Hogy bírjátok a hőséget?
131-es válaszoló, én a 128-as vagyok. Egy kis településen élek, kb. 1400 lakosú falu. Körülöttünk erdők vannak, illetve egy hegyláb szintén erdős rész. Nincs mellettünk végtelenített termőföld, mint a szomszéd településen, és azt hiszem mondhatom, hogy hhála az Istennek, ezen a településen semmi sincs, ami idevonzhatná a zöldbe vágyó városit, aki azonnal kövez mindent, gyepszőnyeget rakat, és kiirt minden élőlényt, amit nem ismer. Én egy üdülőfaluból költöztem ide, ahol sajnos az előbb említettek nagy számban megjelentek.
Ez egy "maradi" kis falu, nagy telkekkel, nem divat szerencsére a térkő, sem a makulátlan gyep. Nálam is minden "vadfüves", mostani divatos szóhasználattal jellemezve: méhlegelő. Itt nem látsz át az egyik szomszédtól a másikig, mert mindenkinek tele a kertje fákkal. Gyümölcsfa, hatalmas diófák (habár a közelemben kettő öreg, de még egészségeset is kivágtak idén, amire én rohadt dühös vagyok), fűzfa, és őshonos, nagytermetű, árnyékot adó fák.
Mindezek ellenére nem hűl már le éjszaka sem 23 fok alá.
Szóval igen, igazad van, teljesen egyetértek, esztelenül irtják a fákat, és tesznek a helyére egy kis szar cserjét, meg mellé tonnányi követ, de itt, ahol ez nem jellemző ugyanúgy szenvedünk a melegtől. Azt hiszem végérvényesen el.asztunk mindent a bolygón, ennek már isszuk a levét, és a neheze még csak most fog jönni.
Látom mostanra már mindenki megszokta a hőséget, ahogy én is. Persze azért vártam ezt a lehűlést. De például a tegnapi 36 fokot jobban bírtam, mint június végén.
Hihetetlenül gyorsan eltelt ez a nyár.
Nem rinyálás. Írjatok nyugodtan! Egyébként nagyon bolond idő van. Tegnap olyan melegem volt, hogy mire hazaértem megint folyt rólam a víz. Éjszaka nyitva volt az ablak. Jött be a fülledt levegő. Hajnalban nagy eső. Ma meg már 19 fokban jöttem haza és fáztam.
Nem normális ez a nagy ingadozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!