A jehova tanúi tényleg benyelik az embert?
39
Ő akarta megszakítani a kapcsolatot, mert nem osztod a hitét.
Felbosszantottalak? Egyem meg a kis 14 évest 😂😂 Na ne bosszankodj, báránykám. Nincs értelme. Mindenki intézi az életét és azzal barátkozik akivel akar. Én semmivel nem akarlak bosszantani, nehogy nekem ágy érzést kapj itt
41, az, hogy nálad valaki kuka, ha veled nem ért egyet, azzal magadat minosited. Lehet nálad ritka vagy talán még soha a büdös életben nem talalkoztal azzal az érzéssel, hogy valaki FONTOS. És igen: megosztottam vele, hogy nem értek egyet a nezeteivel, és? És akkor mi van? Velem sem kell egyet érteni, nem is várom el.
Akkor 14 evesezzel majd (egyébként ha 14 éves is lennék ez alapján értelmesebb lennék nálad, ami nem kicsit gáz), ha majd osszeesel az utcán (ne adj isten) és én leszek az, aki a tubust lenyomja a gegedig.
0 empátia szorult beléd, itt az interneten nagyon kemény legenynek hiszed magad, de ha szembesitenenek azzal, amit kepviselsz, akkor füled-farkad behuznad.
Pontosan az egyoldalúan megszakított kapcsolatok az egyik olyan megkövetelt mérgező viselkedés, amivel tönkretesznek családokat és barátságokat.
Az ilyen "szabályoknak" semmi köze a valláshoz, de annál inkább a szektavezetők fejéből kipattantó kitalációkhoz.
Aztán meg jön az ilyen szöveg :
Minden tanúnak kötelessége megosztani a " JÓ HÍRT " -de hát mi lenne a nagyon jó hír ?
Az,ha valaki nem ért egyet gondolkodás nélkül lelkendezve és bólogatva a "tanítással" akkor jön büntetésként a kapcsolatmegszakítás?
Ez viszont lelki zsarolás, tukmálás, nem pedig jó hír.
Mint egy rossz házasságban : "ha nem az van amit én akarok, akkor nem beszélek veled ...addig amig meg nem törsz és vedd tudomásul, ha velem akarsz lenni márcsakazért is az lesz amit én akarok"
Vidiripi
- Dehogy akarta! Megmondták neki hogy mit csináljon ő meg azt csinálta. Nem saját maga jutott erre az elhatározásra!
42
Mit képviselek? Mit nem csinálok jól? A mondás is azt tartja hogy a korát ne keverjük a finom liszttel. Jézus is arra tanított hogy maradjunk távol mindazoktól akik a világi életmódot választják. A barátod nem szeretné többet a barátságod és kész. Kapsz másikat. Ő is.
43
Mi a jó hír? Az örök élet híre, hogy Jézus Krisztus áldozatával megváltotta a világot és örök életet biztosít majd minden embernek.
De mindenki azt hisz amit akar, mi ezzel a baj? Nem érint téged a dolog, hagyd nyugodtan hogy mindenki higgyen amit akar.
45
Persze,te nyilván jobban tudod. Felfigyeltem arra hogy az összes kérdéshez megjössz és megmondod a tutit. Gratula.
Nem is tudom miért is nem vagy te az országos tisztifőorvos, mert mindenkinek a veséjébe látsz
Vidiripi
Az országos tisztifőorvos nem vizsgál veséket! De köszi a hasonlatot de valami jobbat kellett volna kitalálnod!
De elmondom neked hogy én tartottam a kapcsolatot a világi barátaimmal. És mi történt? Már azon kívül hogy nem értettek velem egyet! Hát kezdtek elmaradozni. Sőt az egyikük le is tiltott hogy még csak ne is írjak neki!
Egyébként meg igen csak rossz megfigyelő vagy. Mert nem "jövök meg" az összes kérdéshez!
48
Hát pedig nem nagyon találsz olyan tanúkkal kapcsolatos kérdést, ahol nem osztanád a bölcsességet...
49
Nagyon helyes , hogy Vidiripi itt van, remélem marad is még sokáig minden tanúkkal kapcsolatos kérdésben .
Volt elég intelligenciája megérteni mit takar egy szektatagság,és nem kis dolog,hogy faképnél hagyta őket.
Amire azt írtad,hogy "ossza a bölcsességeit" ,az pedig alátámasztja , hogy nem észosztást csinál, hanem saját bőrén tanult tapasztalatot oszt meg.
Hozzászólásaival ráigazol a saját tapasztalataimra .
Nálam Welcome.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!