Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A jehova tanúi tényleg benyeli...

A jehova tanúi tényleg benyelik az embert?

Figyelt kérdés
Egyik barátnőm csatlakozott hozzájuk, minden kontaktot megszakított velem és a többi barátjával. Nincs semmi esély visszaszerezni? ez a jehivákra jellemző vagy az ő "jelleme"?

2021. márc. 24. 16:02
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
67%

Vidiripi

Na így már más a helyzet! "tanúkkal kapcsolatos kérdést"

- Legyél pontos, a tanúk hivatkoznak arra hogy ők oktatásban részesülnek. Na nem mintha a többi egyházban nem lennének igehirdetések! De a tanúk ezt külön kiemelik. Szóval elvárom minden Jehova tanújától ha már úgy kihangsúlyozzák időnként az oktatásukat! Hogy akkor legyenek pontosak a kijelentéseik.

Egyébként vannak olyan kérdések főleg az elmúlt 1 évben amihez egyetlen szót nem írtam.

- Nagyrészt nem is tudnak hová tenni a tanúk mert nem állok neki szidalmazni őket de kritizálom az Őrtorony szervezetet és annak tanításait.

Soha nem voltam Jehova tanúja de az tény hogy sokáig jártam közéjük és az sem kizárt hogy meg is keresztelkedtem volna. Viszont másképp alakultak a dolgok! Hála Istennek!

És igen van bőséges személyes tapasztalatom.

Sőt a mai napig kapcsolatban állok a tanúkkal pontosabban egy Jehova tanúja házaspárral! A legidősebb gyerekük már akkor is csak azért ment közösségbe mert muszáj volt! De a többi gyermek is erre az útra lépett nagyon úgy tűnik. Szegény édesapa mindent bevetett. Már arra a szintre is eljutott hogy akkor ilyen olyan telefont kap a gyerek csak jöjjön el. Egy rövid ideig működött is de ennek is vége lett. Aszem már elfogadta a gyerekei döntését!

De erre konkrétan nem kérdeztem rá!

2021. márc. 28. 09:42
 52/54 anonim ***** válasza:
0%

51

Szőrszálhasogatásból és a hülyeség tettetéséből csillagos első díj!

Amúgy nem vagyok megkeresztelkeeve tehát tőlem ne várj el semmit.

2021. márc. 28. 09:45
 53/54 anonim ***** válasza:
74%

Vidiripi

Ja hogy nem vagy Jehova tanúja így világos hogy nem érted a dolgot.

Egyébként hülyeségből az Őrtorony szervezet vezet torony magasan vezet! Talán szőrszálhasogatás az lehet de nem hülyeség!

- De mit mondanak Jehova tanúi? (te nem vagy nem rád vonatkozik)

Az "igazságban vannak" meg hogy a "pontos ismeret szerint"!

Folytassam vagy tudod hogy ebből mi következik?

- Te azt írod hogy döntést hozott és hogy Istent meg a szellemi testvéreit választotta! És mi a helyzet veled?

Te szimpatizálsz a tanúkkal de még sem jutottál arra a szintre hogy akkor közéjük állj! Érdekes. Nem tudsz döntést hozni?

De egyébként köszönöm hogy írtál mert a kétkedők miatt, mint amilyen te is vagy érdemes időt szánni arra hogy írjak a kérdésekhez!

Tudod annak ellenére hogy hülyének néznek és nem csak a volt barátok hanem még apám is attól megkeresztelkedtem. És ehhez nem kellett kizárnom az életemből sem a barátaimat sem az apámat vagy bármelyik rokonomat!

Egy olyan vallás ahol csak úgy lehet garantálni a tagok bentmaradását hogy megszakítanak kapcsolatokat az elég gyenge!

Ismétlem, a világi barátok szakították meg velem a kapcsolatot! Nem probléma hiszen vannak testvéreim.

Az egyik ilyen világi barátom pedig nagyon meg akart arról győzni hogy mekkora hülyeség és hazugság a kereszténység! Én csak válaszolgattam a felvetéseire aztán eljutott oda hogy ő tiltott le engem!

2021. márc. 28. 13:04
 54/54 effre ***** válasza:
51%

52

Hidd el ,megnyugodhadsz.

Nem gondolom, hogy az eddigi kommentjeid alapján bárki is komolyan vehető hozzászólást várna el tőled.

2021. márc. 28. 22:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!