétel elé állítana, elbuknék!

Természetesen rá vagy be nem segítenék, hogy az illető meghaljon.De szeretném ha látná, hogy ott vagyok, és segíthetnék...mégsem teszem.

Elégtétel volna a sok sérelemért, amit ok nélkül kaptam tőle! Majd elfordítanám a fejem, elsétálnék, hagynám meghalni!

Isten bocsássa meg!

2021. szept. 4. 16:48
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
57%
Vannak olyan élethelyzetek, amikor a legbölcsebb gálánsan félretenni a kisstílű, gyerekes viselkedést, - semmivel nem leszel jobb senki előtt és semmivel sem jutsz előrébb, ha egy kiszolgáltatott embernek nem segítesz abban, ami neked lényegében semmibe nem kerül.
2021. szept. 4. 19:44
 32/42 anonim ***** válasza:
79%

"Aki segítségre szorul, annak segíteni kell."

Én nem egészen így érzem.

Ha szívből gyűlölnék valakit (előfordult már, szerencsére esély sincs rá, hogy valaha is viszontlássuk egymást), nem segítenék rajta, ha szüksége lenne rá.

De ha az élete múlna rajtam, megmenteném. Nem vagyok vallásos, egyszerűen az erkölcsi felfogásom diktálná így.

2021. szept. 4. 19:45
 33/42 A kérdező kommentje:

Én pl. próbáltam ezt az emberemnél...igaz,nem az élete múlott rajta.De pár éve a sok sérelem ellenére is tettem neki szívességet.És utána sem változott semmi, ugyanazt a viselkedést kapom! Úgyhogy nem! Rohadtul nem nem segítenék neki...tudom hogy nem helyes, és nem ezt diktálja a vallás sem, és a törvény sem.De ebben nagyon öntörvényűvé váltam.

Talán tovább gondolva a dolgot az ideális helyzet az volna, hogyha pl. egy szakadékba lógna ő és egy másik ember,úgy hogy a másik ember közömbös,vagy ismeretlen.Akkor a szeme láttára kihúznám az idegent.Ránéznék a "barátomra" és otthagyva szépen elsétálnék! És biztos bántana utólag,mert nekem van lelkiismeretem,de tisztában szoktam lenni a tetteimmel,és ezt cseppet sem bánnám.És ha kell felelősséget is vállalnék érte.Akár a törvény előtt,akár Isten színe előtt!

2021. szept. 4. 19:55
 34/42 anonim ***** válasza:
69%
33at vállald előre felelősséget egy pszichologus képébe. Lehet jobb lenne neked is ha olyannal beszélhetnéd ki aki tud valamire os vezetni
2021. szept. 4. 19:59
 35/42 Metionin ***** válasza:
87%
33. Én is így jártam. Mióta ismer, folyamatosan szapul, kötekszik az illető de egyszer mégis úgy alakult, hogy amikor rosszul lett, én hívtam neki az ügyeletet meg később a mentőt, sőt még fel is takarítottam utána...szerinted mutatott legalább egy fikarcnyi hálát vagy bármit? A lószart! Ugyanúgy szapul mint eddig.
2021. szept. 4. 20:00
 36/42 anonim ***** válasza:
79%

Egyetertek azzal, h szakemberhez kellene fordulnod.

Szombat 8 ora van es te rajta porogsz, ahelyett, h pihengetnel

2021. szept. 4. 20:00
 37/42 anonim ***** válasza:
58%
Annyira nem gyűlölök senkit, hogy ilyen szélsőséges helyzetbe se segítsek neki. Pedig azért jó pár sérelem ért már az életben, szóval nem hinném, hogy a naivitás szól belőlem.
2021. szept. 4. 23:07
 38/42 anonim ***** válasza:
68%
Bármilyen ember életét többre tartom mint a hozzá fűződő viszonyomat.
2021. szept. 5. 07:17
 39/42 anonim ***** válasza:
58%
Nem. Nekem ez nem lenne elégtétel. Akit ennek gyűlölök, annak meg van az oka, tehát az illető olyan jellem és tett is érte, hogy gyűlöljem, egyébként nincs ilyen ember az életemben, csak olyanok, akiket mélységesen szánok és megvetek. Hidd el, az ilyen emberek eleget szenvednek a mindennapokban, nekem meg nem bírná el a lelkiismeretem, ha ilyet tennék. Én elhatárolódok az ilyen emberektől, nem megyek le arra a szintre. Egyenként minél több jót teszel, minél jobb ember vagy, ez őket annál jobban idegesíti. Na, ez az elégtétel, kérdező.
2021. szept. 5. 10:20
 40/42 anonim ***** válasza:
58%
Utolsó vagyok: mármint segítenék, nem lennék képes arra, hogy ne, ha az élete múlna rajta! Egyéb esetben szarnám le.
2021. szept. 5. 10:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!