Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Honnan lehet tudni higy egy...

Honnan lehet tudni higy egy felnőtt nő autista, főleg ha 60 év körüli?

Figyelt kérdés
Van esetleg példa vki családjában? Milyen jelei vannak? Amit én észrevettem hogy soha nem kérdez, nem tesz fel kérdést, másik hogy beszélgetésekből úgy lép ki hogy egyszer csak feláll és elsétál. Látszik hogy nem tudja lezárni vagy ha nem tud mit kezdeni vele így lép ki a kommunikációból. Bizonyos dolgokra furán reagál. Pl elmondtuk neki hogy éputkezünk, erre elkezdett mesélni egy könyvről. Semmit nem reagált.
tegnap 22:51
 1/4 A kérdező kommentje:
Nagyon sokszor bunkómak tűnik de ennyire már nem lehet bunkó vki amit látok. Tuti higy van vmi a háttérben. Egyébkent több autista is van a családban, 3 db de ők nem egyeneságu leszármazottak. 2 Testvére unokái
tegnap 23:05
 2/4 anonim ***** válasza:
82%

A felnőttkori autizmusnál ezek tünetek lehetnek, de ilyenkor már 60 évesen agyérmeszesedés miatt is fura lehet az ember viselkedése.

Egy véletlen ismeretségem volt autista, akivel felnőttként hozott össze a sors. Pl szilveszter napján elkezdett béna, oda nem illő vicceket mesélni, mert azt mondta, hogy

ilyenkor ez a szokás.

Hétköznapi humorérzéke nulla volt, egy csomószor

megsértődött, mert félreértett

egy tényleg jó, és helyzethez illő, spontán poént. Echolálta

a közmondásokat, és mintha

élvezte volna, ha végre egyet adekvátan használ.

Egyszer, amikor csinosan

felöltöztem, amire csak annyi

megjegyzést bírt tenni, hogy

zavarja a kocsiablakban

visszatükröződő fülbevalóm fénye. Rengeteg bántó, oda nem illő megjegyzése volt.

Sokszor eszközként, tárgyként használt saját érdeke szerint.

Empátiája nulla volt. A legkedvesebb az volt, amikor lelencnek nevezett, mert gyerekkoromban meghaltak a szüleim.

tegnap 23:10
 3/4 anonim ***** válasza:

2es és honnan tudtad, hogy autista?

És milyen ember? Dolgozik,van családja?

tegnap 23:24
 4/4 A kérdező kommentje:

14 éve ismerem akkoris ugyanígy viselkedett. Neki is 0 empátia! Elvetéltem és azt akarta hogy menjek és hallgassam végig a szobában levő másik vendéget ahogy mesél a terhességéről. Mondtam neki h ezt nem bírom végig csinálni és abszolut nem értette.

De sosem empatikus egyébként sem

tegnap 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!