Képes volnál segíteni annak, akit szívből gyűlölsz ha az élete múlna rajta?
A kérdés elméleti szintű!
Szégyellem magam, mert ha Isten próbatétel elé állítana, elbuknék!
Természetesen rá vagy be nem segítenék, hogy az illető meghaljon.De szeretném ha látná, hogy ott vagyok, és segíthetnék...mégsem teszem.
Elégtétel volna a sok sérelemért, amit ok nélkül kaptam tőle! Majd elfordítanám a fejem, elsétálnék, hagynám meghalni!
Isten bocsássa meg!
Még sosem gyűlöltem valakit annyira, hogy hagyjam meghalni. És ha gyűlölnék is valakit, valószínűleg a haldoklás pillanatában ez elszállna egy pillanatra, és segítenék neki. Ha annyira gyűlölöm, hogy elégtételt akarok, akkor is elég lenne az, hogy már az életével tartozik nekem.
Biztos van kivétel, de ez csak nagyon szélsőséges esetekben. Pl ha megölte, megcsonkította és megerőszakolta (tetszőleges sorrendben) a szeretteimet, kínzott embereket és semmi esély nincs arra, hogy, letartóztassák, mert a zsebében van mindenki stb. De a standard hétköznapi utált személyek mint pl aki a kapu elé parkol, vagy a szomszéd, aki minden éjjel bulit tart, vagy az osztálytárs, aki csúfolt nem ebbe a kategóriába tartozik számomra.
Elkanyarodtunk az eredeti kerdestol.😊
Azt mondjak az okosak,h ha nem tudod megvaltoztatni a korulmenyeidet, akkor a felfogasodat, hozzaallasodat kell megvaltoztatni.
Nagyon mas nincs, valtotas nem varhato es felesleges lenne valtani, mindenhol van egy ilyen.
"ha nem tudod megvaltoztatni a korulmenyeidet, akkor a felfogasodat, hozzaallasodat kell megvaltoztatni."
-ezt magyarázd meg egy kisgyereknek, akin kiéli a hajlamait egy koszos pedofil.
Nem.
Akit valóban szívből gyűlölök,azt hagyom veszni.
Csak annyit kívánok,hogy mélyen a szemébe nézhessek mikor meghal.
Nekem attól függne,hogy ki és mit tett ellenem.
Amúgy lenne olyan ember akinek végig nézném a halálát és utána elsétálnék,ahogy a kérdező is írta abban nem segítenék be,hogy vége legyen,csak végig nézném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!