Szerintetek mai napig létezik valamiféle stigmatizáció az egyedülálló emberekkel szemben?
Figyelt kérdés
Ez sokszor felmerül bennem kérdésként, hogy tulajdonképpen ez valós vagy a szingli emberek hajlamosak túl személyesnek venni minden a magánéletükre irányuló kérdést. Egyrészt az biztos, hogy van még, hogy idősebb rokonok firtassák ezt a mikor lesz párod, esküvőd, gyereked típusú dolgokat, de ugyanakkor meg minden létező statisztika szerint egyre többen élnek egyedül, szóval egyre kevésbé kirívó az, ha valaki akár 30 éves kora után is szingli. Ha anyagilag megengedheti magának és él társasági életet, akkor egyáltalán nem biztos, hogy boldogtalanabb sok kapcsolatban élőnél. Végülis az, hogy valaki megházasodik, vállal gyereket még nem garancia arra, hogy "révbe ért", nem biztos az a család egyben is marad majd. Még mindig van az a narratíva is, hogy "az biztosan b.zi", akinek hosszútávon nincs nő az életében, de másrészről meg igazából csak az ilyen igazgató, politikus, fontos emberek szintjén foglalkoznak vele sokan, az átlag Jóska magánélete a kutyát sem érdekli.jan. 26. 22:10
1/31 anonim válasza:
Létezik, az én munkahelyemen ránk egyedülállókra sokkal több melót sóznak, mint a családosokra... De a bánásmódon is érződik, kinéznek minket, a köszönésen kívül két szót nem váltanak velünk szinte...
2/31 anonim válasza:
Főleg az egyedülálló férfiakat a mai napig lenézik. Érdekes módon a szingli nőknek sokkal jobban elnézik a szingliséget is...
3/31 anonim válasza:
1-es, gondolom visszafelé meg fel vannak háborodva :D
4/31 anonim válasza:
Az egyedülálló férfi harminc fölött az a baltás gyilkos kb. A nő meg erős független önmegvalósitó...
5/31 anonim válasza:
Céges karácsonyi "partiról" engem konkrétan kitiltottak, el se mondták nekem a helyszínt, meg az időpontot... Egyedülálló férfi vagyok.
6/31 anonim válasza:
Olyat már én is tapasztaltam, saját bőrön is, hogy akiről tudják, nem él párkapcsolatban, nemcsak, hogy több munkát kap, de az is elő tud fordulni, hogy őt ugrasztják olyan dologhoz, ami vagy túlóra, vagy olyan dolog, ami a megszokott munkaidőn kívül esik.
7/31 jóska100 válasza:
2
Főleg hogy a szingli nők nagyrésze csak papíron szinglik.
Egészségügyi szex, szexkapcsolat annyi ahogy a csövön kifér.
8/31 anonim válasza:
6-os én az ilyenekre mindig kapásból mondtam nemet
9/31 anonim válasza:
A felsoroltakon kívül, ha férfi: "Biztos homi". Nagyon jellemző még ma is.
10/31 anonim válasza:
Olyat is tapasztaltam, hogy nem vettek fel emiatt valahova. Persze nem mondták el, hogy ez az oka, de a végzettségem meg lett volna az adott munkához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!