Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Összességében milyen pasinak...

Összességében milyen pasinak tartanád őt? (Férfi, női voksok is jöhetnek, NEM ismerkedési célzatú a kérdés!)

Figyelt kérdés

-35 év körüli

-értelmiségi gondolkodású

-mérsékelt, konzervatív világszemléletű

-humán érdeklődésű (természettudományok, csillagászat, történelem, művészetek, antropológia, vallástudomány)

-egészségtudatos, szenvedélymentes

-természetkedvelő

-szeret gondolkozni, beszélgetni, megvitatni, értelmezni

-szeret sportolni

-nem járatos műszaki területen

-nem bulizós, nem laza, nem jópofa társasági ember, de van humora

-alapból barátságos, nem gyanakvó, jóhiszemű, de nem naiv

-nagyon szigorú erkölcsi, morális értékrend mentén gondolkozik, régimódi elvek mentén, fontos neki a tiszta lelkiismeret, a becsület, a szeretet, a felelősségteljes gondolkodás

-erős egyéniség

-nehezen kér bocsánatot, de közvetve elismeri, ha téved

-nem bánt meg szándékosan senkit, de olykor figyelmetlen, és érzéketlenül, túl erősen fogalmazza meg a gondolatait

-fárasztó szóviccek, helyzetkomikumok jellemzik a humorát, obszcén poénokra nem vevő

-otthonülő, de nem kocka, kirándulásokra, csendes kultúrprogramokra kapható

-nincs nagy baráti köre, leginkább a párkapcsolatára fókuszálna

-abszolút monogám, romantikus, hűséges egyéniség, házasságpárti, aki egy életre választ párt, ha rajta múlik

-a modern technikát csak mértékkel engedi be az életébe, inkább tartozik ilyen szempontból az analóg, mint digitális generációhoz

-igényli a csendet, az egyedül tölthető időt is, szeret családi/történelmi témájú regényeket olvasni és sorozatokat nézni

-külsőre nézve a hétköznapokban inkább klasszikus, öltönyös, inges-zakós típus, 21 századi szemmel nézve kissé karót nyelt.

-értelmiséi foglalkozású, de nem karrierközpontú, érdekérvényesítő, inkább szemlélődő, elméleti egyéniség

-egyrészt makacs, elveihez ragaszkodó, hajthatatlan ember, másrészt viszont toleráns mások másfajta szemléletével szemben is, érdeklődő, de nem "térít", de nem is "téríthető", alapelve az "élni és élni hagyni".

-spirituális szemléletű, a fogyasztói társadalom értékrendje idegen tőle

-rend- és tisztaságszerető, felelősségteljes, de lustaságra is

hajlamos

-igényes önmagára, de nem metroszexuális vagy márkafüggő

-külsőre, karakterre rá hasonlít:

https://www.youtube.com/watch?v=DBK6LfGR4a8

2021. máj. 4. 22:54
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ki az a FAM, de amúgy sem értem, hogy jön ez ide. Aki kulturálatlanuk, trágárul, tahón fogalmaz, az magáról állít ki szegénységi bizonyítványt.
2021. máj. 5. 13:42
 22/47 anonim ***** válasza:
100%
Úgy jön ide, hogy két párját ritkítóan olvasott, művelt, magaskultúrában otthonosan mozgó, jó meglátásokkal és választékos szókinccsel rendelkező, intelligens emberről beszélünk, sőt, még istenhívőnek is vallják magukat, mégis megengedik maguknak, hogy időnként (amikor jólesik nekik, s amikor a helyzet megengedi) úgy káromkodjanak, mint egy kocsis. Az "állít ki magáról szegénységi bizonyítványt", aki szerint a kettő kizárja egymást. Felszínességre utal.
2021. máj. 5. 13:56
 23/47 A kérdező kommentje:
Ebben egyáltalán nem értek veled egyet. A mondandó árnyalására rengeteg nyelvi és nonverbális eszköz rendelkezésre áll a trágárságon vagy a káromkodáson kívül is. Az ember saját maga dönti el, melyik eszközökkel él, és ez árulkodik a világlátásáról is. Egy valóban művelt, intelligens ember nem trágárkodik, mert tudja, hogy azzal lejáratná magát. Mellesleg nincs is annál megsemmisítőbb, amikor valaki választékosan képes elküldeni a másik embert a francba, és a másik nincs azon a szinten, hogy meglenne az eszköztára a visszavágáshoz.
2021. máj. 5. 14:02
 24/47 A kérdező kommentje:
Egyébként én Puzsérról egyáltalán nem vagyok nagy véleménnyel, ahogy Csernusról, és a hasonló durva "megmondóemberekről" sem. Lehet ezt másképpen, emberibben is.
2021. máj. 5. 14:04
 25/47 anonim ***** válasza:
100%
Én meg úgy gondolom, hogy vannak olyan esetek, amikor egy "jóérzéssel" megválasztott trágár szónak hangulatfestő ereje van. Na én ezt az erkölcsszőszködést nem bírom, hogy "ha már egy trágár szót kimondtál, akkor értéktelem vagy, én meg a mindentudás ura".
2021. máj. 5. 14:06
 26/47 A kérdező kommentje:

