Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik most vállalnak gyereket,...

Akik most vállalnak gyereket, gondolnak a jövőre?

Figyelt kérdés

Én egyszer nagyon szeretnék apuka lenni, aki minden tudását átadva felkészíti gyermekét az életre. Csodálatos dolognak tartom.

de..

Már a covid előtt is nagyon pesszimista voltam a jövőnket illetően. Úgy gondolom, hogy a globális környezetszennyezés miatt átléptük a kritikus pontot, ahonnan nincs visszaút. Lehet rajta vitatkozni, de minden ebbe az irányba mutat. Azt gondolom, hogy az elkövetkező pár évtizedben jelentős átalakulás megy végbe globális szinten, amihez bizonyára alkalmazkodunk, de milyen árat kell majd ezért megfizetni?

A társadalmunk is egyre inkább szélsőségekre bomlik, főleg ami itt Magyarországon megy az egészen szürreális. Én nem Németországban, nem az Egyesült Államokban sem Norvégiába nem szeretnék elköltözni, hisz ideköt a családom, a barátaim, az életem.

Néha az a meglátásom, hogy egy esetleges háború sem elképzelhetetlen. A nagyhatalmak folyamatosan feszegetik egymás határait, és előbb-utóbb találnak rá módot, hogy egymás torkának ugorjanak.

Ezeket igazából lehetne sorolni reggelig. Közel-kelet, migrációs problémák, nyersanyag hiány, erdőtüzek, elsavasodó tengerek, mikroműanyag, vírusok, egyre pusztítóbb viharok, elsivatagosodó termőterületek, atomnagyhatalmak, egészségügy, ésatöbbi.

Aki most gyereket vállal az szokott ezeken gondolkodni? Vagy lehet, hogy az Y generáció előtt is volt, aki ezt gondolta aztán mégis egy viszonylag "békés" és "élhető" életünk volt az elmúlt 30 évben? Én tényleg nagyon borúsan látom. Mintha az emberekben lenne egy önpusztító ösztön ami folyamatosan a teljes megsemmisülés felé tartana.

2021. aug. 1. 00:21
1 2 3
 11/24 1Léna ***** válasza:
27%

Gondolkodó emberként, és a bőséges információk birtokában már nehezebb egyszerű kérdésekben is döntést hozni, mert annyi féle lehetséges út kínálkozik.

Az ember életben maradásához az ételen és az italon kívül a szeretetre van szükség. Az első ilyen közösség amiben szeretettet kapunk az a család. Jó esetben a szeretet a családtagok számával növekszik, de ha nem akkor is nagyon sok tapasztalatot szerzünk az emberi különbözőségekről, kapcsolatokról. Mindezek a tátsadalmi szerepünkre is hatást gyakorol, így minden megszületett ember értékes a világban. Befolyása van a folyamatokra.

Ha valaki csak egy gyermeket vállal, lehet, hogy anyagilag többet tud az egy számára nyújtani, de a szeretetről, az emberi kapcsolatokról, az egymás elfogadásáról kevesebb tapasztalata lesz, mint azoknak akiknek testvérei is vannak.

A kisebb-nagyobb közösségeket a szeretet jobban össze tudja tartani mint az anyagi érdekeltség, mert az utóbbi, számítóvá teszi a tagokat, ami az elfogadás, a szeretet, az önzetlenség mértékét csökkenti, és ez kihatással van a közgondolkodásra.

Tehát dönteni kell. Szeretetben akarok élni, vagy olyan anyagi jólétben amiben esetenként kevesebb a szeretet. Az egyensúly megtalálása lehet a cél ebben a kérdésben.

A társadalom alapja a család. Sajnos a család értékessége csökkent ez a társadalom egységét is aláássa. Ezen a helyzeten nem tud javítani, ha a családokat tovább romboljuk, még kevesebb gyermeket vállalunk, hogy egy trendi életet éljünk és a megkeresett jövedelmünk újabb milliárdosokat gazdagítsanak. A pénz szükséges az élethez, de nem pótolja a szeretetet.

2021. aug. 1. 11:04
 12/24 anonim ***** válasza:
91%
#11: Ezek szerint a sokgyerekes mélyszegénységben élő romák nem is a segélyért szülnek minden évben, hanem, hogy még több szeretet hozzanak a világra?
2021. aug. 1. 13:27
 13/24 Girlll3 ***** válasza:
100%
11-es! Feltételezem jólétben élsz és nem nélkülöztél még.
2021. aug. 1. 17:25
 14/24 anonim ***** válasza:
66%

10 pontos kérdés:).

Felelőtlen emberek mindig lesznek...

2021. aug. 1. 19:35
 15/24 anonim ***** válasza:
24%

Nem nem gondolkoztam ezen... nem tartom magamat felelőtlennek. Ebbe a korba születtem, itt kell teljes életet élnem és azt biztosítanom a gyerekemnek. Hány olyan pont volt a történelemben, ahol nem làtták előre mégis valami borzalom jött és fordítva. Ha minden lépéshez a gazdasági helyzetet és a természeti tényezőket lesnénk életek peregnének le úgy, hogy el se kezdődtek

Voltak már jobb korok és rosszabbak is, nem én választottam, itt kell kihozni a maximumot.

2021. aug. 2. 08:26
 16/24 anonim ***** válasza:
19%

15

fogyatékos

2021. aug. 2. 10:17
 17/24 anonim ***** válasza:
34%
Nem te 16-os ugye??!!! 😡
2021. aug. 3. 05:41
 18/24 anonim ***** válasza:
52%
16-os jól megfogalmazta. Aki nem ér vele egyet, az meg így járt. Ti légyszi ne vállaljatok gyereket. Nem való az nektek! ☝️
2021. aug. 3. 05:42
 19/24 anonim ***** válasza:
30%

Hát akkor gubózzatok be a kis odvaitokba és rettegjetek minden fingástól. Nyaralni se menj mert hàt ott is történhet valami, hàzat màr ne vegyél mert elviszi valami természeti katasztrófa. Igazából ne kezdj semmit az életeddel mert hu de szar a vilàg

Lehet a te anyádnak kellett volna gondolkoznia🙃

2021. aug. 3. 07:43
 20/24 anonim ***** válasza:
82%
#19: Elég egybites gondolat, hogy ha van gyereked, akkor mindent elértél az életben, ha nincs, akkor egy említésre sem méltó senki vagy...
2021. aug. 3. 12:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!