A jehova tanúi tényleg benyelik az embert?
Vidiripi
Feltételezem tudod hogy hol lakik valahogy csak sikerülhetne személyesen találkoznod vele. Már persze ha akarsz!
Amennyiben igen, úgy ne add fel ilyen könnyen. Persze te döntesz!
Igen a háború, amit armageddonként szoktak emlegetni!
Hivatkozz Jézusra! Jézussal nem ellenkezhet! Jézus pedig azt mondta hogy "Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek."
A helyzet az hogy ahhoz hogy tudj neki mit mondani ahhoz kell némi ismeret! Jézusról és a Bibliáról. Persze nincs tuti recept olyat ne is keress! De talán arra elég néhány dolog felvetése hogy elgondolkozzon!
Viszont ismétlem, csekély az esély! De akár hogy is legalább megpróbálod ez jó dolog! És én azt mondom egy barátnak meg is kell próbálnia!
Vidiripi
"Ő választott Isten és az emberek között. Ennyi."
Valóban választott Isten és emberek között? De mi alapján? Hiszen a szóban forgó személy még nem Jehova tanúja!
És mivel nem az így egyenlőre csak érdeklődő hiszen nem fejezte ki semmivel a választását!
És a választását azzal fejezi ki az ember hogy megkeresztelkedik! De a keresztelkedés sem megy olyan simán.
- Aki a tanúk közé akar tartozni annak tanulmányoznia kell. Minimum egy könyvet amely nem a Biblia hanem egy az Őrtorony szervezet által kiadott könyv! A könyv tanulmányozásának végeztével kérheti a keresztelkedést de a helyi vének hozzák meg a döntést hogy megkeresztelkedhet-e vagy kezdjen egy másik könyvet is tanulmányozni!
"Úgy értettem hogy a világi dolgok helyett a szellemi dolgokat választotta. A szellemi testvéreit a világi barátai helyett."
Nem! Egyenlőre nem választott még, csak hozott egy döntést! És ezt a döntést azért hozta meg mert ezt tanácsolták neki. Nem ő maga jutott erre a következtetésre, hogy neki meg kell szakítania minden kapcsolatit.
Érdekes módon az ember valahogy úgy szokott viselkedni hogy azokat a dolgokat amik neki örömet okoznak vagy fontosnak tart azt igyekszik megosztani a családjával és barátaival azért hogy ők is részesülhessenek belőle.
Vajon miért nem osztotta meg, miért szakította meg inkább a kapcsolatot! Azért mert ezt mondták neki! Ő meg úgy döntött hogy azt csinálja amit mondanak neki!
Vidiripi
És BARÁTAI! És ebben a kérdésben pont egy barátról van szó egészen véletlenül. De ez biztosan nem tűnt fel neked. De most már tudod.
És azt is tudod hogy megszakította ezzel a baráttal a kapcsolatot!
Ki a tököm akarta megszakítani vele a kapcsolatot?
Neked elment az eszed! Van még "szektas" barátom, nem cseszegtetem érte, mert elfogadtam a dolgot, de uram bocsáss, megosztom a gondolataimat vele!! Mert én őszinte kapcsolatokat tamogatok csak!
Elfogadom a hitét, ha így akarja, de kizárt az életéből! Sosem mondtam neki, hogy ne csinálja, maximum elmondtam a véleményem de soha, semmilyen negatív dolgot nem ereztettem vele.
Nyilván ha magát bántja, nekem sem jó, mert szívesen látom rajta, hogy rosszul érzi magát.
A másik barátnőm, aki csakugyan egy szekta tagja, más beállítottságú, O nem hagyta magát elvágni, mégis keményen involvalodva van, tudja mi a véleményem, de jóban vagyunk. Annyira bírom, amikor ilyen elmebetegek okoskodnak arról, hogy én mit fogadok el és mit nem.
Ez egy egyoldalú megszakított kapcsolat, hozzám vosszajohetne, én ugyanúgy támaszt nyujtanek neki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!