Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A 17 éves lányom csinált egy...

A 17 éves lányom csinált egy füzetet, ami arról szól, mi lesz azután, hogy én meghalok. Kell aggódnom és beszélnem vele? 48/N

Figyelt kérdés
Nem kutakodtam a holmijai között. Bementem hozzá, hogy visszavegyem a töltőmet, és akkor láttam meg az asztalán a csukott füzetet, a borítóján az általa kitalált címmel. Elnézést, de ha a halálomat olvasom, akkor már belenéztem. Olyanokat ír benne, hogy halálom után hova menjen dolgozni, és oda nem veszik fel, akkor további opciók (kb mennyi a fizetés, mennyi az utazási idő, mennyi a munkaidő, mindent részletezett). Mi hol a legolcsóbb, főleg kínait írta. Ha ételrendelésre adja a fejét, akkor írta, honnan, ha saját maga főz, mik a legolcsóbb, de megeszi ételek. Mennyinek kell lennie minimum a fizetésének. Mik a legszükségesebbek, amik itthonra kellenek, és megint csak honnan - pl: shampont dm-ből, tusfürdőt vagy dm vagy kínai. Összeírta, a holmijaim közül mik azok, amiket megéri eladni, mint pl: a Delfin könyv gyűjteményem, amiből csak néhány darab hiányzik, az autóm... És telefonszámokat is felírt, sorrendet, kit kell hívnia halálom esetén, és még sok mást... Valamelyest örülök, hogyha bármi lesz, csak bele kell néznie a füzetbe, ha nagyon szétszórt lenne, mert nem kell hirtelen kitalálnia, csak hát, a hideg futkos ettől a hátamon. Tény, hogy az egészségem lehetne jobb, de attól messze vagyok, hogy ne vegyek tartós tejet. Tervezem megélni az öregkort. Nem is értem, miért, hogyan, honnan jött ez nála. Nem is vagyok öreg! Nem halt meg senki, se rokon, se ismerős, se teknős, se hörcsög. Senki.
2021. jan. 2. 11:57
1 2 3 4 5
 41/42 1112 ***** válasza:

Én nem tudom,hogy jó-e a kapcsolatotok, vagyhogy a leány mennyire nyitott az önállóságra, vagy pl egész végig rajtad """élősködve""" tervezett -e élni esetleg, amig csak élsz.

Tehát pl ezeken gondolkodj el kérlek.

De szóval szerintem bántani biztos nem fog téged. Két dolog lehet; vagy nagyon terhére vagy lelkileg; vagy pont ellenkezőleg, azt érzi, hogy nagyon rád van szorulva. (És akár élvezi ezt az eltartott/kitartott szerepet; akár nem.)

De amúgy szóval szerintem ez a gyerek valszeg okos, de nem gonosz semmiképpen sem; hanem inkább ilyen előrelátó; felméri az eshetőségeket.

De ettől persze még akár lehetnek goni hajlamai is, de én arra gondolok,hogy szerintem nem erről van szó.

Tehát inkább az, hogy most nagyon abban van, hogy te tartod el, és ki akarja találni, mi legyen, ha egyszer esetleg majd nem lennél;

Vagy pl akár ha ő majd költözne már el.

Vagy pedig lehet esetleg ilyen vészforgatókönyv is, hogy esetleg minden forgatókönyvre felkészül.

De tehát én arra gondolnék első körben, hogy nem feltétlenül kíván rosszat neked.

Csak mondjuk azt nem tudom, minek írta bele a füzetébe, hogy 'ha te meghalsz'

Elég lehetett volna csak anniy is , hogy jövőbeli tervek; és akkor nem kellett volna ilyet említeni benne.

Vagy még pl akár az is lehet, hogy direkt elől hagyta,hogy azt akarta, hogy megtaláld.

Ez lehet akár egy segélykiáltás is, de lehet, hogy csak azért,hogy érezd , hogy nem kedvel; lehet, hogy pl túlkontrollálod, vagy pl csak nem fogadod őt el úgy ahogy van, és folyton pl kötekedsz vele mindenért úton utfélen belekötve rosszindulatoskodóan-

én nem tudom ezeket, hogy valamelyik helytálló-e, ezek csak tippek

Tehát pl lehetett akár az is a célja, hogy direkt megbántson, de pl ha pl fizikailag durván akarna viselkedni veled, akkor pl szerintem azt nem írná le

Lehet az is, hogy túl keveset foglalkozol vele, és csak a pénzedet látja tőled, mást nem adsz neki (nem feltétlenül kézzel fogható, szeretetre gondolok, hogy lehet, hogy kicsivel több odafigyelést igényelne tőled, hogy tudhasson veled is beszélgetni)

De az is lehet,hog yponthogy nem, hogy idegesítően túl sokat jársz a nyakára, és sose nemhagyod őt levegőhözjutni; hanem mindig csakm pl azt lesed,hogy ő hol 'hibázik', és akkor hogy beleköthessél,

De lehet az is, hogx nem kötözködési téren,d e túl sokat foglalkozol vele, hogy idegesítően túl akarod babusgatni, túlságosan belemászol az életébe,az ő személyes terébe; hogy te pl állanódan beszélgetni, cseverészni akarsz vele kedvesen, de őt ez már zavarja, irritálja, és hogy pont ezzel fullasztod őt meg, hogy nem hagysz neki magánszférát, hogy örökké beszélgetni akarsz bele; meg pl ez egy ilyen faggatózásba is akár átmehet; tehát lehet pl jóindulatúan is irritáló egy szülő; de szóval tehát itt szerintme nem erről van szó egyáltalán.

