A szülők részéről miért tabu a párkapcsolati segítés?
Régi korokban kifejezetten jellemző volt az érdekházasság. Sokszor a pároknak beleszólásuk sem volt a házasságba, főleg nemesi családoknál.
Jött a modern korszak, ahol az emberek már maguk választhatták meg a párukat és egyre jobban tabuvá vált a szülők részéről a segítés.
Ezzel nem is lenne baj, de a tendenciák egyre inkább afelé mutatnak, hogy a fiatalok egyszerűen nem tudnak párt találni maguknak, mert vagy nem is akarnak vagy nem tudják hogyan kell udvarolni.
A kérdésem, hogy miért nem vetkőzzük le ezt a hülye tabu dolgot és segítünk a gyermekeinknek megfelelő párt találni? Nem azt mondom, hogy erőltessük rájuk, de legyünk nyíltabbak és beszéljünk róla, tereljük össze őket, hátha egymásba szeretnek... Mindenkinek jobb lenne.
Akkor te hogy képzelsz el egy ilyen szituációt? Mondjuk vagyok a huszonéves fiad, és tudod hogy tetszik nekem egy lány. Mit teszel?
Attól függ, hogy ismerem-e a lányt. Ha ismerem, akkor valami módon megpróbálom elhinteni neki, hogy a fiamnak tetszik. Például beszélek a szüleivel, hogy milyen jó fiam van (ekézném, persze visszafogottan, nem nyomulós módon), milyen jó az ő lányuk, nem lenne-e kedvük esetleg egy közös kirándulásra vagy bármi.
Aztán ott van még az is, hogy ha van kedve róla beszélni, akkor átbeszélném vele, hogy mi okoz neki nehézséget és hogy hogyan lehetne ezt megoldani, nem pedig elhajtanám azzal, hogy neki kell lépnie, csináljon amit akar, ahogyan a legtöbb szülő ezt teszi a mai világban a tabu miatt.
Uhh, szerintem nagyon ijesztő amit írsz. :D
Igazából én nő vagyok, ha egy anyukám korú nő megpróbálná elhinteni hogy tetszem a fiának, menekülőre fognám - volt már ilyen, nagyon ijesztő s bizarr. :D
8
Nem csodálkozok, hogy ilyen sok az életképtelen fiatal, ha már egyedül csajozni/pasizni sem tudnak, csak a szülők segítségével.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!