Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy sok ember...

Miért van az, hogy sok ember nem képes elviselni maga körül a tudását meghaladó beszédet?

Figyelt kérdés
Nem rólam van szó, hogy engem nem értenek, de családi összejöveteleken ezt többször megfigyeltem. Van egy igen intelligens nagybátyám és egy szintén igen széleskörű tudással rendelkező unokahúgom, akik beszélgetést szoktak egymás között folytatni olyan témákról, amikhez azért a rokonság nagyrészt nem tud hozzászólni, pl. tőzsde, űrkutatás, történelem stb. Én sem tudok ezekbe beleszólni általában, de nem zavarnak, ha olyan van, érdeklődve figyelem. Tanulni jó. Viszont sok rokonunkon észreveszem, hogy ilyenkor hallgatják őket, húzogatják a szemöldöküket, rosszallóan ráncolják a homlokukat, egyértelműen nem tetszik nekik. Ezt miért csinálják az emberek? Miért zavar sokakat a tudás?
2021. márc. 15. 17:06
 1/10 anonim válasza:
100%
Jó hírem van. A "tanulni jó" megállapításod/szemléleted, valamint írásmódod alapján te sem tartozol a butus átlagos körbe, így örülj neki, hogy nem érted a viselkedésüket. 😉
2021. márc. 15. 17:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert a családi összejövetelek 90%-ban arról szólnak, hogy mindenki szerepelni akar és arra vár, hogy a többiek csodálják, irigykedjenek rá és körülnyalogassák. És ha egy erősebb karakter feltűnik, aki lopja úgymond a showt, akkor mindenki megbolondul és előtör belőle a rosszindulat, ami gyakran fenn is marad az összejövetel után. Legalábbis az én famíliám sajnos így működik.
2021. márc. 15. 17:11
 3/10 QvanyadatMDRTR ***** válasza:
63%

Mert tudjak magukrol, hogy kevesebbet tudnak, es igy, ha barki tobb naluk, anelkul, hogy ezt szandekosan a kepukbe nyomnak, ok a kissebbsegi komplexusuk miatt egybol oket ert tamadaskent reagalnak ra. Ez jol megfigyelheto a sztereotipikus gicanyokkal es videkiekkel szemben. Valamint (szinten foleg "regivagasu", felvilagosulatlanabb, primitivebb videkiekkel szemben vagy buta prolikkal szemben) az is megtapasztalhato, hogy ok az ilyen ertelmisegi temakat, kulturat, muveszetet, satobbit lenezik es szamukra az ertek az emberi allatias osztoni eroben es a ketkezi munkavegzesben rejlik. Hogy "ki-hány pofonos" vagy hogy "nem dolgozik 5 eves kora ota a mezon vagy a gyarban, nem ugy mint anno bezzeg az o idejukben, akik meg igazi ferfiak voltak".

No offenz, termeszetesen van kivetel, mielott jon a lehuzas, meg a jelentgetes, folosleges. Kiemeltem hogy a sztereotipikusakra igaz, ami ugyan az orszag es az emlitett csoportok 95%-a, de vedelmemre szol, hogy nem altalanositok, van kivetel. Valszeg kerdezo, te is kivetel vagy.

Ezek tények.

24/F

2021. márc. 15. 17:16
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen általában akkor szokott előfordulni, ha tényleg gőzük nincs az adott témáról, tehát olyan szinten, mintha mellettem a kvantumfizikáról beszélgetnének. Tanulni nyilván nem tudok belőle, mert az alapokkal sem vagyok tisztában, a beszélgetők meg persze nem butítják le a témájukat az én szintemre. Ilyenkor ugye engem is idegesítene, hogy a társaság két tagja ennyire nincs tekintettel rám.

De ha olyan a téma, amit úgy nagyjából kapisgálok, csak épp értelmesen hozzászólni nem tudok, az már jó, olyankor én is szeretem hallgatni a beszélgetést, mert akkor tényleg tudok tanulni belőle.

2021. márc. 15. 17:17
 5/10 anonim ***** válasza:
Mert nem az ő szintjükön zajlik a diskurzus, és nem tudnak belefolyni a beszélgetésbe, kizárva érzik magukat.
2021. márc. 15. 17:24
 6/10 anonim ***** válasza:
37%
Azt írod a kérdésedben, hogy egymás között beszélgetnek és nem hangosan az asztal felett kiabálnak, tehát senkit sem zavarnak. A rokonság ettől nyugodtan megtárgyalhat bármely más témát. Érthetetlen ezért a "morcosságuk".
2021. márc. 15. 17:33
 7/10 anonim ***** válasza:
53%

Engem azert zava mert nem tudok hozzaszolni a temahoz es irrital hogy hatterbe kell huzodnom😀

Valoszinuleg azert mert nem szeretem ha figyelmen kivul hagynak 😀

2021. márc. 18. 13:46
 8/10 anonim ***** válasza:
"7, Akkor próbálj meg hozzászólni olyan témához, amihez értesz, ja látom, hogy bánt ha nem te vagy a társaság origója. Az ott ücsörgő rokonság között biztosan akad valaki, aki a kedvenc témáidhoz hozzá tud szólni.
2021. márc. 18. 14:31
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy akad de nem varhatom el hogy mindig arrol beszeljunk ami engem erdekel:)

Vissza kell fognom magam sajnos attol hogy kicsinek elkenyeztettek:DDd

2021. márc. 18. 16:38
 10/10 anonim ***** válasza:
37%
#9, rendben van, értettem az iróniád, kapsz egy zöldet. -)
2021. márc. 18. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!