Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem bírom elviselni a tényt,...

Nem bírom elviselni a tényt, hogy életem végéig dolgoznom kell. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
3 éve megy ez már amióta elkezdtem dolgozni, már többféle munkát próbáltam. Lassan 24 éves leszek, semmi sem változott.Gyereket nem akarok, sem párkapcsolatot, pont emiatt. Pszihológusnál is voltam már de nem segített. Állandóan csak a kiutat keresem a munkából, utálom a kötöttséget, utálok emberek közt lenni, folyton hallgatnom kell másokat. A munkának csak azt a részét szeretem amikor menni kell haza, meg amikor megjön a fizetes. A többi része kínszenvedés. Csak az foglalkoztat hogy minél gyorsabban múljon el a munkaidő és menjünk haza.És minden munkánál ez van, próbáltam már sokmindent. És legyen az bármennyire jó munkahely, ott kezdődik az egész hogy évek óta nem tudok belenyugodni abba hogy dolgozni muszáj. Már csak magától a gondolattól irtózom, hogy akaratom ellenére fel kell kelni és menni kell. Úgy érzem hogy ennek nincs vége, örök életembe ezzel fogok szenvedni. Próbáltam több szakmát,pár hét után fel is adtam, nincs elég kitartásom hozzájuk mert egyik sem érdekel. Ugye ahhoz hogy jól keress, előtte rengeteg időt kell szánj a tanulásra, de sajnos nincs olyan dolog ami ennyire érdekelne.
2021. máj. 9. 22:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
36%
Egy rakás munka van, amihez nem kell fölkelni, nem kell bemenni, nem vagy csak alig kell emberekkel találkozni. Tanulni mondjuk kell hozzájuk, pl. hogy szabadúszó programozó legyél. De ha te inkább vérig vagy sértődve a világon, és csak panaszkodásra van erőd (arra viszont rengeteg), hát akkor így jártál...
2021. máj. 10. 00:38
 12/25 anonim ***** válasza:
90%
Ezt nagyon átérzem. Engem az kedvetlenít el nagyon az egészben, hogy munka mellett alig van idő bármi másra, olyan dolgokra amit szeretsz, amik feltöltenének annyira, hogy ne égj ki. Igazából reggel felkelt az ébresztő, elhúzol egy olyan helyre ahol lenni se akarsz, nagy valószínűséggel olyan emberek közé akiket utálsz (és ha nem lenne a kényszer nagy ívben elkerülnél) hogy olyan dolgot csinál 8-12 órában amit rühellsz. Sötétben hazaérsz, (esetleg hazafele beugrasz a boltba hogy ne halj éhen), fürdesz, lefekszel, másnap kezdődik előről. Ez számomra annyira lélekölő! Egy fokkal jobb az, ha szereted azt, amit csinálsz, de olyan ritka ha valaki ezt megtalálja és be is kerül.
2021. máj. 10. 00:38
 13/25 anonim ***** válasza:
51%
Dolgozz azon, hogy ne kelljen életed végéig dolgoznod! Egyébként is a nyugdíjas kort ha megéled, akkor nyert ügyed van! -Más kérdés, hogy a mindenkori állam 30 percenként tol egy 30-ast - évben - a nyugdíjkorhatáron, de valahogyan csak megoldod, ha nem sikerül az A-terv!
2021. máj. 10. 00:52
 14/25 anonim ***** válasza:
83%
Hát nekem is vannak ilyen gondolataim időnként. Én azonban elégedett volnék azzal, ha a napi munkaidőt 4-5 orára csökkentenék, hogy ne az egész nap azzal menjen el. Munkahelytől függőn napi 8-9 óra, plusz 2-3 óra utazás, az tényleg kiábrándító, és embertelen. Alapjövedelem kéne.
2021. máj. 10. 02:26
 15/25 anonim ***** válasza:
91%
Max. azt tudod tenni, hogy igyekszel olyan munkát végezni, amivel tök jól érzed magad, és nem munkának-, hanem hobbinak fogod fel. Ez azonban Mo-n ritka.
2021. máj. 10. 07:36
 16/25 anonim ***** válasza:
68%

Fontold meg a jó öreg Konfúciusz mondását: "Olyan munkát válassz, amit szeretsz csinálni, így sohasem kell dolgoznod életedben."

Én is megutáltam a munkahelyeket, így minden erőmmel azon dolgoztam, hogy vállalkozhassak otthonról. Ez összejött, évek óta ezt csinálom.

Megoldható, csak akarni és tanulni kell hozzá.

Biztos van valami, ami érdekel, hacsak a szabadidődet nem kizárólag lustálkodással töltöd.

2021. máj. 10. 09:25
 17/25 anonim ***** válasza:

#16 Mi az a munka pontosan?

Ezt a munkát Magyarországon a világvégén egy kis faluban is tudod csinálni?

2021. máj. 10. 11:04
 18/25 anonim ***** válasza:
85%

Már miért kellene szeretni dolgozni? A gyerek se szeret iskolába járni és ez természetes... Akkor én miért szeressek dolgozni?

Ha időnként kertészkedéssel, időnként állatokkal, időnként programozással, máskor tűzvédelemmel vagy környezetvédelemmel, hol fényképészettel, hol sporttal foglalkozhatnék, akkor, amikor én akarom, úgy, ahogy én akarok, hol reggel, hol este, hol napközben - na akkor szeretni fogok dolgozni.

Már ott kezdődik, hogy ébresztőóra ver fel, kialvatlanul, kora reggel, a bioritmusomnak baromira nem megfelelően. Ott folytatódik, hogy tömegközlekedni kell, napi 2 órát, zömében tömegben. A zajos open office, a nyüzsgés, a kajálda kis választékkal, túl sós ételekkel, a sorban állás a kajáldában... A munka maga: ugyanaz a témakör heti 40 órában, mások elvárásai szerint, mások számára.

Amúgy a napi 8 és fél - 9 óra irodában lét, 2 óra utazás brutálisan sok, állítom, hogy gyereket nevelni nem is lehet, főleg úgy, hogy a szülők aludjanak, sportoljanak, egymással is törődjenek. Ha valaki nem tanul és nem nevel mellette gyereket, akkor csak szimplán kellemetlen, hogy van napi 3-4 óra szabadideje. Ha tanul is mellette, az megint kínzás, kifejezett kínzás, csak nem fizikai.

Amúgy a 6 óra munka a célom nagyrészt home officeban, csakhogy a szoftverfejlesztésben is csak a legjobb néhány cégnél van értékelhető mennyiségű home office, 6 óra munka meg sehol.

28N

2021. máj. 10. 11:41
 19/25 anonim ***** válasza:
94%
Senki nem azt írta hogy szeress dolgozni, hanem azt hogy próbáld megtalálni azt a munkakört, munkafeltételeket, munkakörnyezetet, amit szeretsz. Az más téma hogy Magyarországon ez szinte lehetetlen.
2021. máj. 10. 12:12
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Persze, internet kell hozzá.

Amit akkor csináltam, az egy webshop volt, néha el kellett menni nagykerbe, de sokszor rendeltünk az interneten onnan, sőt, volt utazó ügynök is, aki közvetlenül a gyártótól hozta a termékeket oda, ahol laktunk.

Amit most csinálok, azt tényleg bárhonnan lehet, amihez van stabil netkapcsolat.

Viszont ehhez már komoly tudás és tapasztalat kell, amit hosszú évek munkája volt összeszedni.

2021. máj. 10. 12:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!