A jehova tanúi tényleg benyelik az embert?
Egy sima átlag gyülekezet is elromolhat nagyon rossz irányba úgy, hogy menet közben észre sem veszed. Én karizmatikus gyülekezetbe jártam református gyökerekkel, de abszolút elhatárolták magukat a Hit-gyülitől. Ennek ellenére utólag olyan veszélyes közegnek látom, hogy csak remélni tudom, hogy a gyerekem soha nem kerül hasonló gyülekezet karmai közé, pedig érdekli a hit, Jézus, mert egy haláleset kapcsán csak úgy tudtam megnyugtatni, hogy beszéltem neki a feltámadásról. Elmondtam neki, hogy én nem tudok már ebben hinni, de van aki szerint ez igaz.
Én azért nem szeretném, ha bekerülne egy ilyen gyülekezetbe, mert annyira belterjes volt, hogy lehetetlenné vált a családalapítás. Két verzió volt: vagy a gyülekezeten belülről választ párt az ember vagy sehonnan. Szerelem nélküli házasságok születtek ebből vagy a magány. Mesterien ültették el a gondolatokat az ember fejébe, hogy észre se vegye, hogy manipulálva van. Leépültek az egyéb kapcsolatok barátokkal, rokonokkal, mert a sok gyülekezeti elfoglaltság miatt már nem maradt rá idő. Ha a szolgálatból kimaradtál, már imaharcot vívtak érted, amitől úgy érezted, nagy veszélyben vagy, így hát rohantál vissza heti 7-ből 6-szor a templomba. Voltak a hívők, meg a nem hívők, mint az anyád meg a nagymamád, akik ugyan gyerekkorodban ott virrasztottak az ágyad mellett, amikor lázas voltál, na de mióta hívő vagy, ők csak másodrendű hitetlen emberek, akiknek a lelki üdvéért ugyan minden nap elmondasz egy imát, de tudat alatt elhatárolódsz tőlük, csak mert nem hisznek abban, amiben te. Hogy ez miért akkora baj, azt elmagyarázod magadnak, de ez leginkább csak önámítás, a legtöbb hívőt azért zavarják a nem hívők, mert ingatag talajon áll a hitük és elbizonytalanodnak a kis mennyországukban, ha valaki nem szajkózza velük ugyanazt. Ezért aztán önszántukból építik le ezeket a kapcsolatokat és veszik körbe magukat olyanokkal, akik nem bizonytalanítják el a hitüket, hanem ugyanabban hisznek, és ettől valóságosnak tűnik a teremtett kis világuk. Elhitetik a gyülekezetben, hogy a krisztusi feltétel nélküli szeretetet csak a testvéreidhez kötődve élheted meg, miközben észre sem veszed, hogy a szeretetük csupa feltételhez van kötve. A gyülekezet szabályai szerint kell élned, nem gondolkozhatsz semmiben se másként, ha netán elvesztenéd a hitedet, elmennél a gyülekezetből, máshonnan választanál társat, stb...azonnal kitaszítanának maguk közül. Te lennél az elveszett bárány, a fekete folt az égszínkék egükön, akiért a vasárnapi úrvacsora után hangos imákat mondanak mélységes aggodalommal, később megvetéssel. Ez lenne a feltétel nélküli szeretet? Mire az ember rájön, hogy akiket alsóbbrendű kapcsolatnak hitt és elhanyagolt, a saját szülei, nagyszülei, ők szerették utoljára feltétel nélkül, addigra már lehet, hogy ezek az emberek közül nem is él mindenki. Ha egyáltalán felébred az agymosásból. Mert amíg benne van, nagyon nehéz tisztán látni.
Köszönöm a válaszokat.
Egyébként nem tudom mi van velem, de valahogy én mindig ilyen barátokat "valasztok ki", akik valamilyen szektaban vannak...
2 Volt evfolyamtarsam is egy ilyenből van, az egyik leépítette velem a kapcsolatot, a másikkal beszélünk.
Hát nem tudom, ez borzasztóan hangzik. :(
Kedves kérdező, hidd el nem veled van baj.
