Nem bírom elviselni a tényt, hogy életem végéig dolgoznom kell. Mit tegyek?

Nyugdíjról hallottál? Nem kell egész életedben. Plussz a te döntésed, a csövesek a híd alatt sem dolgoznak...
(én sem 8 éve, de nekem más a helyzetem)

Van nyugdíj.. kösz!
Baszhatom a szabadidőm, ha már öreg leszek!
Nyugdíj is csak azért van, mert mire odajut az ember, már kb járni alig bír, de ha hasznát tudnák venni, zsigerelnék 80 évesen is.
Hát kérdező, nekem is a gyomrom fordul föl az egésztől. Csak próbálok valahogy átlébecolni az életen.

Legyél kamionsofőr.
Itt aztán meg tudod mi az a magány?
Senkivel sem kell foglalkoznod maximum az irányítóddal de ő is SMS-ben küldi a munkát,le - fel rakón irodában sem kell nagyon beszélned és a raktárosnak is csak oda kell adni a papírt.
Hétvégén kint külföldön ha olyan helyen vagy el tudsz menni kirándulni is.
2 hét munka 2 hét pihenő,400E Ft meg tudod keresni de akár többet is.
Idegen nyelvet jó ha beszélsz mert így könnyebb dolgod van, ha nem tudsz idegen nyelvet akkor mutogatsz meg ott a Google fordító.

Igazából nem rosszból ám, de ez is csak a magyar mentalitás, hogy 60 évesen már "jaaaj, meg akarok halni, mozgásképtelen vagyok, sajnáljatok, brühühü, brühühü", itt Ausztriában a 80 éves bácsi és néni gyorsabban megy fel a hegyre, mint én b+++meg. És nem, ez nem 1 példa! Nyáron nyugdíjasokkal van tele az út, mert bicikliznek, sétálnak edzésként ilyen sétabottal és mondom, gyorsabban megy, mint én, illetve hegyet másznak. Mondom, ilyen 80 éves kor körüli is rengeteg van. Úgyhogy elmész nyugdíjba teszem azt 65 évesen, van ilyen 10-15 éved élni és élvezni az életet.
Persze nem azt mondom, hogy ez legyen a cél, hogy egyszer majd nyugdíjas leszel. :D Én amúgy ajánlanék egy pszichológust, mert ez így nem kóser, bró. Tehát hol vannak a céljaid? Engem is az életet, hogy most vettem új autót és dolgozni kell, hogy tudjam fizetni. Mondjuk én nem utálom a munkám amúgy. Illetve a hobbim is havonta 120 euró, azt is fizetni kell valamiből. A hobbim nélkül meg hülyét kapnék! Tehát kell a pénz, hogy tudjam csinálni. Neked is ajánlok célokat, amik visznek előre. De egyébként tényleg egy pszichológussal beszélj, mert ez így nem jó. 24 évesen még marha messze vagy a nyugdíjtól. :/

#8 Az Ausztria ez meg Magyarország.
Ott van egy rendes fizetésed amiből meg is tudsz élni,tudsz félre rakni,fent tudsz tartani egy egészséges életvitelt,van 13-14 havi fizetés amiből nyáron és télen is el tudsz menni nyaralni,kedvesek az emberek és a főnököd is.
Ott nekem is másabb lenne a közérzetem.
Ott nincs kert a nyugdíjasok nagyobb százalékának,rá érnek és van is miből ide-oda menni,lakókocsizni.
Magyarországot és Ausztriát kár össze hasonlítani,teljesen más érzés itt és ott élni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!