Tehát szóval szerintem csak előrelátó, okos a gyereked; szóval szerintem ez pl jó. És nem hinném, hogy rosszat akar neked; csak gőzöm sincs; hogy miért nem úgy írta le csak, hogy "jövőbeli tervek"

Lehet, hogy túl pl bezárva érzi magát, hogy csomó mindent nem lehet neki amit szeretne, pl most ez csak megint egy példa, hogy 11-ig fentmaradni; meg pl még zavaró lehet;ha van pl egy fürdőszobabeosztás is, hogy ki mikor használja; és mondjuk nem minidig aktuálisan beszélitek meg; így mindig kötött a programja, nem lehet variálni. Lehet,hogy pl amikor tanulni akar, akkoris pl hisztizel, hogy miért nem mosogatott el, ha meglocsolta a virágokat, akkor miért locsolta meg, ha nem, akkor miért nem; ha van rajta sapka, akkor azért kötsz bele, ha nem , akkor meg az a baj; de tehát lehet, hogy valamilyen téren pl sok vagy neki, és gyakran esetleg zavarod is; de szóval szerintem nem fog bántani. Hanem szerintem itt arról van szó, hogy okos a gyerek, és előrelátó. És tehát azt nem tudom, hogy zavarod-e valamivel; van -e olyan szokásod esetleg, amivel őt zavarod. De azért szóval ezekre érdemes lehet rákérdezni, amik itt a kérdés alatt felmerültek. Lehet, hogy van valami lelki baja; de az is lehet, hogy tökre nincs. Amúgy lehet az is, hogy a kovid idegelte ki, hogy folyton maszkban kell járni, kevesebbet találkozik a barátaival, tehát pl ezt így tök külön, de még pl akár ez is zavarhatja, de szóval szerintem ő nem akar rosszat neked; lehet, hogy csak azért kezdett el tervezni, mert zavarja őt már ez a bezártság. De lehet mondjuk, hogy ennek semmi köze hozzá. De mindegy; szóval kérdezz rá, de ne tolakodóan, számonkérően, hanem kedvesen, anyai /apai szeretettel, odafigyeléssel. Tehát nagyon tapintatosan kérdezd; nehogy még nekedugorjon, hogy mit turkálsz a cuccai között, vagy minek olvasol bele a feljegyzéseibe, hanem kedvesen, finoman cukin; próbáljátok meg, hogy egyikőtök se húzza fel magát; tehát ha ő kiakad ezen, hogy te beleolvastál az irományába, akkoris te legyél kedves, finom viselkedésű vele kapcsolatban; tehát te akkoris, továbbra is beszélj hozzá nyugodtan, szeretettel, toleranciával, elfogadással, megértően; érdeklődően, kíváncsian, nem letarolóan, hanem nagyon kedvesen. De azért a kedvességed ne legyen erőltetett, ami már műnek hatna. Próbáld meg tehát, hogy szívből legyél vele kedves, elfogadó; hogy ne érezze azt felőled, hogy letámadod őt, és hogy sarokba lenne szorítva, hanem érezze magát pl egy szeretett valakinek, és nembaj,ha pl egyenrangú, tisztelt beszélgetőpartnernek is. De tehát kedvesen beszélj vele nagyon, és türelemsen hallgasd végig, ha mondani akar neked valamit; de ha nincs mit mondania, hát, az is valameilyen szinten tiszteletben tartható .Tehát ha épp rossz pazzban találtad meg , akkor inkább menj vissza erre a témára később. Hátha később majd nyitottabb lesz; de tehát ne faggasd, ne számonkérd, ne kérdőrevond, hanem kedvesen beszélj vele; a tőled telhető lehető legnagyobb megértéssel, szeretettel, és ezt ő is érezze; és te akkor se kiabálj vele,hogyha ő például elkezd kiabálni, hanem legyél végig türelmes; ne hozzon ki a sodrodból, meg te se őt, hanem szelíden csakígy beszélgessetek.

2021. jan. 12. 15:48
 42/42 1112 ***** válasza:

Előző vok,látom,azóta már megoldódott, és fény derült . :) Ennek örülök.:):)

Tehát csak okos, és előre látó. Én ezt szűrtem le. :):)

2021. jan. 12. 16:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!