Nem mondtam, hogy bárki értéktelen lenne. Azt mondtam, hogy lejáratja magát.

Nézd, ez kicsit olyan, amit Te mondasz, mint ahogy filmekben hangulatfestő eszközként használták nagyon sokáig a dohányzást. Most már szerencsére rájöttek, hogy egy helytelen, rossz eszköz volt, és eltűnt a filmekből, és érdekes módon, így is működik a dolog. A hangulatfestő trágárság ugyanez a kategória.

2021. máj. 5. 14:10
 27/47 anonim ***** válasza:
100%
Én a cigi filmekből eltüntetését is túlzásnak tartom. Egészségtelennek az, de ha tetszik, ha nem, az életnek még mindig része, és jobban esetben a filmek a való életet mutatják be, nem egy cukormázacskás "lehetne ilyen is" verzióját.
2021. máj. 5. 14:12
 28/47 A kérdező kommentje:

Nem mindenki életének a része, ahogy a trágárság sem.

A cukormáz felelősségéről pedig annyit, hogy a médiának a mai világban hatalmas társadalomformáló ereje van. Ami most a tévében látható, a tinik, azaz a következő fiatal generáció nagy százaléka azt az életet látja majd követendő ideálnak. De még a felnőtt emberekre is hatással van.

Ezért, ha "cukormázas" világot mutat be a fiktív televíziózás, akkor az pozitívan fog hatni a való életre is.

Nem minthogyha összességében ez történne, mert összességében jelenleg a média által sugallt torz eszmények sokszor inkább rombolnak, mint építenek.

2021. máj. 5. 14:18
 29/47 anonim ***** válasza:
100%
De az akkor nem művészet, nem film, hanem propaganda. Talán gyerekeknek, tiniknek szóló műsornál oké. De felnőtteknek szóló filmektől azt várni, hogy elsősorban ne művészet legyen, ne a való életet mutassa be, hanem azt, hogy ilyen-olyan megmondók szerint hogyan éljen a társadalom... és nyilván csak a jó szereplőkkel, mert ugye azt a szerint a hozzáállás szerint a rosszat nem lehet a saját maga valójában bemutatni. Akkor kb maradnának a filmek a Hallmark romantikus nyálak és a vallásos "a hit és a szeretet mindent megold" szinten, mert pl. drogfüggőket ne mutassunk a vásznon, gyilkosságot ne mutassunk a vásznon, cigarettát ne mutassunk a vásznon, mindenki beszéljen úgy, mint egy 19. századi lovagregényben, verést-ütést ne mutassunk a vásznon...
2021. máj. 5. 14:21
 30/47 anonim ***** válasza:
100%
A 22. komment volt az utolsó, amit én írtam, 25-től már egy másik válaszolót olvashatsz, kérdező, de ő az én álláspontomat is tökéletesen képviseli.
2021. máj. 5. 14:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!