Akit gyerekkorában terrorban nevelnek, az felnőttként, ha hatalmat kap a kezébe, nagyobb eséllyel fog visszaélni vele, mint akinek normális gyerekkora volt?
Itt a videó, amiben Orbán maga mesél erről:
De nem erről szól a kérdésem, ezt csak egy példának írtam. Úgyhogy jó lenne, ha nem kezdenénk ezt taglalni, hanem a kérdés témájánál maradnánk.
Szerintem ez 2 út felé vezethet.
Az illető vagy tanul a saját kárán, és nem akarja azt adni másnak, amit ő kapott, mert tudja, hogy az rossz, tapasztalta.
Vagy nem tanul, illetve úgy is fogalmazhatunk, hogy a rosszat tanulja el.
A kettő között hogy mi dönt, hogy ki melyik útra kerül, nem tudom. Talán az, hogy a gyerekkori példán kívül van-e a személy előtt más példa, aki a hatalmat "megfelelően", és a helyén kezeli. (Már ha lehet a hatalmat megfelelően, és a helyén kezelni.) Ha nincs más ilyen példa, akkor a hatalom gyakorlásának csak 1 útját ismeri az illető, és arra fog menni. De ezen kívül szerintem ezt sok minden befolyásolhatja még.
Például az érdek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!