Nem bírom elviselni a tényt, hogy életem végéig dolgoznom kell. Mit tegyek?

Fontold meg a jó öreg Konfúciusz mondását: "Olyan munkát válassz, amit szeretsz csinálni, így sohasem kell dolgoznod életedben."
Én is megutáltam a munkahelyeket, így minden erőmmel azon dolgoztam, hogy vállalkozhassak otthonról. Ez összejött, évek óta ezt csinálom.
Megoldható, csak akarni és tanulni kell hozzá.
Biztos van valami, ami érdekel, hacsak a szabadidődet nem kizárólag lustálkodással töltöd.

#16 Mi az a munka pontosan?
Ezt a munkát Magyarországon a világvégén egy kis faluban is tudod csinálni?

Már miért kellene szeretni dolgozni? A gyerek se szeret iskolába járni és ez természetes... Akkor én miért szeressek dolgozni?
Ha időnként kertészkedéssel, időnként állatokkal, időnként programozással, máskor tűzvédelemmel vagy környezetvédelemmel, hol fényképészettel, hol sporttal foglalkozhatnék, akkor, amikor én akarom, úgy, ahogy én akarok, hol reggel, hol este, hol napközben - na akkor szeretni fogok dolgozni.
Már ott kezdődik, hogy ébresztőóra ver fel, kialvatlanul, kora reggel, a bioritmusomnak baromira nem megfelelően. Ott folytatódik, hogy tömegközlekedni kell, napi 2 órát, zömében tömegben. A zajos open office, a nyüzsgés, a kajálda kis választékkal, túl sós ételekkel, a sorban állás a kajáldában... A munka maga: ugyanaz a témakör heti 40 órában, mások elvárásai szerint, mások számára.
Amúgy a napi 8 és fél - 9 óra irodában lét, 2 óra utazás brutálisan sok, állítom, hogy gyereket nevelni nem is lehet, főleg úgy, hogy a szülők aludjanak, sportoljanak, egymással is törődjenek. Ha valaki nem tanul és nem nevel mellette gyereket, akkor csak szimplán kellemetlen, hogy van napi 3-4 óra szabadideje. Ha tanul is mellette, az megint kínzás, kifejezett kínzás, csak nem fizikai.
Amúgy a 6 óra munka a célom nagyrészt home officeban, csakhogy a szoftverfejlesztésben is csak a legjobb néhány cégnél van értékelhető mennyiségű home office, 6 óra munka meg sehol.
28N

Persze, internet kell hozzá.
Amit akkor csináltam, az egy webshop volt, néha el kellett menni nagykerbe, de sokszor rendeltünk az interneten onnan, sőt, volt utazó ügynök is, aki közvetlenül a gyártótól hozta a termékeket oda, ahol laktunk.
Amit most csinálok, azt tényleg bárhonnan lehet, amihez van stabil netkapcsolat.
Viszont ehhez már komoly tudás és tapasztalat kell, amit hosszú évek munkája volt összeszedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!