Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért csak nőket alkalmaznak?M...

Miért csak nőket alkalmaznak?Mi értelme van így állást hirdetni?

Figyelt kérdés

Szóval egy kicsi városban élek kb 12 ezren lakunk itt,és mindenki ismer mindenkit.

Na már most van egy internet szolgáltató a közelben,és ő hirdeti magát,jelentkeztem is a munkára (irodai munka)annyi hogy érteni kell az excel,world,power point,outlook-hoz. Hát ezeket a kisujjamból kirázom+mint a férfiak nagy része nagyon értek a számítógépekhez.

De ennek ellenére én csak nőt láttam amikor bementem oda,és mindegyik valakinek az ismerőse volt.

Nagyon idegesítő hogy felénk csak fizikai munkát végezhetnének a férfiak,teljesen mindegy milyen iskolát végeztek...na mindegy azért jelentkeztem az állásra de kb én 1% esélyt látok rá hogy fel is vesznek.

Gyárba meg nem fogok elmenni dolgozni...én annyira megutáltam hogy hányni tudnék tőlük 6 évet nyomtam le,szakadásig kellett dolgozni,és már nagyon unom.

Felétek is így van?Mert őszintén szólva nem hinném,utálom már ezt a város. 28f

2021. júl. 12. 11:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
45%

Nálunk pont fordítva van. A cégnél ahol dolgozok csak férfi irodisták vannak..(de a legtöbb helyen a közelben ahol eddig jártam ezt láttam)

Nőket nem nagyon vesznek fel gyátrósorra se, max a leggec1bb munkára, vagy ha rokkant akkor takarítónak (de oda se takarítógépre, arra csak férfi mehet)

Ritkán látok női irodistát, de az tuti "valakinek" az anyja/neje. Tényleges munkát nem lát el, csak ott van.

A férfiak is rokoni, haveri szinten jutnak be de azok többsége dolgozik is valamilyen szinten.

Volt olyan munkahelyem 10 éve, ahol annyi "könyvelő nő" volt, hogy minden munkásra jutott legalább 1. Nyilván mindenki rokoni alapon volt ott.. Azóta nem is láttam ilyen full női irodista csapatot.

2021. júl. 12. 12:24
 12/17 anonim ***** válasza:
69%

Kérdező, azt nem tudod elképzelni, hogy a jelentkezők között a nők voltak az alkalmasabbak...?????

Érdekes, máshol meg mindenütt azért járatják a szájukat a femcsik, hogy csak férfiakat vesznek fel... :)))))

2021. júl. 12. 12:26
 13/17 anonim ***** válasza:

Az ilyen netszolgáltatóknál személyes ügyfélszolgálaton általában nők vannak, legalábbis amikor még a upc külön volt csak csajok voltak ott is, de a háttérben ott voltak a szerelők, esetleg callcenterben. Mióta Vodafone van és a vodás üzletekben csinálnak mindent ott meg mindig van legalább 1 pasi férfi ügyintéző. Meg a legtöbb mobilszolgáltatónál.

Amíg kisvárosban laktam ott a szolgáltatóknak amolyan kihelyezett ügyintézője volt 8-16 ig, azok általában nők voltak, de túl sok dolgot nem lehetett náluk csinálni.

2021. júl. 12. 12:40
 14/17 anonim ***** válasza:

"mint a férfiak nagy része nagyon értek a számítógépekhez"

Ugyanúgy előítéletes vagy, mint aki nőt keres.

Mellesleg vannak face-en álláshirdető oldalak, ott rengeteg hirdetés van, ahova kifejezetten nőt vagy férfit keresnek.

2021. júl. 12. 13:28
 15/17 Metionin ***** válasza:

Attól hogy inkább nőket látsz ott, még simán felvehetnek férfit. Előfordul, hogy az ügyfélpultokban nők vannak, a többi iroda még lehet hogy tele van férfiakkal.

Amúgy én pont most váltanék állást, 3 cégnél vagyok jelenleg a 3. körben de még sehol sem tudják hogy férfi vagyok-e vagy nő. Az csak az utolsó beszélgetésen derül ki, de akkor meg már kvázi felvettek. Szóval jobb helyeken nincs ilyen, hogy a neme alapján vesznek fel valakit. Kisvárosban persze más, de ott is inkább az ismerős meg a rokon megy, nem a nemek alapján.

2021. júl. 12. 14:33
 16/17 anonim ***** válasza:

Jelentsd fel őket diszkriminációért, szexizmusért!

Amúgy meg nincs olyan, hogy „felénk”. 2021 van... mindenki mobilis. Bárhol bérelhetsz albérletet. Nem csak magyatországon, hanem a teljes EU-ban. Ha nem tetszik a környéked, akkor pakolj!!

2021. júl. 13. 06:58
 17/17 anonim ***** válasza:
35%

Én nem kifejezetten a kérdésre reagálnék, hanem a jelenségre.

Villamosmérnök vagyok. A villamosmérnöki karon a lányok aránya nem éri el a 20%-ot, de bizonyos évfolyamokon a 10%-ot is alig.

Ennek ellenére, a dübörgő feminizmus miatt, sok munkáltató akar 50%-50% arányban nőket és férfiakat foglalkoztatni.

Kérdem én, hogy miért??? Ötször annyi férfi villamosmérnök van, mint női. Ezek megváltoztathatatlan tények, persze az egyenlőségjogi mozgalmaknak még ez is b.ssza a csőrét.

2021. júl. 13. 08:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!