Halt meg rokonod, barátod vagy akár csak ismerősöd is covidban?
Sajnos igen, a nagypapám. 81 éves volt, élete utolsó 2 hetét leszámítva szellemileg és fizikailag is remek állapotban volt, jött-ment,aktívan parasztizált még.
A legnehezebben azt tudtam elfogadni, hogy június végén hunyt el, mikor már lecsengett a 3.hullám és be volt oltva, illetve ami inkább dühítő volt, hogy olyan betegséget is feltűntettek nála a hivatalos COVID oldalon, ami kb. 20 éve fel sem merült az esetében.
Őszinte részvétem mindenkinek, aki érintett bármilyen formában is (ismerős, rokon, barát, stb.)!
Igen. Két ötvenes éveiben járó kollégám, meg az egyik ismerősöm 26 éves, teljesen egészséges bátyja.
Meg persze hallomásból tudok távoli ismerősök édesapjairól. Konkrétan háromról, és mind negyven-ötven körüliek voltak.
Igen, ismerős apja; egy fiatalabb ismerősünk akinek kisgyereke volt; anyumnak több ismerőse, volt munkatársa; barátok közül többnek ismerőse, rokona. Férjem munkatársai közül többen számoltak be post covid szarságokról-nekem egy barátom és egy rokonom szenved post covid tünetekkel, hónapok óta, pl. rendszeresen sportoló ember folyamatossan kifullad, másik aludni nem tud, többnek hullik a haja durván, szívproblémák, stb. A kóros hajhullásról egy hajápolós csoportban is többen beszámoltak.
Na és ami "vicces", aki meghalt fiatal ismerős is egészséges életmódot folytatott, akik szenvednek post covidtól kb mind vékony és többük rendszeresen edz. Több alkesz, vagy láncdohányos, krónikus beteg ismerősünk meg kb kisujjából kirázta a betegséget. Mondjuk hosszabb távú hatások meg ki tudja mik lesznek, bár őket ezek nem nagyon érdeklik.
Tehát, akik itt vígan tagadják, rihegve-röhögve, azok valószínűleg az utolsó halmazba esnek. Mondjuk ettől függetlenül lehetnének tekintettel másokra. Bár az oltásellenesek/járványtagadók nem az empátiájukról híresek, valószínű az élet többi területén is vadbarmok.
"Na és ami "vicces", aki meghalt fiatal ismerős is egészséges életmódot folytatott, akik szenvednek post covidtól kb mind vékony és többük rendszeresen edz. Több alkesz, vagy láncdohányos, krónikus beteg ismerősünk meg kb kisujjából kirázta a betegséget."
Ebben semmi vicces nincs, de semmi új se. Eddig is haltak meg fiatalok, egészségesek, idősek, sportosak, betegek is minden évben, ez nem változott most se. Sosem lehet tudni, hogy az immunrendszer, hogy reagál a különböző vírusokra. Nem tudom miért csodálkozunk rá arra, amivel együtt élünk azóta, hogy lemásztunk a fáról.
Egyébként nálunk nem halt meg senki, pedig rengeteg ismerősünk elkapta és azoknak ismerősei, rokonai is. Igazából mindenkiben járt már a vírus, csak vannak, akik nem tudnak róla, mert tünetmentesen estek át rajta. Mi családunkban édesapám köhögött 2 héten keresztül. Első hét nagyon csúnya volt neki, légszomj és csak fél tüdős levegőt tudott venni. Anyám 2 napig nyomta az ágyat, de utána felpattant. Húgom szintén 2 napig volt beteg, aztán semmi. Bennem meg egyszerre találtak több féle mutánst, nyilván a legrosszabbakat, nagy mennyiségben. Már meg is találták nekem a helyem a temetőben, de közben az orrom se folyt, nulla tünetem volt és tökéletesen voltam. Úgyhogy nálunk semmi extra nem volt. Ami legsúlyosabb volt ismeretségi körömben az az, hogy immunbeteg lett egyik barátunk. De már kezdett jól lenni, csak kitalálták, hogy oltsák be és kishíján meghalt, 95%-ban megsüketült és 0-24-es felügyelet mellett volt a kórházban, ahol vagy 100 cső lógott ki belőle. Most engedték ki pár napja.
Örülök, hogy nem volt nálunk haláleset, nem kívánom senkinek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!