Miért van ennyi depressziós fiatal?
20
Ebben is lehet valami, de nem feltétlen mindenkire igaz.
Én például egész nap netezek, de minimum 95%-ban tematikus tartalmakat fogyasztok. Háziállatok, egészség, fotográfia és bizonyos műszaki témák zömében. A Facemen sok embert kikövettem, a falamon szinte csak tematikus tartalmak jelennek meg. Fent vagyok az Instán is, de ott is a hangulatos fotók, esetleg különlegesebb vagy "művészisbben" lefotózott ételek érdekelnek.
A Tecsőn is vagy zene megy a háttérben vagy szintén tematikus videók.
Általában szidják a netet, sokszor azt érzem, hogy csak én tartom az internetet jó dolognak. Viszont nem tudom, hol lennék nélküle... Könyvtárakba járnék, de ott közel se ezt a mennyiségű infót kapnám meg az érdeklődési köreimmel kapcsolatban, szerintem unatkoznék vagy rossz irányba alakulna a dolog, mint anno is.
Amúgy szerintem régen is érte ennyi infó az embereket (Gipsz Jakab mit csinál stb), csak más platformról.
Most? Hát szerinted mitől lett hirtelen ennyi lelkibeteg?
Szép kilátások vannak ha így halad a világ! Csak tenni kellene valamit inkább, mert depressziósan otthon ülve még semmi sem változik.
18 éves lányként írom:
Az iskola egy hatalmas nagy teher, főleg, ha perfekcionista vagy, de az már csak a saját magam problémája.
A magány is egy olyan dolog, ami minden fiatal, sőt minden ember életében előfordul. Van, hogy hiába van ott melletted a legjobb barátnőd, amikor csak a saját magad elfogadására lenne szükséged.
Nem is gondolnátok, néhányan milyen családi/anyagi körülmények között nőttek fel. A szülők tesznek rá, hogy mi van a gyerekkel, sokan pedig túl szigorúan nevelik őket. Magyarországon pedig kifejezetten elterjedtek az alkoholista szülők. Nem hiszem, hogy részleteznem kell, hogy ez mivel jár. A lényeg, hogy ebből kifolyólag önbizalomhiányosak lesznek, az pedig depresszióhoz vezet.
Összefoglalva: érzelmileg túl vannak terhelve, és egy idő után kimerülnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!