Képes volnál segíteni annak, akit szívből gyűlölsz ha az élete múlna rajta?
A kérdés elméleti szintű!
Szégyellem magam, mert ha Isten próbatétel elé állítana, elbuknék!
Természetesen rá vagy be nem segítenék, hogy az illető meghaljon.De szeretném ha látná, hogy ott vagyok, és segíthetnék...mégsem teszem.
Elégtétel volna a sok sérelemért, amit ok nélkül kaptam tőle! Majd elfordítanám a fejem, elsétálnék, hagynám meghalni!
Isten bocsássa meg!
En (jelenleg) nem gyulolok annyira senkit, h engedjem meghalni...
Viszont el tudok kepzelni szituaciot, amiben mondjuk kifejezetten artani akarnek neki... ilyen peldaul ha valaki a szeretteimet bantalmazna
"Bűnősők közt cinkos aki néma"
Ráadásul állampolgári kötelességed segiteni a képességeidhez mérten a tőled legtelhetőbb módon, vagy törvényt szegsz. Másszóval nem csak az Istened előtt kapnád meg a bűntetésed, hanem emberi törvények is mérnének rád pár év letöltendőt jogosan.
Véleményem szerint egy beteg elme az aki ha a tudatában van annak aminek történik úgy hogy reagálni is tudjon rá de nem segit. Pedig van akit én is utálok, de én nem tudnék nyugodtan aludni ha a cserben hagyás miatt miattam halna meg valaki, mert ha észrevettem akkor onnantól én felelősségem hogy vagy segitséget nyújtsak, vagy kérjek.
Pedig nem is vagyok keresztényi lélek mint a kérdező
Nekem az életemben 7 éve van egy olyan személy,aki ok nélkül bánt,és folyamatosan szemétkedik ahol csak teheti.Eleinte próbáltam jóban lenni vele,mert szeretek mindenkivel jóban lenni,és utálom azt ha valakivel egyszerűen nem megy ez.Aztán idővel közömbös voltam,nem foglalkoztam vele,de csak nem hagyta abba,és tényleg semmit nem ártottam neki soha az életben,mégis ezt kapom tőle.Most már levegőnek nézem,és emberszámba sem veszem.Hányingerem van az embertől,és szívből gyűlölöm.
Inkább mennék a börtönbe,minthogy egy ilyen gonosz és rosszindulatú embernek segítsek! Ha ez bűn,akkor vállalnám a felelősséget,és a következményeket is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!