Mennyire nehezen bírod elviselni a kritikát?
Miért van az hogy valakinek tetszel és valaki szerint csúnya vagy?
És miért van az hogy ha valakinek nem tetszel, az összes pozitívat amit mások mondtak a külsődről egyetlen szóval lerombolt?
Van erre megoldás? Lehetsz őszinte, név nélkül vagyunk.
Rendben, köszi a választ.
Engem szinte csak a külsőmre vonatkozó kritika tud megtörni.
Ha nem kaptam volna már pozitív véleményeket is, már elég szomorú életem lenne.
0. Én díjazom az értelmes, összeszedett, nem elfogult, érvelési hiba mentes kritikát. ^^
(De amúgy mocskosan makacs vagyok, szóval sz@rul kezelem XD)
1. A szépség leginkább egy szubjektív dolog. :D
2. Mire fogsz figyelni? 99 kiscicára, vagy a feléd rohanó éhes oroszlánra? Ez evolucionális történet. Így a 99 pozitív míg támogat, semleges, addig egy támadó, amire ugye, ha nem figyelsz oda, "halál", igazán fókuszba kerül. ^^
3. Az előbbiekben említettek miatt pár 10K év biológiai fejlődés, vagy pszichopátia.. vagy csak ahogy a nagy bölcs szólott, ,,addig aztán várhatunk az önelfogadásra, amíg várunk rá...,, :D
(Ha jól fel van építve az énképed, már csak nagyon kevés ember fog tudni rajta sebet ütni ^^)
Szerintem ennek az alapja a gyerek korban van. Egyik véglet: Ha gyerekként semmi nem dicsérnek, akár a szülők, akár a közeli környezet, nem alakul ki elég önbizalom, folyamstos megerősítésre (pozitiv visszajelzésre) lesz szükség.
A másik véglet, ha valakit túl dicsérnek, és egyszercsak kap egy ellenkező véleményt, az annyira irreleváns, hogy nem tud vele mit kezdeni.
De a "lerombol" miatt inkább önbizalom hiányod lehet. Gondold át, miért is esett ez rosszul neked VALÓJÁBAN.
Egyfelől folyamatosan és keményen kritizálom saját magamat, önhazugságokat keresek.
Másfelől a bunkón megfogalmazott kritika nagyon tud fájni. Nem a tartalma, hanem a formája miatt. Sok ember attól, hogy igaza van, már feljogosítva érzi magát, hogy arrogáns legyen a másikkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!