Szerintetek mai napig létezik valamiféle stigmatizáció
az egyedülálló emberekkel szemben?
Figyelt kérdés
Ez sokszor felmerül bennem kérdésként, hogy tulajdonképpen ez valós vagy a szingli emberek hajlamosak túl személyesnek venni minden a magánéletükre irányuló kérdést. Egyrészt az biztos, hogy van még, hogy idősebb rokonok firtassák ezt a mikor lesz párod, esküvőd, gyereked típusú dolgokat, de ugyanakkor meg minden létező statisztika szerint egyre többen élnek egyedül, szóval egyre kevésbé kirívó az, ha valaki akár 30 éves kora után is szingli. Ha anyagilag megengedheti magának és él társasági életet, akkor egyáltalán nem biztos, hogy boldogtalanabb sok kapcsolatban élőnél. Végülis az, hogy valaki megházasodik, vállal gyereket még nem garancia arra, hogy "révbe ért", nem biztos az a család egyben is marad majd. Még mindig van az a narratíva is, hogy "az biztosan b.zi", akinek hosszútávon nincs nő az életében, de másrészről meg igazából csak az ilyen igazgató, politikus, fontos emberek szintjén foglalkoznak vele sokan, az átlag Jóska magánélete a kutyát sem érdekli.
A korábbi munkahelyemen jó néhány ember leszólta az egyedülállókat, homogén masszaként kezelte őket, pedig közöttük is volt mindenféle ember, jó természetű és kevésbé jó természetű is.
Szerintem egy ember értékét nem a családi állapota határozza meg.
jan. 29. 07:25
22/31 anonim válasza:
5: És konkrétan megindokolták, hogy azért nem mehetsz a céges partira, mert egyedülálló vagy?
jan. 29. 18:54
23/31 anonim válasza:
"5: És konkrétan megindokolták, hogy azért nem mehetsz a céges partira, mert egyedülálló vagy?"
Nem indokolták semmivel, egyszerűen úgy szervezték, hogy ne is tudjak a céges parti létezéséről sem. Abban a hitben vannak, hogy nem tudom, hogy volt céges parti.Csak nem értem, miért gondolják, hogy el fogom hinni, hogy nincsen? Az napra feltűnően sok melót adtak, hogy ne tűnjön fel nekem, hogy a többiek mennek délután a céges rendezvényre. Amúgy is sok melót adnak, de az nap még több melót adtak.
jan. 29. 19:28
24/31 anonim válasza:
23: De miből gondolod, hogy azért lettél kizárva, mert egyedülálló vagy?
jan. 29. 19:36
25/31 anonim válasza:
Mert van egy másik egyedülálló munkatársam, akit szintén kinéznek a melóhelyről.
jan. 29. 19:39
26/31 anonim válasza:
25: És ő is ki lett zárva a partiból?
jan. 29. 19:41
27/31 anonim válasza:
"25: És ő is ki lett zárva a partiból?"
Nyilván nyíltan senkinek nem fogják megmondani, hogy ki van zárva, de azzal, hogy sok melót kap aznap, éreztetik, hogy nem szívesen látják. Mi az, ami nem logikus ezen? Ő is sok melót kapott aznap.
jan. 29. 19:44
28/31 anonim válasza:
Vagy ezek szerint van olyan munkahely, ahol nyíltan meg is mondják valakinek, hogy ő ne menjen a céges rendezvényre?
jan. 29. 19:46
29/31 anonim válasza:
27: Értem, tehát akkor ő sem volt ott a céges partin, ti ketten a cégnél dolgoztatok aznap is, de rajtatok kívül mindenki a bulin volt. Nos, ha így áll a helyzet, akkor szerintem nem érdemes hosszú távra tervezni ennél a cegnél, mert gondolom, meg akarnak szabadulni tőletek idővel. Ha mondjuk jön egy leépítés, akkor ti lesztek a lista tetején az elküldendők között. De egy ilyenfajta munkahelyről alapból érdemes mielőbb koccolni, mert nem tesz jót a mentális egészségnek, ha sokáig ottmaradsz.
jan. 29. 19:53
30/31 anonim válasza:
28: Hallottam már ilyen esetről, hogy valakit kitiltottak. De az azért volt, mert a korábbi céges partikon többször is megbotránkoztatóan viselkedett, berúgott, behányt, leborított dolgokat, meg majdnem verekedett, és ilyesmik. Ellenben a munkahelyen nem volt vele gond, ezért nem rúgták ki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!