A nagyobb gyerekes anyukák miért hivatkoznak a terhességre ha a túlsúlyukról van szó? Miért nem vallják be, hogy lusták és szeretnek zabálni?
7-es vagyok. Amikor nem képes az ember a talpára állni és erősnek lenni, túl nehéz a feladat, akkor fáj, gyengének érzik magukat. Ilyen tudattal nehéz élniük, ekkor a felelősséget áthárítják, egy olyan valóságba rakják magukat, ahol nincs hatalmuk abban a dologban, amiben bénáznak.
Védekező mechanizmus, aminek nincsenek tudatában, és elhiszik a hazugságaikat. Amikor külsőként te pedig ezt látod, nevetsz rajta, hogy miért csinálja ezt, ő óriási sértésnek veszi hogy te vádolod őt, és nem veszed komolyan.
És az nem hazugság, hogy vadidegen emberek egészsége érdekel, ezért teszitek szóvá a túlsúlyukat? Őszintén...
Az igazság prózaibb, zavarja a szépérzéketeket,ha valaki hájas. Fel lehet vállalni ezt is, mert nagyon nevetséges azzal takarózni, hogy jaj az idős kori magas vérnyomása érdekel egy idegennek, mert mindenki telibeszarja a másikat ilyen szempontból. A cigizőkre se azért szólnak, mert tüdőrákjuk lesz, hanem mert büdös a cigi.
Számomra nem világos, hogy milyen párbeszédet képzel el a kérdező?
"- Te miért vagy ilyen dagadt?
- Mert lusta vagyok és zabálok.
- Ja, jó."
A kérdező soha nem hozza szóba senkinek a súlyát. Napi szinten hallom a játszótéren erről beszélő és állandóan panaszkodó, nyávogó anyukákat. Nekem is van gyerekem meg hozzá hormonális problémám is, szóval nyávoghatnék nyugodtan. De nem teszem és nem érzem szükségét annak, hogy látásból ismert embereket traktáljak a súlyommal meg a hazugságaimmal. De ha már meg kell hallgatnom (igyekszem minél előbb elslisszolni), hadd kérdezzem meg: ennyire hülyének néznek?
Engem pl. nem izgat a magas vérnyomásuk, maguknak alakítják ki ezeket a helyzeteket. Engem az zavar, hogy totál hülyének néz, a szemembe hazudik és elvárja, hogy bólogassak és asszisztáljak ehhez, mintha tényleg ostoba lennék.
Nagyon ügyes vagy, nem minden kétgyerekes anyuka egyforma. Az, hogy te megoldod, az egy dolog. Mindenkinek más a családi háttere, mása mentális egészsége, és másokat megszégyeníteni olyasmiért, ami neked könnyűszerrel megy, az nem túl intelligens dolog.
Még ha hazudnak is teszem azt, szerintem a te életed SEMMIBEN nem érinti, hogy becsapja egy ember saját magát :D Nem kötelező részt venni ezekben a beszélgetésekben neked se.
Számomra felfoghatatlan, hogy egy ilyenen miért kell vergődni, hogy ki miért kövér meg ki milyen indokot hoz fel arra, hogy gyerek mellett nem edzi halálra magát vagy tart diétát. Hadd döntse már el minden ember, hogy mit akar csinálni magával és ne kapjon már ezért sz-rt a nyakába az ilyen turbómamáktól, akik attól érzik magukat felsőbbrendűnek, mert nem vesznek croissant a pékségben, mintha bmeg ezen múlna az, hogy ki mennyire hízik meg. Készvagyok b-szod.
És ha lusta, akkor is mi van? Nem mindenkinek álma megfelelni a szépségideálnak meg nem mindenkinek álma karcsúnak lenni, ez miért baj? Ez miért zavar téged? Mások önbecsapása miért hergel téged annyira, nem vagy köteles végighallgatni ezeket.
Honnan tudod amúgy meg, hogy hazudik? Idiótaság azt hinni, hogy ha neked könnyű, akkor másoknak is az. Le lehet ülni, körbenyalták itt az egódat a kövér nőket utáló emberek, de szerintem az se egészséges, hogy te meg attól érzed magad felsőbbrendűnek, hogy a szerencsétlen, kétségbeesett kövér anyukákat szekálod.
Segítek akkor. Gyereket normális ember tervezés után vállal. Akinek "nem olyan" a családi háttere, várjon egy kicsit, kompenzálja ezt a hiányt és vállaljon utána. Ez a gyerek érdeke is. (Ööö, mit is tudsz a családi hátteremről?)
Ugyanez igaz a mentális egészségre is. Aki mentálisan gyenge, ne vegye a kezébe egy kis élet alakítását, mert csak a saját diszfunkciójának mintáját adja tovább.
Senkit nem szégyenítettem meg. Ha már nagyon unom a hájhisztit, egyszerűen arrébb megyek, de én nem adom a lovat senki alá. Az én szemembe hazudnak, szóval ez kb. az én megalázásom akarna lenni.
Javaslom mielőtt írsz, sajátítsd el a szövegértés rendkívül hasznos, egyébiránt már felső tagozatban is elvárt képességét. Az érvelésnek is jót tesz.
És ha lusta, akkor is mi van? - Semmi, ugyanis nem érdekel. Nem nekem kell a testében élni és nem én vagyok a férje, akinek nyilván nagyon tetszik a bomba test :) De akkor nem kell össze-vissza hazudozni. Van ezer más dolog a világban, lehet róla beszélni, állok elébe. Csak amikor mondjuk szóba hozom Mianmart, az amerikai választásokat vagy akármilyen - szerintem - értelmesebb topicot, jön a nagy büdös semmi. De ez egy másik kérdés.
Honnan tudod amúgy meg, hogy hazudik? - Onnan, hogy 15 éve van inzulinrezisztenciám, pajzsmirigy-problémám és volt hipofízis mikroadenómám is. És ha ez nem lenne elég, belgyógyász a férjem, szóval egy picit beleástam, beleástuk magunkat az anyagcsere és a hormonrendszer kérdéskörébe. Várom világmegváltó megállapításaidat ezügyben, remélem valami olyasmit is ki tudsz pattintani az asztalra ezügyben, ami a Lancetbe is bekerül :D
Nem szekálom őket, csak elviselem, meg néha odabillenek a férjükhöz, hogy legyen összehasonlítási alapjuk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!