Alapjában véve nem gondolom, hogy rossz vagy buta emberekről lenne szó.
Egyet kell megérteni :Vagy eleve beleszületettek, vagy pedig egy ok folytán (párkapcsoltat-szerelem, vagy egy nehéz életkrízis folytán ) kerülnek ide emberek.
Sokszor próbálunk itt a gyakorin is rámutatni, miért ne tegyék ezt sem önmagukkal, sem a szeretteikkel.
A szekták fondorlatos alapítói, az emberi érzésekkel visszaélő ,önző és nagyon alantas módon működő pénzprofit szervezetek.
Tehát Isten , a Biblia és a vallás számukra egy manipulatív termékeszköz, amit szó szoros értelemben szinte "eladnak" annak aki "vevő" rá. A vallásszabadság jogán és köntöse alatt megbújva visszaélnek azokkal, akiknek tényleg felkarolásra lenne szükségük.
Persze ez nemcsak a kereszténységben létezik, hanem bármely más vallásban is .
2018-ban történt egy nagyon szomorú, zűrös eset ami a nyilvánosságot nagyon megrázta- egy 6 éves gyermek műtétjénél adódtak gondok.A vének ott ugráltak a szülőknek ,hogy ígymegúgy lelkiismeret meg stb,győzködés-vita ,hiába könyörgött nekik az orvos ,megtagadták a vérátömlesztést és a kisfiú meghalt.
Úgy tudom , amikor a véneknek utólag nekiesett a család ,azt mondták nekik vállvonogatva,hát ők akarták így, az ő döntésük volt.
Annyi hír volt még ,hogy az anyuka rossz idegállapotban kórházba került.
egy videót találtam még ezzel kapcsolatban
Szerintetek minek nevezhető az a tényt,amikor büntetlenül megússza valaki a szekta agyament tanításának következményeit?
Vallásnak?Megüdvözülésnek?
Vidiripi
Kedves válaszolók!
Jehova tanúi és a vérátömlesztés!
- Igaz hogy Jehova tanúinál vallási alapokra helyezik annak kérdését hogy elfogadhatnak-e vértranszfúziót vagy sem!
Az Őrtorony szervezet álláspontja szerint nem fogadhatnak el!
- De itt Magyarországon megbeszélheti az orvossal azt hogy nem fog kapni pl. egy műtét során vért az adott illető. Viszont ha az orvos úgy dönt hogy a megbeszélés ellenére még is ad vért akkor teljesen mindegy hogy hová megy Jehova tanúja, mert az orvost nem fogják ez miatt felelősségre vonni. Ugyan is a MAGYAR TÖRVÉNYEK az orvost védik és döntési joga van. Tehát ha úgy dönt hogy vért ad a páciensnek akkor vért ad neki és ennyi!
- Hogy az orvos esetlegesen ilyen döntését ki hogyan fogadja el az egy másik kérdés. De ismétlem a törvény a doki mellett van!
Kérdező!
Esély mindig van hogy a barátnőd meggondolja magát, de az is igaz hogy ez nagyon csekély!
De ha beszélsz vele akkor mond neki azt hogy nem érted hogy miért zárkózott el tőled. Mivel úgy tudod hogy Jézus senkit nem zárt ki az életéből!
És ő meg pont azzal kezdte hogy kizárt téged az életéből. Ez egyáltalán nem hiteles! Jézus senkit de senkit nem zárt ki! Ezt hangsúlyozd ki neki! És tedd hozzá hogy ennyit még te is tudsz pedig nem vagy vallásos. (gondolom hogy nem vagy vallásos, ha az vagy akkor értelemszerűen az utolsó mondat az felejtős)
Sajnos semmilyen levélre, megkeresesre nem reagál már.
Szerintem megmagyarazna, hogy az ördög irányít.
Még "tiszta" óráiban arról beszélt, hogy jön majd egy nagy háború, de nekem elég katyvasz volt. Ott fejtette ki nekem, hogy engem az ördög irányít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!